طرز تهیه کاچی زعفرانی خوشمزه و مقوی

طرز تهیه کاچی زعفرانی خوشمزه و مقوی

کاچی یکی از غذاهای اصیل و قدیمی است که در همه جای ایران با کمی تغییرات پخته می‌شود. طرز تهیه کاچی بسیار ساده است. کاچی به دلیل داشتن انرژی بسیار زیاد، بهتر است در وعده ی صبحانه استفاده شود. این غذای مقوی و پرخاصیت باعث تقویت افراد ضعیف و لاغر و بیماران در حال نقاهت و برای روزه داران نیز مناسب است. کاچی در بعضی مناطق با نام قیماق هم شهرت دارد.

این مقدار مواد اولیه کاچی که در ادامه توضیح می‌دهیم،  برای چهار نفر مناسب می باشد. در صورتی که قصد دارید مقدار بیشتر و یا کم‌تری کاچی درست کنید. می‌توانید با بیشتر و یا کمتر کردن همین تناسب مواد، به مقدار کاچی دلخواهتان برسید.

بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه نان روغنی مغزدار خوشمزه و مقوی(نزیک)

دستور پخت کاچی زعفرانی

مواد لازم:

  • آرد گندم : ۱ لیوان
  • روغن یا کره محلی: ۱۰۰ گرم
  • نبات خرد شده یا شکر: نصف لیوان
  • آب: ۶.۵ لیوان
  • زعفران سابیده شده: نصف قاشق چای‌خوری
  • ادویه کاچی: ۱ قاشق (زنجبیل + پودر دارچین + زیره + زردچوبه+هل)
  • گلاب: نصف لیوان

طرز تهیه کاچی زعفرانی:

  1.  آرد را در قابلمه  با کره روی حرارت ملایم اجاق تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شود. بهترست  آرد را با استفاده از الک داخل قابلمه بریزید چون با این کار آرد گلوله نمی‌شود.
  2.  در یک قابلمه‌ی دیگه شربت درست کنید. شکر یا نبات و آب را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و هم می‌زنیم تا شکر آب شود، بعد از حل شدن شکر، شعله را خاموش می‌کنیم تا شربت خیلی غلیظ نشود، و دمای شربت پایین بیاید.
  3.  زعفرانی را که از قبل دم کردید و گلاب را به شربت اضافه می‌کنیم. 
  4.  تو مرحله‌ی آخر شربت و مقدار کمی آب رو به آرد اضافه می‌کنیم، تا کمی رقیق شود و روی حرارت می گذاریم و به هم می‌زنیم تا روغن بیفتد. می توانیم حدود ده دقیقه روی شعله خیلی کم دم کنی را روی قابلمه کاچی بگذاریم تا بهتر به روغن بیفتد.

قبل از سرد شدن کاچی را داخل ظرف مورد نظر بریزید، وبا دارچین یا گل سرخ و … تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بامیه ترد و خوشمزه خانگی

نکات مهم برای تهیه کاچی:

  • در تهیه کاچی جایگزین آرد گندم، می‌شود از آرد برنج هم استفاده کرد.
  • دقت کنید آرد برای تهیه کاچی نباید مثل پخت حلوا، سرخ شود، فقط تا زمانی تفت بدهید، که رنگش کمی طلایی بشود.
  • غلظت کاچی “سفت و یا شل بودن” بسته به سلیقه افراد فرق دارد. برای سفت‌تر شدن، کاچی را روی حرارت ملایم مدت زمان بیشتری بگذارید و تفت بدهید. برای شل شدن، آب بیشتری به آن اضافه کنید. به این نکته توجه کنید، که کاچی بعد سرد شدن سفت‌تر و غلیظ‌ترمی‌شود.
  • تو مرحله‌ی آخر به دلخواه می‌توانید پودر مغز گردو، پسته یا بادام به کاچی اضافه کنید، بدین ترتیب کاچی علاوه بر خوشمزه تر شدن، مقوی‌تر می‌ گردد.
  • برای جلوگیری از گلوله شدن آرد در کاچی، آرد را دو بار الک کنید.
  • اگر ادویه مخصوص کاچی ندارید، هیچ اشکالی ندارد. به جای ادویه مخصوص کاچی، می‌توانید کمی هل و دارچین (جمعا نصف قاشق چای‌خوری) اضافه کنید.
  •  برای تهیه‌ی کاچی از ادویه‌ی مخصوص کاچی استفاده می‌کنند. ادویه‌ی مخصوص کاچی که تو عطاری‌ها پیدا می‌شود، ترکیبی ست از چند ادویه؛ زرد چوبه، زیره، دارچین، زنجبیل و هل.

  • کیفیت و عطر زعفرانی که مصرف می‌کنید، در طعم و بو کاچی بسیار تاثیر دارد.
  • قبل خاموش کردن اجاق حتما کاچی را مزه کنید. اگر شیرینی کمی داشت، مقداری شکر به آن اضافه کنید. اگه بعد پختن کاچی متوجه کم بودن شیرینی کاچی شدید، می‌توانید کمی عسل و یا شکر روی کاچی بریزید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

4 Comments
قدیمی ترین
جدیدترین بیشتر رای داده شده
Inline Feedbacks
View all comments
Samira
Samira
3 ماه پیش

مرسی از نکات ریزی که گفتید.هم در خصوص آرد هم در خصوص ادویه ها

مریم
مریم
3 ماه پیش

ادویه کاچی هست یا باید خودمون درست کنیم؟

یاشا
یاشا
3 ماه پیش

عالییی💙💙💙💙

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x