پلوی شوشتری

طرز تهیه پلوی شوشتری خوشمزه و مجلسی

پلو شوشتری یک غذای سنتی و بسیار معروف جنوب کشور می باشد. این غذا علاوه بر طعم بی نظیر به علت داشتن لوبیا چشم بلبلی بسیار مفید است. پلو شوشتری یکی از انواع پلو می باشد که برای سرو آن نیاز به خورش نمی باشد، یکی از پلو های مخلوط است که علاوه بر  مرغ با گوشت چرخ کرده و یا تن ماهی نیز درست می شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه پلوی شوشتری خوشمزه و مجلسی را به شما آموزش دهیم. 

بیشتر بخوانید: آشنایی با اجاق گاز داتیس مدل DG545

دستور پخت پلوی شوشتری

مواد لازم:

  • برنج: یک کیلوگرم
  • فیله مرغ: نیم کیلوگرم
  • لوبیا چشم بلبلی: دو لیوان
  • شوید تازه: دو لیوان
  • پیاز سرخ شده: یک عدد
  • زعفران: یک قاشق چایخوری
  • ادویه ، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه پلوی شوشتری:

  • برای تهیه پلوی شوشتری ابتدا در قابلمه ای آب و لوبیا چشم بلبلی بریزید و روی شعله زیاد اجاق گاز بگذارید تا بپزد. سپس در قابلمه ای دیگر آب و نمک بریزید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب بجوش بیاید.
  • فیله های مرغ را در ابعاد نسبتا بزرگ مربع شکل خرد کنید. سپس پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و سرخ کنید.
  • سپس پیازها را در بشقابی بریزید و تکه های خرد شده فیله مرغ را در تابه بریزید و تفت دهید در این زمان زعفران را نیز بیفزایید و نمک و فلفل و ادویه را نیز اضافه کنید.
  • پیاز سرخ شده را نیز اضافه کنید و ۱ لیوان آب روی آن بریزید تا کاملا تکه های فیله مرغ پخته شوند.
  • شوید خرد شده را بیفزایید و لوبیا چشم بلبلی پخته شده را هم اضافه کنید.
  • سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
  • در قابلمه ای روغن بریزید و مقداری از برنج کف قابلمه ریخته و روی آن از مواد تکه فیله ها بریزید.
  • مجددا یک لایه  برنج و یک لایه مواد، همین طور لایه به لایه بریزید و در قابلمه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت بعد پلو شوشتری آماده است.
  • در کنار این پلوی خوشمزه می توانید از ترشی گل کلم یا ترشی کلم قرمز استفاده می کنید. ضمن اینکه در صورت تمایل می توانید از سالاد هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین مایکروویو داتیس

نکته

  • می توانید از شوید خشک ( یک لیوان ) هم به جای شوید تازه استفاده کنید.
  • با گوشت چرخ‌ کرده قلقلی یا تکه‌های گوشت شترمرغ نیز می‌توان این پلو را تهیه کرد. 
  • مزاج لوبیا چشم بلبلی گرم و تر می باشد. لوبیا چشم بلبلی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B12، ویتامین B6، ویتامین C، آهن، مس، کلسیم، منگنز، منیزیم، پتاسیم، فسفر، روی، فیبر و پروتئین است.
  • از فواید لوبیا چشم بلبلی می‌توان به زیبایی و جوان‌سازی پوست و مو اشاره کرد. این ماده سرشار از ویتامین A است که برای جوان‌سازی پوست تأثیر بسزایی دارد. ویتامین A موجود در لوبیا چشم بلبلی موجب ترمیم پوست می‌شود و به کاهش روند پیری آن کمک می‌کند.
  • روی و مس موجود در لوبیا چشم بلبلی باعث قوی شدن فولیکول‌های مو شده و ریشه موها را قوی‌تر می‌کند. با استفاده مداوم از لوبیا چشم بلبلی می‌توانید از ریزش موهای خود جلوگیری کنید.
  • لوبیا چشم بلبلی دربردارنده ترئونین می باشد که تولید آنتی بادی ها در بدن را افزایش می دهد و از این طریق به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email