نکات طلایی پخت استیک خوشمزه و آبدار در فر

اکثرا برای درست کردن استیک آن را گریل می‌کنند، اما با استفاده از فر آشپزخانه هم می توان استیک‌های خوشمزه‌ درست کرد. نکته‌ی کلیدی آن است که استیک را خوب آماده ‌سازی کنید و آن را در دمای درست فر بپزید. با ما همراه باشید تا پخت استیک خوشمزه و آبدار در فر را به شما آموزش دهیم.

بهترین قسمت گوشت گوساله برای استیک، در واقع گوشت بدون استخوان یا ribeye و استیک دنده یعنی همان قسمت ribeye اما با استخوان دنده می باشد. هر کدام از این برش‌ها به دلیل دارا بودن چربی کافی و به اندازه که باعث لطافت و تردی و طعم خوب و لذیذ گوشت می‌شود هواداران خودش را دارد.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین فر توکار داتیس

مواد لازم:

  • استیک
  • نمک
  • فلفل

آماده‌سازی استیک

  • دمای فر را به ۲۳۲ درجه‌ی سانتی ‌گراد برسانید. برای پخت استیک خوشمزه و آبدار در فر باید دمای آن را حسابی بالا ببرید.
  • استیک نسبتاً ضخیم انتخاب کنید. استیک‌هایی که بین ۲.۵ تا ۴ سانتی‌متر ضخامت داشته باشند ، برای این روش پخت عالی هستند. به این خاطر که استیک‌های ضخیم در زمان طولانی‌تری لایه‌ی بیرونی‌شان خوب برشته می‌شود بدون آنکه قسمت‌های میانی آن‌ها خشک شود. استیک هرچه نازک‌تر باشد هنگام پخت سریع‌تر خشک و سفت می‌شود.
  • رطوبت را از همه‌ی اطراف استیک بگیرید. رطوبت اضافی باقی‌مانده بر روی استیک باعث می‌شود آن‌ها به‌جای برشته شدن بخارپز شوند. 
  • به استیک نمک بزنید. اگر وقت زیادی ندارید درست قبل از آن‌که استیک را داخل فر بگذارید به آن نمک بزنید. چون نمک رطوبت را از درون گوشت به بیرون می‌کشد و همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم رطوبت بیرون از استیک چیز خوبی نیست.
  • اگر فرصت دارید، نمک زدن را ۴۵ دقیقه قبل از گذاشتن داخل فر انجام دهید. نمک رطوبت استیک را به سطح می‌آورد، اما بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، استیک دوباره رطوبت شور شده را درون خودش می‌کشد. این فرآیند به استیک یک طعم فوق‌العاده می‌دهد و حتی عده‌ای معتقدند موجب ترد شدن گوشت هم می‌شود.
  • یک ماهیتابه‌ی چدنی یا هر ظرف مناسب فر را به روغن آغشته کنید و آن را روی حرارت زیاد داغ کنید. پخت استیک روی شعله اجاق گاز شروع می‌شود، اما عمده‌ی فرآیند پخت در فر انجام می‌شود.
  • از یک روغن بی‌طعم مثل روغن کانولا استفاده کنید، نه یک روغن طعم‌دار مثل روغن ‌زیتون. به ‌این‌ ترتیب طعم طبیعی استیک حفظ می‌شود.

پخت استیک

  •  برای آخرین بار رطوبت اضافه را از استیک بگیرید و بعد آن را به‌ دقت درون ماهیتابه‌ی چدنی بگذارید. 
  • با انبر استیک را در ماهی‌تابه جابجا کنید تا مطمئن شوید همه‌ی قسمت‌های آن آغشته می‌شود، اما برای اینکه استیک را سرخ کنید آن را با انبر فشار ندهید. فشار دادن استیک باعث می‌شود آب خوشمزه‌ی آن خارج شود.
  • یک‌طرف استیک را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت بالا سرخ کنید. استیک را برگردانید و ۱ تا ۲ دقیقه‌ی دیگر هم طرف دیگر را با حرارت زیاد اجاق گاز سرخ‌ کنید. برای سرخ کردن طرف دوم به‌اندازه‌ی طرف اول زمان نیاز ندارید.
  • درست اندکی قبل از گذاشتن استیک داخل فر مقدار کمی کره به ماهی‌تابه اضافه کنید. این مرحله اختیاری است، اما این کار باعث می‌شود یک طعم فوق‌العاده به استیک داده شود و هنگام سرو کردن هم عصاره‌ عالی‌ داشته باشد.
  • استیک را با همان ظرف داخل فر بگذارید و اجازه دهید حدود ۶ تا ۸ دقیقه بپزد. البته زمان مورد نیاز برای در فر ماندن بستگی به ضخامت استیک دارد (هرچه استیک ضخیم ‌تر باشد مدت ‌زمان بیشتری برای پخت لازم دارد) و به اینکه میزان پختگی مطلوب شما چقدر باشد (بعد از ۶ دقیقه استیک احتمالاً هنوز نیمه آبدار است؛ بعد از ۸ دقیقه تقریباً به‌طور متوسط پخته‌شده است).
  • از دماسنج برای تعیین دقیق زمان خارج کردن گوشت استفاده کنید. دماسنج آشپزی ارزان، کاربردی و دقیق است. با داشتن دماسنج دیگر نیاز نیست نگران این باشید که چه زمانی باید گوشت را از فر خارج کنید. کافی است دماسنج را به وسط گوشت فروکنید تا بفهمید زمان آن رسیده یا نه. 
• ۴۹ درجه‌ی سانتی‌گراد= آبدار یا خام
• ۵۴ درجه‌ی سانتی‌گراد= نیمه آبدار یا نیمه‌خام
• ۶۰ درجه‌ی سانتی‌گراد= متوسط 
• ۶۵.۵ درجه‌ی سانتی‌گراد= متوسط مغزپخت
• ۷۱ درجه‌ی سانتی‌گراد= کاملاً مغزپخت

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

  • اجازه دهید استیک بعد از خارج شدن از فر به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه استراحت کند. وقتی لایه‌ی بیرونی استیک پخته می‌شود، جمع می‌شود و آب آن به قسمت میانی می‌رود. اگر بخواهید استیک را بلافاصله بعد از بیرون آوردن از فر برش دهید، چون آب آن یک جا تجمع یافته براثر برش خوردن از آن خارج‌شده و از دست می‌رود. اما اگر اجازه دهید استیک به‌اندازه ۸ یا ۹ دقیقه استراحت کند، لایه بیرونی گوشت خودش را ول می‌کند و اجازه می‌دهد آب گوشت در همه‌جای آن پخش شود. این کار باعث می‌شود استیک خیلی آبدارتر شود.
  • استیک را درون یک فویل آلومینیومی بپیچید تا هم گرمایش حفظ شود و هم تروتازه می‌شود. توجه داشته باشید گوشت در این مرحله هم در حال پخته شدن است.
  • از استیک خوشمزه لذت ببرید. می‌توانید آن را همراه با دورچین‌هایی مثل سیب‌زمینی کبابی، مارچوبه‌ی بخارپزشده و یک سالاد ساده سرو کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email