طرز تهیه کیک ساده اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی در فر

در این مقاله طرز تهیه کیک اسفنجی در فر را به دلیل اینکه این کیک از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین کیک ها می باشد برای شما در نظر گرفته ایم . این کیک پایه ای برای اکثر کیک های حرفه ای و تزیین شده همانند کیک تولد است.

خیلی ها می پرسند که چکار کنیم که کیک اسفنجی مون پف دار شود و عالی پف کند؟ همان طور که میدانید در کیک اسفنجی از خاصیت کف کنندگی زرده و سفیده تخم مرغ استفاده می شود و باید این مراحل را به صورت دقیق طبق آموزشی که آماده کرده ایم انجام دهید تا کیک اسفنجی شما خوب پف کند.

جالب است بدانید علت اینکه اسم این کیک را اسفنجی گذاشته اند به این دلیل است که وقتی کیک اسفنجی را می بریم همانند اسفنج دریای بافت این کیک نیز پر از حباب های هوا می باشد. در این آموزش ، با مواد لازم ذکر شده می توانید کیک اسفنجی خوشمزه و پف دار درست کنید.

مواد لازم کیک اسفنجی
تخم مرغ4 عدد
شکر100 گرم
آرد قنادی100 گرم
آب جوش یک چهارم پیمانه
بیکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
وانیل مایع   نصف قاشق چایخوری (وانیل پودری یک چهارم قاشق چایخوری)
پودر تارتار  یک چهارم قاشق چایخوری (یا به همین میزان آبلیمو استفاده کنید)

مراحل تهیه کیک اسفنجی

ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج می کنیم و بلافاصله تا سرد هستند زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا می کنیم. دقت کنید کاسه محتوای سفیده تخم مرغ کامل تمیز باشد و ذره ای از زرده وارد سفیده نشود در غیر اینصورت سفید تخم مرغ خوب پف نمی کند بعد از جدا کردن زرده و سفیده روی ظرف هاشون سلفون بکشید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسند.

در این مرحله آرد و بکینگ پودر را در یک ظرف می ریزیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم و بعد حتما سه بار الک کنید. اگر شکرتون دانه درشت باشد باید حتما کمی آسیاب کنید تا حدی که کمی دانه ریز شود مراقب باشد نباید پودر شود.

حالا به ظرف سفیده که به دمای محیط رسیده پودر تارتار اضافه کنید و یکی دو دقیقه با دور متوسط هم بزنید تا کف کند و بعد همزن را روی سرعت بیشتر بگذارید و دوباره بزنید تا جایی که وقتی کاسه را بر می گردانید سفیده نریزد. سپس حدود نصف میزان شکر را قاشق قاشق به سفیده اضافه می کنیم و دوباره با دور تند همزن می زنیم تا سفیده کاملا سفت شده و به صورت قله تیز دربیاید.

بعد زرده ها را به همراه وانیل و بقیه شکر در یک کاسه جداگانه می ریزیم و یک دقیقه با دور کند همزن می زنیم و بعد از یک دقیقه با دور متوسط همزن می زنیم و در این بین یک چهارم پیمانه آب جوش را کم کم می ریزیم و به صورت مرتب هم می زنیم اینقدر هم می زنیم که کاملا کشدار و غلیظ و حجم آن چند برابر شود.

در مرحله آخر به نوبت آرد و سفیده را به کاسه زرده اضافه می کنیم و فولد می کنیم و در قالبی که برای کیک آماده کردیم می ریزیم.

حالا قالب را در طبقه اول فر که از یک ربع قبل روشن کردید و گرم شده قرار می دهیم و درجه فر را روی 175 سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت 50 دقیقه صبر می کنیم تا کیک بپزد.

بعد از مدت زمان گفته شده در فر را باز می کنیم و با یک چنگال داخل کیک می زنیم اگه مواد به چنگال نچسبیده باشد کیک حاضر است در غیر اینصورت کیک خام است و باید ده دقیقه دیگر داخل فر بماند.

بیشتر بخوانید:همه چیز درباره پخت و پز با فر

نکات مهم درتهیه کیک اسفنجی

علت پف نکردن کیک اسفنجی

دقت داشته باشید این کیک بیکینگ پودر بسیار کمی دارد و همه حجم و پف کیک رو سفیده و زرده همزده شده تامین می کند بنابرین مراحل زدن زرده و سفید بسیار مهم می باشد.

در فر را تا زمانی که دو سوم زمان پخت سپزی نشده به هیچ وجه باز نکنید چون در این صورت کیک شما به اندازه کافی پف نخواهد کرد.

بیشتربخوانید: انتخاب فر مناسب برای آشپزخانه را چگونه انجام دهیم؟

قالب مناسب کیک اسفنجی

توجه کنید قطر مناسب قالب برای کیک اسفنجی 4 تخم مرغی، 20 سانت هست در پخت کیک اسفنجی هیچ گونه روغنی استفاده نکردیم .حتی به هیچ وجه قالب کیک اسفنجی را نباید چرب کرد یا از کاغذ روغنی استفاده کرد چون با حرارت چربی وارد بافت کیک شده و حباب های هوای داخل خمیر را از بین می برد. توصیه ما این است که از قالب نچسب استفاده کنید.

آرد کیک اسفنجی

برای کیک اسفنجی پیشنهاد می کنیم از آرد سه صفر یا همون آرد قنادی استفاده کنید که دارای بافتی نرم ، سفید ، تازه و ریزتر می باشد تا کیک اسفنجی پخته شده حالت پوک تری داشته باشد.

در صورتی که فر جدیدی گرفته اید،‌ قبل از آنکه این تفاوت ها بر اساس تجربه دستتان بیاید کمی با احتیاط آشپزی کنید.

توصیه می‌شود: در این شرایط،‌ پخت و پز را در دمای حدود ۲۰ درجه کمتر از دمای درج شده در دستور و ۱۰ دقیقه کمتر از زمان قید شده برای پخت و پز در نظر بگیرید. ‏

اگراز لحاظ کیفیت، زیبایی، کارایی، قیمت و… به دنبال فر مناسب هستید ، ما به شما پیشنهاد می کنیم قبل از خرید فر از نمایشگاه اینترنتی محصولات داتیس که شامل انواع متنوع فرهای برقی، فر برقی گازی، مایکروویو و محصولات ست و هم خانواده ، از جمله اجاق گاز، هود و سینک داتیس است؛ دیدن فرمایید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email