طرز تهیه نان بربری خانگی در فر و بدون فر

نان بربری از انواع نان های بسیار محبوب، پر مصرف و سنتی ایرانی است، که می توانید آن را در فر و بدون فر تهیه کنید. در طرز تهیه نان بربری از آرد سبوس دار استفاده می شود که بسیار مقوی است، به همین علت می توان از آن برای غذاهای اصلی و صبحانه و عصرانه استفاده کرد. یک برش نان بربری تازه با پنیر و سبزی یا گوجه و خیار می تواند خوشمزه ترین عصرانه باشد. نان بربری با کره و مربا هم بسیار خوشمزه است و طرفداران این نان خوشمزه سنتی برای صبحانه ترکیبات مختلفی با این نان میل می کنند. 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیتزا مخلوط در فر

مواد لازم:

  • آرد: ۳ پیمانه
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: دو قاشق چایخوری
  • روغن: ۳ قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه: ۲ قاشق چایخوری
  • سبوس گندم، آب ولرم و کنجد: به اندازه کافی

طرز تهیه نان بربری در فر:

  • خمیر مایه را با نمک، شکر و آرد با هم مخلوط کنید. آب را کم کم روی مواد بریزید تا خمیر به دست نچسبد و زودتر آماده شود.
  • در مرحله بعد درست کردن نان بربری خمیر را ۴ دقیقه‌ای  با دست ورز دهید. بعد به خمیر روغن را اضافه کنید و ۴ دقیقه دیگر ورز دهید.
  • سپس در مرحله سوم درست کردن نان بربری روی خمیر را بپوشانید و بگذارید تا یک ساعت و نیم  استراحت کند.
  • اگر کمی به دست می چسبید نگران نباشید با اضافه کردن روغن آخر کار از بین می رود.
  • خمیر را چانه کنید و بگذارید تا چانه‌ها کمی استراحت کنند. بعد چانه‌ها را پهن کنید به طوری که به ۳ برابر حجم خودشان برسند.
  • فر را روشن  کنید بعد هر چانه را با وردنه به شکل یک بیضی پهن کنید، به آن شکل دهید و مواد رومال را آماده  کنید.

بیشتر بخوانید: با محصولات داتیس ( اجاق گاز، فر توکار و…) بیشتر آشنا شویم

  • برای تهیه رومال نان بربری، ۱ قاشق غذاخوری آرد را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و کمی تفت دهید، سپس حدود ۵ قاشق غذاخوری آب روی آن بریزید و با هم مخلوط کنید، روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا زودتر به جوش بیاید. پیاپی هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد.

  • با قلمو داخل مواد رومال بزنید و روی چانه خمیر بکشید، کنجد روی خمیر بپاشید، سینی فر را بیرون بیاورید و کف آن کاغذ روغنی قرار دهید.

  • سبوس گندم را روی کاغذ روغنی بپاشید، خمیر را روی سبوس گندم قرار دهید.

  • سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید، تا با دمای 240 درجه سانتیگراد به مدت 12 دقیقه  پخته شود.

طرز تهیه نان بربری در بدون فر:

  • اگر فر ندارید، یک قابلمه‌ای چدنی را روی شعله اجاق گاز بگذارید. داخل قابلمه باید نچسب باشد.
  • قبل از انتقال خمیر به قابلمه، حدود ۵ دقیقه زیر آن را روشن کنید تا کاملا داغ شود.
  • قابلمه را اندکی چرب و بعد خمیر را با وردنه روی کف قابلمه پهن کنید.
  • حالا باید حرارت گاز زیر قابلمه را ملایم کنید تا خمیر شروع به پخته‌شدن از سمت پشت کند، روی آن حباب‌هایی ظاهر شود.
  • بعد خمیر را برگردانید و اجازه دهید که سطح رویی آن بپزد.
  • پس از پخت نان‌ها هم می‌توانید به دو طرف آن کره بزنید.
 

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین فر توکار

چند نکته در تهیه نان بربری:

  • نان بربری باید به صورت تازه و داغ سرو شود، تا خوشمزگی و عطر آن احساس گردد.
  • نان بربری را با آرد سبوسدار با کیفیت درست کرده و از آرد قنادی برای این منظور استفاده نکنید.
  • خمیر نان بربری باید خوب استراحت کند تا پف کرده و دو لایه شود.
  • نان بربری را با خمیر مایه عمل آمده درست کنید و به اندازه کافی استراحت دهید تا نان باکیفیتی حاصل شود.
  • خمیر نان بربری شل و چسبنده است و باید به همین شکل طبخ شود. هرگز به خمیر آرد اضافه نزنید و آن را ورز ندهید تا نان بربری ترد و پوک شود.
  • برای پخت نان بربری باید فر و سینی فر را کاملا داغ کنید، موقع قرار دادن خمیر در آن از دستکش استفاده کنید و مراقب باشید دست شما نسوزد.
  • خمیر این نان باید به اندازه کافی استراحت کند تا یک نان باکیفیت عمل آید. به همین دلیل نانوا‌ها از صبح خیلی زود دست به کار می‌شوند تا بتوانند نان مطلوبی را به مشتریان عرضه کنند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email