پخت و پز با فر داتیس

همه چیز درباره  پخت و پز با فر

 پخت و پز با فر در آشپزخانه های ایرانی  روز به روز در حال گسترش است بنابراین یادگیری نحوه آشپزی با فر خصوصا انواع مدل فرهای داتیس  یکی از اصولی است که قبل از کار با این دستگاه حتما باید از آن مطلع بود.
پختن غذا در مکان های گرم از قرن‌ها قبل در ایران رایج بوده است از همان زمانی که در تنورها نان می‌پختند و دیگ‌های سنگی را در گودال آتش به جوش می‌آوردند.  معادل این تنورها حالا فرهایی هستند که در هر خانه‌ای کم و بیش پیدا می‌شوند مدل گازی یا برقی آن هم فرقی نمی‌کند این فرها از هر مدلی که باشند ویژگی‌هایی دارند که قبل از شروع پخت و پز باید با این ویژگی ها و قابلیت ها آشنا شد.

انواع فر: فرگازی، فر دیواری، فر رومیزی

فرها به ۳ دسته تقسیم می‌شوند فرهایی که روی اجاق گاز نصب می شوند یعنی همان فرهای گازی مرسوم. نوع دوم فرهای دیواری هستند و نوع سوم فرهای رومیزی. دو نوع آخر فر معمولا با برق کار می‌کنند. شاید متوجه شده باشید غذایی که در فر پخته می‌شود خوش طعم‌تر از غذایی است که روی گاز پخته  می شود رمز این خوشمزگی در درجه حرارت یکنواختی است که فر ایجاد می‌کند و غذا را از هر طرف با حرارت یکسانی می‌پزد. در مقابل،‌ هر چه حرارت متمرکزتر باشد مثل وقتی که غذا روی اجاق گاز پخته می شود، کیفیت بافت مواد غذایی پایین‌تر می‌آید.

تفاوت فر برقی با فر گازی ‏

‎ ‎فر‌های برقی دقیق ترند اما فرهای گازی بسیار اقتصادی‌تر هستند. فرهای گازی زودتر گرم و زودتر سرد می‌شوند در عوض فرهای برقی خطر سوختگی کمتری دارند. ‏

فرها چه گازی باشند و چه برقی،‌ درجه حرارت‌های یکسانی دارند البته برخی از آنها با واحد اندازه گیری فارنهایت درجه بندی شده‌اند و برخی با واحد اندازه گیری سانتی گراد.

چگونه درجه حرارت استاندارد فر را بدست آوریم؟

‎درجه حرارت فرها معمولا تفاوت‌هایی با استاندارد دارد بهترین فر،‌ فری است که کمترین تفاوت را داشته باشد. اگر فر جدیدی گرفته اید،‌ قبل از آنکه این تفاوت بر اساس تجربه دستتان بیاید کمی با احتیاط آشپزی کنید. توصیه می‌شود در این شرایط،‌ پخت و پز را در دمای حدود ۲۰ درجه کمتر از دمای درج شده در دستورالعمل فر و ۱۰ دقیقه کمتر از زمان قید شده برای پخت و پز در نظر بگیرید. ‏

این مقاله مرتبط را هم می توانید مطالعه نمایید: فر توکار چی بخرم؟( راهنمای خرید فر توکار)

 

روش پخت کیک و شیرنی در فر

کیک و شیرینی‌ همیشه در طبقه وسط فر پخته می‌شود و غذاها عموما در طبقه پایین فر. اگر با فرتان شیرینی یا کیک می‌پزید،‌ دمای یکنواخت و یکسان بسیار اهمیت دارد پس به طور همزمان از دو طبقه فر استفاده نکنید. چون گرما به اندازه کافی به هر طبقه نخواهد رسید.

برای پخت کیک یا شیرینی باید ۱۰ تا  ۱۵دقیقه قبل از گذاشتن ظرف در فر،‌ فر را گرم کرد. در غیر این صورت کیک یا شیرینی بافت سفت و چسبنده‌ای پیدا می‌کند.

معمولاً کیک و شیرینی‌هایی که حجم زیادتری دارند باید با حرارت متوسط و مدت زمان بیشتری‌ پخته ‌شوند،‎ کیک و شیرینی‌هایی هم که ریز و کوچک هستند (به جز شیرینی‌هایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) به حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند‎.

 در پخت و پز با فر اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می‌شود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند،‌ زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را درفر قرار دهید،‌ در این حالت وسط خمیر نیز خواهد پخت. ‏

روش چربی زدایی از فر

‎ چربی زدایی از فر را حداکثر هر ۲ماه یک بار انجام دهید و برای این کار از مواد تمیز کننده استاندارد استفاده کنید. همچنین می‌توانید از تمیز کننده طبیعی استفاده کنید روش ساخت به این شکل است که ۵ ‎قاشق غذاخوری بکینگ پودر را با ۳ ‎قطره مایع ظرفشویی و ۴ ‎قاشق غذاخوری سرکه سفید مخلوط کرده و صبر کنید کاملا با هم ترکیب شوند سپس فر را در شرایطی که سرد است با یک اسفنج یا اسکاچ نرم تمیز کنید. ‏

این مقاله مرتبط را هم می توانید مطالعه نمایید: علت زرد شدن سطح اجاق گازها چیست و چگونه آن را تمیز کنیم؟

نقش پروانه هواکش در توزیع یکنواخت گرمای فر

اکثر فرها دارای پروانه هواکش هستند که باعث می‌شود گرمای فر در کل فضا به طور یکسان توزیع شود از کار افتادن این پروانه باعث می‌شود فر شما به خوبی کار نکند و نتیجه‌ای که باید از آن نگیرید به خصوص در پخت کیک‌ها و شیرینی‌ها که حرارت یکنواخت از اهمیت زیادی برخوردار است. ‏

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email