نحوه پخت غذا در فر چگونه است؟

معمولا همه ما غذا ها را سرخ می کنیم و می دانیم که سرخ کردن غذا چه اندازه برای بدن انسان ضرر دارد. اگر به دنبال بالاترین کیفیت پخت غذا هستید؟ اگر می خواهید غذاهای سریع و خوشمزه درست کنید، یا از غذاهای تکراری خسته شدید، اگر می خواهید با مواد داخل یخچال غذاهای جدید و خوشمزه درست کنید و یا غذاهای برشته و کاملا مغز پخت شده درست کنید با گروه داتیس همراه باشید تا نحوه پخت غذا در فر را بررسی کنیم.

مزایای پخت غذا در فر

  • حفظ ریزمغذی ها در فرآیند پخت با فر(حفظ ریزمغذی ها در طبخ غذاها باعث سیری مفرط و افزایش سیری سلولی می شود)
  • بهبود کیفیت در طبخ و کاهش آلاینده های غذایی
  •  طبخ سالم غذا
  • آشپزی بدون استفاده از روغن 
  • حفظ رطوبت غذا
  • پخت در روغن و مایعات موجود در خود غذا
  • پخت یکنواخت و مغز پخت کردن

بیشتر بخوانید: راهنمای استفاده از فر برقی داتیس

بریان کردن غذا در فر

در بریان کردن، غذا با حرارت زیاد می‌پزد. بریانی کردن یکی از هوشمندانه‌ترین روش‌ها برای پخت غذا است. در این روش غذا به آرامی و در معرض حرارت زیاد پخته می‌شود بنابراین همه غذا به خوبی از درون پخته می‌‍شود و غذا در روغن و مایعات موجود در خود به آرامی می‌پزد. با این وجود در صورت عدم اطلاع و آگاهی از نحوه صحیح استفاده از فر و نحوه پخت غذا در فر، شاید نتوان به خوبی از این روش فوق‌العاده برای پخت استفاده کرد.

چطور می توان متوجه شد که مرحله بریان شدن کامل شده است؟ 

  • از یک دماسنج گوشت (قابل تهیه از فروشگاه های تخصصی آشپزی) استفاده نموده و یا تست قاشق را انجام دهید. با یک قاشق بر روی غذا بریان شده فشار وارد کنید. اگر سفت به نظر برسد، غذا آماده شده است. اگر قاشق در غذا فرو برود، باید برای مدت طولانی تری پخته شود.

غذای بریان شده زیادی تیره است و برخی قسمت های آن سوخته است. علت چیست؟

  • طبقه قرار دادن غذا و دما را کنترل کنید.

ظاهر غذای بریان شده خوب است ولی آب آن سوخته است. علت چیست؟

  • دفعه بعد، از ظرف کوچکتر استفاده نموده و مقدار بیشتری مایعات اضافه کنید.

ظاهر غذای بریان شده خوب است ولی آب آن رقیق و کم رنگ است. علت چیست؟

  • دفعه بعد، از ظرف بزرگتر استفاده نموده و مقدار کمتری مایعات اضافه کنید.

نکاتی در مورد گریل کردن و بریان کردن غذا در فر

  • ضخامت مواد گریل باید تا جای ممکن یکسان باشد. آنها باید حداقل دارای ضخامت 2 تا 3 سانتیمتر باشند. این امر تضمین می کند که در عین پخت یکنواخت، آبدار باقی بمانند.
  • غذایی که باید گریل شود را در وسط توری سیمی قرار دهید. مقدار کمی آب در سینی فر بریزید و آنرا به منظور جمع آوری چربی در طبقه زیر گریل وارد کنید. هرگز آنرا روی کف فر قرار ندهید.
  • قبل از آنکه غذا را برای گریل شدن روی توری سیمی قرار دهید ، به کمی روغن آغشته کنید.
  • اگر غذایی که قرار است بریان شود نازک میباشد در نیمه پخت آنرا پشت و رو کنید. اگر ضخیم است، در حین بریان کردن آنرا چند بار پشت و رو کنید. برای جلوگیری از سوراخ شدن غذا، در مورد گوشت، به منظور آبدار نگه داشتن آن از انبر استفاده کنید.
  • گوشت های تیره مانند گوسفند و گاو بهتر و زودتر از گوشت های روشن مثل گوساله سرخ می شوند.
  • با پخت در دماهای پایین تر مواد بهتر برشته می شوند.
  • بسته به اندازه قطعه گوشت، 2 تا 3 قاشق آب به گوشت کم چربی و 8 تا 10 قاشق آب به رست بیف اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: چرا هود داتیس بخریم؟

