ارده کنجد خانگی را در منزل درست کنیم

چگونه در منزل ارده کنجد خانگی را درست کنیم؟

در این مقاله خواهید آموخت تا به راحتی ارده کنجد را در منزل تهیه کنید. شما می توانید در عرض چند دقیقه  ارده ای سالم و کاملا بهداشتی داشته باشید. ارده از کنجد کوبیده درست می شود و فاقد هرگونه مواد شیمیایی و بسیار مقوی است. 

 خواص ارده کنجد

قبل از تهیه ارده کنجد بهتر است کمی با خواص این خوراک انرژی زا آشنا شوید. طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است. بهترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم شدن نیاز دارد. مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود. 

همچنین ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است و سبب استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها می شود. مصرف ارده برای کودکان بسیار توصیه می شود زیرا به دلیل تحرک بالای کودکان، انرژی لازم را برای آنها تامین می کند و سبب تقویت حافظه شان می شود.

ولی متخصصان تغذیه توصیه می کنند چنانچه اهل ورزش و تحرک نیستید، در مصرف آن احتیاط کنید. ارده در عین حال چاق کننده نیز می باشد. بخصوص اگر با شیره میوه ها استفاده شود ، رژیم خوبی برای لاغرهاست.

بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری از اجاق گازهای مختلف

چگونه ارده کنجد درست کنیم؟

موارد لازم:

  • دانه کنجد ⇐ 1 فنجان
  • روغن (روغن زیتون یا روغن کنجد) ⇐ 2 قاشق غذا خوری
  • نمک (اختیاری) ⇐ مقداری

طرز تهیه ارده کنجد خانگی:

ابتدا دانه های کنجد را برشته کنید. اگر می خواهید که ارده طعم و مزه بهتری پیدا کند به شما پیشنهاد می کنیم که آن را بو بدهید.

برای تفت دادن کنجد می توانید دانه های کنجد را به مدت 5 دقیقه بر روی اجاق گاز و درون یک تابه بو دهید تا به رنگ طلایی در آیند.

یکی از سالم ترین روش های برشته کردن استفاده از فر می باشد. برای برشته کردن کنجد نیز می توانید به مدت 5 دقیقه در فر و در دمای 176 درجه سانتیگراد برشته کنید.

سپس بگذارید دانه های کنجد بو داده شده خنک شوند. سپس آن ها را درون یک غذا ساز بریزید.  به مدت 2 تا 3 دقیقه با سرعت بالا هم بزنید تا خمیری سفت ایجاد شود.

در این مرحله 2 قاشق غذا خوری روغن را به غذا ساز اضافه کرده و به مدت 1 تا 2 دقیقه دیگر با سرعت بالا هم بزنید تا ارده مطلوب به دست آید. ارده تشکیل شده را آنقدر باید هم بزنید تا بافتی صاف و نرم پیدا کند.

 ارده شما آماده است. اگر تمایل داشتید کمی نمک به آن اضافه کنید. درون ظرف شیشه ای بریزید و به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

نکته مهم 

  • ارده را بدون اضافه کردن روغن هم می توان تهیه کرد اما زمان نرم شدن و به روغن افتادن آن بیشتر طول می کشد.
  • اگر در مرحله ی اول روغن و دانه های کنجد را با هم ترکیب کنید، ارده به دست آمده بافت نرمی پیدا نمی کند.
  • در روش دیگر تهیه ارده کنجد، کنجد ها ابتدا خیسانده می شوند. بعد در یخچال بعد از جوانه زدن آسیاب می شوند.

موارد استفاده ارده کنجد:

ارده کنجد را برای تهیه انواع حلوا ارده، ارده شیره (شیره انگور، خرما و توت)، ارده خرما، ارده شکلاتی، ارده و عسل استفاده می کنند. همچنین  سس (سس سالاد و سس فلافل)،  دیپ،  هوموس، باباقانوش، انواع دسر مانند کیک، کوکی، کلوچه و نان گردو و ارده به کار می برند.

در ایران ارده را با مقداری روغن، نمک، فلفل و آب جوش ترکیب کرده و از آن اشکنه ارده تهیه می کنند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email