مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فر، توستر، سولاردام

مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام

در مقاله مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام به کارکرد آنها و بهترین استفاده شما از این دستگاه ها می‌پردازیم. در این مطلب با تفاوت بین این چهار دستگاه و اینکه برای پخت غذا بهتر است از کدام استفاده نماییم، آشنا خواهید شد. نکته هایی نیز درباره مایکروفر، سولاردام، فر، توستر و … را به صورت کامل شرح داده ایم.

در زمان های نه چندان  دور تنها وسیله آشپزی اجاق گاز ها بودند. کم کم با پیشرفت تکنولوژی دستگاه های متعدد دیگری در راستای سهولت آشپزی به بازار آمدند. مانند  مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام که همه لوازم خانگی هستند که گرما را به یک نهاد دیگر یعنی غذا می دهند.

در کنار این پیشرفت سوالات متداولی ذهن بیشتر متقاضیان را درگیر نموده است. آنها با چالش تفاوت مایکروفر، مایکروویو، سولاردام، فر برقی و توسترها رو به رو شده اند. فر بهتر است یا مایکروفر؟ مایکروویو بهتر است یا مایکروفر؟ مایکروفر بهتر است یا سولاردام؟ تفاوت فر برقی با آون توستر؟ مضرات و فوائد هر کدام؟ 

برای رسیدن به پاسخ هرکدام  از این پرسش ها با صبر و حوصله به خواندن این مقاله ادامه دهید تا اطلاعات خود را کامل کنید.نمایید.

مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام

بیشتر بخوانید: انتخاب درجه مناسب فر برقی و مایکروفر

قبل از اینکه به مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فر برقی، توستر، سولاردام بپردازیم، لازم است با نحوه کارکرد آن ها آشنا شوید.

نحوه کارکرد فر:

فر به دستگاهی گفته می شود که پخت غذا در محیط بسته و دمای یکنواخت در تمامی قسمت ها امکان پذیر است.

فر گازی:

  • ساده ترین نوع آنها فر گازی است که دمای بین 100 تا 250 درجه سانتیگراد را دارند و دارای چند طبقه مجزا می‌باشند.
  • تفاوت فر برقی و گازی در زمان و هزینه  آن می باشد.
  • فر گازی معمولا زودتر گرم می کند ولی خطرات  ناشی از سوخت فسیلی یا نشت گاز را دارد. ولی فر برقی از خطر کمتری برخوردار است.

فربرقی:

  • دستگاهی کامل و بدون اشکال برای آشپزی است. دارای چندین طبقه در فضای بسته و گاهی با جوجه گردان میباشد که از جریان برق برای حرارت دهی استفاده می کند. فر برقی کنترل دقیقی به روی درجه حرارت دارد که این مزیت باعث می شود در طول پخت درجه حرارت ثابتی داشته باشیم.
  • پخت یکنواخت یکی دیگر از مزایای این فرهاست و دوام و ماندگاری این فرها، بسیار بیشتر از سایر مدل ها می باشد.
  •  به دلیل اینکه در محیط فر برقی  دی اکسید کربن وجود ندارد، در این فرها کیک غذا سالم‌تر و با طعم طبیعی تری پخته می شود.
  • میزان داغ شدن و درجه حرارت این فرها بسیار بالاتر از فرهای گازی است.
  • فر برقی مناسب برای پخت و پز خشک مثل پخت نان و شیرینی وکیک اسفنجی و … است.

مایکروویو:

  • دستگاهی است که پخت از طریق گرمکن امواج ماکرو و المنتهای تابشی از بالا صورت می گیرد.
  • فرق مایکروفر با مایکروویو در این است که مایکروویو با اشعه ویو غذاها را حرارت می‌دهد. ولی مایکروفر با  المنتهای برقی و مگنترون غذا را حرارت میدهد.
  • مایکروویو بیشتر برای گرم کردن، دوباره گرم کردن، خشک کردن، و یخ زدایی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

مایکروفر:

مایکروفرها از لوازم مدرن و بسیار کارآمد آشپزخانه هستند.

