یکی از مهم ترین ویژگی های فرها برقی جدید و آون توسترهای جدید مجهز بودن به کانوکشن می باشد. این ویژگی کارایی این دستگاه را از مدل های قدیمی تر کاملا متمایز و خاص تر کرده است. قطعا حالا سوالی برای تان مطرح شده است و آن هم اینکه کانوکشن چیست؟ چه کارایی دارد؟ علامت کانوکشن در فر ، علامت کانوکشن در توستر مطمئنا اگر فر و یا توستر شما مجهز به این قابلیت باشد شما بارها این علامت (convection) را روی آن مشاهده نموده اید.
convection یک قابلیت است که آشنایی با آن میتواند در طبخ بهتر انواع کیک و شیرینی و انواع مواد غذایی به شما کمک کند. اگر شما دارای یک فر برقی یا توستر هستید که قابلیت های مختلفی دارد و می توانید این تنظیمات را روی آن انجام دهید.
با ما همراه باشید تا در این مقاله آنچه را که درباره کانوکشن واقعا نیاز است بدانید. در مورد اینکه چه زمانی نیاز به استفاده از آن دارید. مهم تر از همه، زمانی که نیازی به استفاده از آن نیست.
اهمیت کانوکشن در فر برقی و آون توستر
بیشتر بخوانید: دانستنی های فر برقی چه می باشد؟
کانوکشن چیست؟
کانوکشن یک فن است که این نوع سیستم قابلیت های بیشتری نسبت به فر های معمولی برای پخت فراهم می کند. کانوکشن پروانه ایست که در انتهای فر نصب شده و اصلی ترین وظیفه آن یکنواخت کردن دمای درون فرهای برقی هنگام پخت می باشد. این قابلیت با انتقال یکنواخت گرما به مواد غذایی باعث می شود تا زودتر پخته شود.
یکی دیگر از مزایای فرکانوکشن این است که این سیستم باعث کاهش رطوبت داخل فر میشود و به این ترتیب روی غذاها ترد و برشته میشود و داخل آن نرم و آبدار باقی میماند. با استفاده از این مزیت می توانید انواع غذا و همچنین کیک را با بهترین کیفیت بپزید. قابلیت کانوکشن در هنگام پختن کیک باعث مغز پخت شدن آن می گردد، بدون اینکه دیواره های کیک خشک و یا برشته شود.
معمولا فرهای کانوکشن، تنظیماتی دارند که به وسیله آن میتوانید عملکرد کانوکشن را فعال یا غیرفعال کنید.
تفاوت فر معمولی با فر کانوکشن
اگرچه فر برقی معمولی با فر برقی کانوکشن دار در ظاهر تفاوتی ندارند. ولی اگر نگاهی به داخل این دو نوع فر بیندازید متوجه تفاوتها خواهید شد. فر های معمولی دارای دو المنت گرمایی است که هوای داخل فر را گرم میکنند تا غذا بپزد. از المنت پایین فر برای پخت غذا و کیک و از المنت گرمایی بالای فر برای گریل کردن استفاده میشود. به همین دلیل در فرهای معمولی هرچه ظرف غذا به المنت گرمایی نزدیکتر باشد، سریعتر پخته و گاهی نیز روی آن خشک و وسط غذا خام میماند.
اما در فرهای برقی که دارای عملکرد فن کانوکشن هستند، سیستم تهویه هوا یا فن و یک المنت گرمایی سوم وجود دارد. بنابراین گرما در تمام نقاط فر به صورت یکنواخت پخش میشود. در نتیجه این عمل منجر به پخت بهتر و سریع تر غذا می شود.
بیشتر بخوانید: مقایسه مایکروفر، فر برقی، توستر، سولاردام
نحوه استفاده از کانوکشن فر
برای استفاده از کانوکشن فر برقی و پخت انواع غذا در آن باید این موارد را رعایت کنید.
تنظیم دستور پخت
چنانچه فر کانوکشن را تازه خریدهاید و قرار است یک غذای جدید را امتحان کنید، بهتر است دستور پخت غذا را مجددا بررسی کنید. مطمئن شوید که نیاز نیست زمان و دمای پخت را تغییر دهید. در بیشتر دستورهای پخت، زمان و دما با فرهای معمولی گازی درج شده است. ولی ممکن است در برخی از آنها زمان و دما برای فر کانوکشن هم گفته شده باشد.
تنظیم دمای فر
قانون مهم و ساده برای استفاده از عملکرد کانوکشن در فر و آون توستر این است که 25 درجه فارنهایت از دمای درج شده از دستور پخت با فر معمولی کم کنید. برای مثال اگر در طرز تهیه کیک گفته شده است فربرقی تان را با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید، 25 درجه کم کرده و فر کانوکشن را با 300 درجه فارنهایت گرم کنید.
فر را از قبل گرم کنید
قیل از شروع بکار مانند استفاده از فر معمولی، فر کانوکشندار را نیز باید گرم کنید. مزیت این نوع فر در این است که زمان گرم شدن آن کمتر است و سریع گرم میشود.