کباب لاپلو ، طرز تهیه کباب لاپلویی خوشمزه و مجلسی

کباب لاپلو ، طرز تهیه کباب لاپلویی خوشمزه و مجلسی

کباب لاپلو یکی از انواع غذاهای متنوع با گوشت چرخ کرده است که می‌توان براحتی آن را در منزل تهیه کرد. در این مطلب شما با طرز تهیه کباب لاپلو یی خوشمزه و ساده آشنا خواهید شد. با استفاده از گوشت چرخ کرده می‌توان غذاهای خوشمزه‌ای همچون انواع کباب، کباب کوبیده گوسفندی، کباب ترکی، انواع شامی و… را تهیه کرد. اما در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه یک غذای خوشمزه و مقوی و جالب که می‌توان آن را نوعی غذا با گوشت چرخ کرده دانست آشنا کنیم. کباب لاپلو ، شاید از اسم آن خودتان تصوری از طرز تهیه کباب لاپلو در ذهن‌تان تداعی شود. در این روش پخت به دلیل آب گوشت به خورد برنج می رود، پلو حاصل از این روش هم مقوی ترو هم مزه ی فوق العاده ای خواهد داشت. با ما همراه باشید.

دستور پخت کباب لاپلو

توجه کنید، مودای که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود، برای تهیه کباب لاپلو برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است. پس به تناسب برای افرادی که میخواهید این غذای خوشمزه را تهیه کنید، میزان مواد اولیه را تغییر دهید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با ویژگی های اجاق گاز خوب

  • مواد لازم:
  • گوشت چرخکرده⇐۲۰۰ گرم
  • برنج⇐۲ پیمانه
  • ماست چکیده⇐۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دمکرده⇐۲ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی (دلخواه)⇐۱ عدد
  • پیاز ⇐۱ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه ⇐ به مقدار کافی
  • روغن⇐ ۴ قاشق غذاخوری
  • سماق ⇐ در صورت تمایل به اندازه دلخواه

مراحل تهیه کباب لاپلو 

مرحله اول:

 پیاز را با رنده ریز رنده کنید و داخل یک کاسه آن را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. همه ادویه‌جات مورد نظر خود را (از جمله نمک، فلفل و زردچوبه) به داخل ظرف اضافه کرده و همه مواد را خوب با هم ورز بدهید. یک قاشق ماست چکیده را به داخل ظرف حاوی مخلوط گوشت تان اضافه کنید.  مجددا ترکیب حاصل را هم بزنید. حال ترکیب ایجاد شده از گوشت و سایر مواد را تا آماده شدن برنج در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد.

مرحله دوم:

 برنج را پس از شست‌و‌شو در یک قابلمه کوچک محتوی آب بریزید و روی شعله قرار دهید. پس از حدود ۱۰ دقیقه یعنی زمانی که برنج موجود در قابلمه نیم پز شد. (بسته به نوع برنج ممکن است زمان مورد نظر کمتر یا بیشتر شود) آن را آبکش کنید.

 حال نوبت به مراحل دم کردن برنج می‌رسد. برای انجام این کار قابلمه پلوپزی را بر روی شعله گاز قرار دهید تا کمی گرم شود. سپس ۲ قاشق از روغن‌ها را درون قابلمه ریخته و زعفران دم کرده را نیز به آن اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید یک لایه نازک سیب زمینی در کف قابلمه قرار دهید.

مرحله سوم:

 حال گوشت‌ها را از یخچال خارج کرده و آن را به سه یا چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. بعد به آن‌ها شکل تخت دهید.  با فرمول یک لایه برنج و یک لایه گوشت، برنج‌ها و گوشت‌ها را به درون قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید روی هر لایه از گوشت سماق بریزید. فقط بهتر است برای اینکه ظاهر غذای شما زیباتر و جذاب‌تر شود، از قابلمه نسبتا کوچکی استفاده کنید. در این حالت ضخامت لایه گوشت به چشم میاید. در نهایت باید لایه آخری برنج باشد.

مرحله آخر:

 در ابتدا قابلمه را بر روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید. تا حدود ۱۰ دقیقه با شعله مستقیم گاز حرارت ببیند و بخار بیفتد. پس از آن قابلمه را بر روی یک شعله پخش کن بر روی حرارت متوسط بگذارید.  برای مدت یک ساعت اجازه دهید تا غذای شما پخته شود. در نهایت بعد از اتمام پخت قابلمه  حاوی کباب لاپلو را در یک سینی برگردانید و به سلیقه خودتان آن را تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام

نکات مهم کباب لاپلو:

♦ گوشت چرخکرده ‌ را به قدری پهن کنید که به بدنه قابلمه نچسبد.

♦ توصیه میشود روی هر لایه برنج  نصف قاشق روغن بریزید.

♦ سعی کنید برنج را دو سه ساعت قبل شسته و در آب بخیسانید. بهتر است برنج را زنده‌تر از حالت عادی برداریم و مدت دم کشیدن را طولانی‌تر کنیم.

♦ اگر خواستید مواد کباب لاپلو منسجم‌تر باشد یک عدد زرده تخم‌مرغ به آن اضافه کنید.

♦ اگر از شعله پخش کن زیر قابلمه استفاده کنیم خیلی بهتر است.

♦ می‌توانید برای ته دیگ از ته چین ماست استفاده کنید. (برای تهیه ته دیگ ته‌چین ماست، درون کاسه‌ای مقداری برنج آب‌کش شده ، ماست، نمک، زعفران دم‌کشیده و کره ذوب شده را به خوبی مخلوط می‌کنیم. قابلمه را روی حرارت گذاشته تا کمی گرم شود. روغن را داخل قابلمه می‌ریزیم تا گرم شود. سپس مواد آماده شده را کف قابلمه می‌ریزیم و با قاشق صاف می‌کنیم.  پس از آن بقیه برنجمان را لایه لایه با مواد مورد نظرمان روی ته‌دیگ می‌ریزیم).

♦ بعد از پخت کباب لا‌پلو، اجازه دهید تا کمی خنک ترشود. سپس کباب لا‌پلو را در ظرف مورد نظر بر‌می‌گردانیم. برش می‌زنیم و همراه با گوجه سرخ کرده و یا کبابی و کمی ماست در کنار عزیزانمان میل می‌کنیم.

 

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email