  • ترکیبی  است از مایکروویو و فر. مایکروفر دستگاهی است که همراه با قابلیت فر تمامی قابلیت های ماکرویو را نیز دارد. به این دلیل که چند نوع دستگاه حرارت دهی به آن اضافه شده است. مانند: فن و گریل و کانوکشن و حرارت سه بعدی که در برندهای مختلف دستگاه ها متفاوت هستند. در واقع پس از تولید مایکروویو و همزمان با پیشرفت تکنولوژی فرها، دستگاهی به نام مایکروفر ساخته شد که هر دو قابلیت را داشته باشد.
  • مایکروفر عملیات پخت و پز را به وسیله اشعه و امواج الکترو مغناطیس مایکرو و المنت های گرمایی انجام می دهد.  
  • مستقل از گرم کردن راحت غذا و یخ زدایی سریع غذاها، مایکروفر در سایر کارها هم استفاده می شود. آن ها برنامه ریزی های زیادی حتی با امکان پخت شیرینی و کیک و پیتزا دارند.

سولاردام:

  • دستگاهی با سرعت پخت بالا با ترکیب امواج ماکرو و حرارت دهی با فن و گریل تابشی همزمان است که جهت هرگونه پخت مواد غذایی مناسب تر می باشد.

تسترها:

  • آون تستر ها همان فر برقی هستند ولی در ابعاد کوچکتر و با المنت های تابشی کار می کنند.  برای ذوب کردن پنیر پیتزا و غذا و برشته کردن نان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
  • برخی از انواع کاملتر دارای کانوکشن دار هستند. آنها برای سرخ کردن و بریان کردن سطوح کوچکتر نیز بکار می رود. معمولا سطح دمای المنت های آون تسترها بیشتر از 500 درجه نمی باشد.

مقایسه فر برقی  و مایکروویو:

  • مایکروویو با اعمال تشعشعات ایمن به جای گرمای واقعی بر روی غذا عملیات پخت و پز را انجام می دهند.
  • مایکروویو نیز دارای شدت و دامنه های مختلف تابش (کم، متوسط، زیاد) و سایر گزینه های مفید می باشد.
  • محصولات غذایی که در مایکروویو قرار می گیرند اغلب قبل از آن پخته یا در مراحل آخر پخت و پز هستند.
  • در مقابل در فر برقی  می توان تمامی پخت و پزها را با درجه های مختلف تهیه کرد.

مقایسه مایکروویو با توستر گریل:

در مقاله مقایسه مایکروفر ، مایکروویو ، فر ، توستر، سولاردام به تفاوت مایکروویو با توستر گریل پرداخته ایم.

  • برای پخت هر غذایی یک فن و یک عنصر گرما وجود دارد که هوا را به طور یکنواخت در ماکروویو پخش می کند. در نتیجه، زمان کمتری برای پخت و پز سپری می شود.
  • یک توستر گریل می تواند مواد غذایی را گرم و کباب کند.  مهمتر از همه، اکثر مواد غذایی را در حجم کم طبخ کند.
  • گریل های گرمایی در پایین و روی سقف این توستر وجود دارد.
  •  توستر یک اجاق الکتریکی است که به راحتی می توان در آن پخت و پز کرد. ولی حجم غذایی که می توانید در آون توسترها تهیه کرد کم می باشد.
  •  آون توسترها انرژی الکتریکی را به گرما تبدیل می کند تا درجه حرارت بالایی را برای غذا ایجاد کند.  آن را به حرارت مستقیم به مواد غذایی اضافه می کند تا آن را طبخ کند.
  • قطعا آون توستر بهتر از ماکروویو است اما در عین حال نمی تواند عملیات سریع گرم کردن و یخ زدایی را انجام دهد. 
  • یک نکته دیگر این است که  زمان تهیه و گرم کردن غذا در توستر کندتر از ماکروویو است.
  • توستر 15 دقیقه زمان برای گرمایش نیاز دارد، در حالی که ماکروویو تنها به 5 دقیقه زمان برای گرمایش نیاز دارد.
  • توستر ها  یا همان آون توسترها برای پخت نان های حرفه ایده آل تر هستند. افرادی که به دنبال یک دستگاه اختصاصی برای نان تست هستند توستر مناسب تر است.
  • نان در مایکروویو تست نمی شود و نرم  می گردد.