  • هنگام پخت مرغابی یا غاز، پوست را در قسمت زیر بال سوراخ کنید تا چربی از آن خارج شود.
  • اگر مرغ را در اواخر زمان پخت به کره، آب نمک یا آب پرتقال آغشته کنید، بسیار برشته و ترد می شود.
  • در نیمه زمان پخت، گوشت را برگردانید.
  • در هنگام حاضر شدن غذای بریان، دستگاه را خاموش نموده و 10 دقیقه دیگر هم صبر کنید. این کار باعث می شود آب گوشت بهتر توزیع شود.
  • هنگام بریان کردن قطعات بزرگ گوشت، ممکن است بخار داخل فر و قطره های آب روی روی درب فر بیش از حد معمول باشد. این یک پدیده طبیعی است و هیچ تاثیری روی عملکرد فر ندارد. زمانی که بریان کردن کامل شد، درب فر و شیشه آنرا با یک پارچه تمیز کنید.
  • اگر عمل بریان کردن را روی توری سیمی انجام می دهید، سینی لعابدار را برای جمع آوری چکه های چربی در طبقه 1 قرار دهید.

نکاتی در خصوص استفاده از جوجه گردان

  • قطعه گوشت را تا حد امکان در مرکز سیخ گردان قرار دهید و دو سر آن را با گیره های نگهدارنده مهار کنید.

  • تکه های گوشت را با نخ نیز می توانید ببندید. برای به سیخ کشیدن مرغ، انتهای بال ها را به سمت پشت ببرید و ران ها را به بدن وصل کنید. این روش مانع از برشته شدن بیش از حد می شود.

  • پوست را در قسمت زیر بال سوراخ کنید تا چربی اضافی خارج شود.

نکاتی در مورد پخت و پز با فر

چگونه بفهمید کیک اسفنجی پخته است؟

  •  حدود 10 دقیقه پیش از پایان زمان پخت مشخص شده در دستورالعمل آشپزی، بلندترین نقطه کیک را با یک خلال دندان سوراخ کنید. اگر خمیر کیک به چوب نچسبد، کیک آماده است.

کیک خودش را نمی گیرد.

  • دفعه بعد، از آب کمتر استفاده کنید یا حرارت فر را 10 درجه پایینتر تنظیم کنید. زمان هم زدن قید شده در دستور پخت را رعایت کنید.

کیک در وسط به خوبی و در کناره ها کمتر پف کرده است.

  • کناره های قالب کیک را چرب نکنید. بعد از پخت، لبه های کیک را به آرامی با کارد جدا کنید.

روی کیک خیلی تیره شده است.

  • کیک را در طبقه پایین تری قرار دهید، دمای پایین تری را انتخاب کنید و مدت زمان پخت را کمی بیشتر کنید.

بیشتر بخوانید: اجاق گاز خوب چی بخرم؟

کیک خیلی خشک شده است.

  • با استفاده از خلال خندان سوراخ هایی روی کیک ایجاد کنید. سپس مقداری آب میوه روی آن بریزید. دفعه بعد دمای فر را 10 درجه بیشتر تنظیم کنید و زمان پخت را کاهش دهید.

ظاهر نان یا کیک (برای مثال چیز کیک) خوب به نظر می رسد ولی داخل آن نپخته است (نرم و خیس است.)

  • دفعه بعد از آب کمتری استفاده کنید و کیک را به مدت کمی طولانی تر در دمای پایین تر بپزید. برای کیک های با رویه مرطوب، ابتدا پایه کیک را بپزید. روی کیک بادام و غیره بپاشید و سپس مواد رویی را بریزید. دستور آشپزی و زمان پخت را رعایت کنید.

شیرینی ها یکدست برشته نمی شوند.

  • حرارت را کمی پایینتر تنظیم کنید تا کیک به صورت یکنواخت تری بپزد. بیرون زدگی کاغذ مومی می تواند بر گردش هوا تأثیر بگذارد. همیشه کاغذ مومی را به اندازه سینی فر ببرید.

زیر کیک میوه ای زیادی روشن است.

  • دفعه بعد کیک را یک طبقه پایینتر قرار دهید.

آب میوه بیرون ریخته است.

  • دفعه بعد، از سینی با عمیق بیشتر استفاده کنید.

شیرینی های کوچک دارای مخمر در هنگام پخت به یکدیگر چسبیده اند.

  • هنگام قرار دادن شیرینی ها بر روی سینی، حدود 2 سانتیمتر اطراف آنها فاصله بگذارید. به این ترتیب فضای کافی برای پف کردن و برشته شدن یکنواخت آنها وجود خواهد داشت.

هنگام پخت شیرینی های مرطوب قطره های آب تشکیل می شود.

  • ممکن است پخت مواد باعث تولید بخار آب شود که از بالای درب فر خارج می گردد. این بخار می تواند بر روی صفحه کنترل یا سطح کابینت های مجاور به صورت قطره های آب درآید. با توجه به نحوه پخت غذا در فر این یک فرآیند طبیعی است.

قالب های پخت

  • در صورت امکان از قالب های پخت و سینی های با رنگ روشن استفاده کنید.
  • همیشه قالبهای پخت را وسط توری سیمی مخصوص پخت و بریان کردن قرار دهید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email