بیشتر بخوانید: دانستنی های فر برقی چه می باشد؟

مقایسه فر توکار برقی با مایکروفر:

در مقایسه فر توکار برقی با مایکروفر به چند نکته پرداخته ایم که با توجه به آنها می‌توانید به راحتی، بهترین انتخاب را داشته باشید.

  • کیفیت غذا در فر برقی مطلوب تر از مایکروفر می‌باشد.
  • اگر به دنبال آشپزی حرفه ای هستید پیشنهاد ما به شما استفاده از فربرقی می‌باشد.
  • اما در نظر داشته باشید که پخت و پز با مایکروفر نسبت به فر قلق های بیشتری دارد.
  • اگر به دنبال تنوع در تهیه غذاهای روزانه هستید. یا علاقمند به درست کردن ماهی، مرغ، پیتزا، کیک و شیرینی می‌باشید؛ به شما خرید فربرقی را پیشنهاد می‌دهیم.
  • فرها دارای طبقات مختلف ، جوجه گردان و .. هستند که برای یک آشپز حرفه ای بسیار مناسب تر از مایکروفر می‌باشند.
  • مایکروفر یا سولاردام توانایی پخت این مواد غذایی را دارا می‌باشند. اما کیفیت آن به مطلوبی؛ پخت در فربرقی  نمی‌باشد.
  • اما قیمت مایکروفر مناسب تر از فربرقی می‌باشد.
  • فر برقی با المنت و مایکروفر هم با مگنترون و هم با المنت پخت غذا را انجام می‌دهند.
  • اگر زمان برای شما حائز اهمیت است. پیشنهاد ما به شما انتخاب مایکروفرهای کانوکشن دار می‌باشد.
  • اگر بیشتر به دنبال گرم کردن غذا یا یخ‌زدایی هستید؛ بهترین انتخاب مایکروفر می‌باشد.
  • جابه جایی فر تو کار سخت تر می‌باشد. در صورتیکه مایکروفر به راحتی قابل حمل است.
  • در عین حال، مایکروفر و فر برقی می تواند تمام روش های پخت و پز انجام شده توسط یک اجاق سنتی را انجام دهد.
  • اگر تردد مهمان در منزل شما زیاد است، باید بدانید که در فر تعداد بیشتری پیتزا؛مرغ؛ماهی … می‌توانید درست کنید. بخصوص برندهای ایرانی مثل فر برقی داتیس نیز با افزایش حجم داخلی فربرقی این قابلیت را دو چندان کرده اند.

مقایسه سولاردام با مایکروفر:

در مقاله مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فر برقی، سولاردام برای اطلاعات بیشتر از مقایسه سولاردام با مایکروفر به نکات زیر توجه نمایید:

  • برتری سولاردم نسبت به مایکروفر؛ لامپ هالوژنی آن می‌باشد.
  • نور لامپ هالوژنی در زیر و روی غذا به برشته شدن غذا کمک می کند.
  • با استفاده از سولاردام می‌توانید پخت بهتری را تجربه نمایید.
  • اگر به دنبال بریان کردن یک مرغ  یا برشته کردن ماهی هستید استفاده از سولاردام در مقایسه با مایکروفر بهتر می‌باشد.
  • در نظر داشته باشید که به دلیل نوع پخت در سولاردام؛ غذا خشک نمیشود.

مقایسه مایکروفر با مایکروویو:

در مقاله مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فر، گاز، سولاردام برای آگاهی از مقایسه مایکروفر با مایکروویو به نکات زیر توجه نمایید:

  • ماکروویو با اشعه به پخت غذا می‌پردازد.
  • مایکروفر هم از طریق مگنترول و هم المنت  می تواند به پخت غذا بپردازد.
  • در مایکروفر به واسطه وجود کانوکشن پخت غذا یکنواخت است. 
  • در ماکروویو پخت یکنواخت صورت نمی گیرد. 
  • پخت غذا در مایکروفر با استفاده از دما و گرما و در مایکروویو، علاوه بر گرما و دما؛ اشعه ویو نیز دخالت دارد.
  • مایکروفر دارای کانوکشن ، گریل از پشت و حرارتی سه بعدی می‌باشد.
  • در مایکروفر با توجه به برنامه های پخت متنوع غذاهای زیادتری می توان طبخ کرد.
  • مایکروویو مجهز به امواج و المنت تابشی از بالا می‌باشد.
  • مدل ارزان تر آن ها مدل رومیزی است.

برای گرم کردن و پختن غذا از مایکروفر، مایکروویو، توستر، فر برقی یا سولاردام استفاده نماییم؟

در مقاله مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فر برقی، توستر، سولاردام به انتخاب بهترین دستگاه برای پخت غذا پرداخته ایم.

اگر می‌خواهید بدانید که برای گرم کردن و پختن غذا از مایکروفر، مایکروویو، اجاق گاز، فر برقی یا سولاردام استفاده نمایید. به نکات زیر توجه نمایید:

آیا به تنهایی زمان برای شما حائز اهمیت است؟ کیفیت مواد غذایی و نحوه پخت برای شما اهمیت دارد؟ آیا زوج هستید یا یک خانواده پر جمعیت می‌باشید؟ آیا میهمان زیاد دارید و تردد در خانه شما زیاد می‌باشد؟ آیا به آشپزی حرفه ای یا پخت انواع ماهی ، مرغ بریان ، پیتزا علاقه دارید؟ آیا معیارهای سلامتی برای شما اهمیت دارد؟ به خواندن مقاله  ادامه دهید تا به مقایسه نهایی در نتیجه گیری برسید…

نتیجه گیری از مقاله مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام

مایکروفر و مایکرویو:

این موضوع را باید در نظر گرفت که کیفیت و زمان یک رابطه مستقیم  با هم دارند.  هر چه قدر زمان بیشتری برای  پختن غذا صرف شود طبیعتآ از کیفیت بهتری  برخوردار خواهد بود. به طور مثال برعکس تفکرعام نسبت به این موضوع که مایکروفر برای سلامتی مضر می‌باشد. در طبخ غذاهایی به مانند گراتن سبزیجات یا سوفله سبزیجات برای حفظ ویتامین ث موجود بهتر است از مایکروفر استفاده شود.زیرا در تهیه این نوع غذاها زمان کوتاه برای ما اهمیت دارد. 

فربرقی:

همچنین چنانچه علاقه مند به پخت انواع غذاهای کم روغن و رژیمی، پخت انواع  پیتزا، ماهی گریل یا  مرغ هستید، پیشنهاد می‌شود از فر برقی استفاده نمایید.  اگر شاغل هستید و وقت زیادی برای پختن غذاهای مختلف ندارید مایکروفر برای شما کافی است.

 پختن غذا در فر نسبت به اجاق گاز مناسب تر می باشد. زیرا مواد مغذی و حفظ کیفیت و ویتامین موجود در غذا برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است. زیرا می دانیم که هرچه قدر زمان پخت بیشتر باشد مواد مغذی موجود در آن خاصیت  را از دست می دهد.

توستر:

در این مقاله منظور ما از توستر هما براین آون توستر می باشد. اگر اندازه و حجم غذاهایتان کم است، توسترها برای آشپزخانه تان مناسب ترند. ضمن اینکه نسبت به چهار دستگاه دیگر بودجه کمتری را هزینه خواهید کرد.

سولاردام:

سولاردام هم در واقع از خانواده مایکروفرها با قابلیت پخت و پز بیشتر است. اگر بتوانید قلق و فوت و فن های پخت و پز با آن را دریابید، گزینه خوبی برای آشپزخانه تان است

اما از همه این تفاوت های لوازم خانگی ذکر شده در مقاله مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام بگذریم. لازم است بدانید که همه این دستگاه ها مکملی برای آشپزخانه می باشد. حضور هرکدام از این ها در آشپزخانه، امکانات آشپزی در موقعیت های مختلف را برای تان میسر و راحت تر می کند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email