مرغ لَوَنگی

طرز تهیه مرغ لَوَنگی گیلانی در فر

مرغ لَوَنگی غذای محلی استان گیلان و البته غذای بومی آستارا و تالش است. اهالی آستارا و تالش غذای لونگی را با مرغ یا اردک به صورت شکم پر طبخ می‌کنند و برای چاشنی آن از انواع رب ازگیل، رب آلوچه، آبغوره و رب انار استفاده می‌کنند. مرغ لونگی در واقع همان مرغ شکم پر است، با این تفاوت که مواد مورد استفاده و نحوه طبخ آن اندکی با دیگر نمونه های این غذا متفاوت است. در این مطلب طرز تهیه مرغ لَوَنگی گیلانی در فر را به شما آموزش می دهیم.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیترین فر توکار داتیس

دستور پخت مرغ لَوَنگی:

مواد لازم:

  • مرغ متوسط: 1 عدد
  • مغز گردو: 150 گرم
  • پیاز: دو عدد متوسط
  • رب انار: 2 ق غ
  • زرشک: 2 ق غ
  • سیر: 2 حبه
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ لَوَنگی:

  • برای تهیه مرغ لونگی خوشمزه ابتدا مرغ را بشویید و خشک کنید، سپس رب انار را داخل یک کاسه بزرگ و جادار بریزید. یک فنجان آب به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید.
  • مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند، سپس مرغ را دورن کاسه حاوی رب انار قرار  داده و با دست یا برس از مخلوط رب و آب روی قسمت های داخلی و خارجی بدن مرغ بمالید تا طعم دار شود.
  • روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ به طور کامل طعم دار شود. 
  • در این مرحله مغز گردوی خرد شده را به همراه زرشک به مخلوط آب و رب انار باقیمانده در کاسه اضافه کنید. سپس سیر و پیاز را رنده کنید و صورت خام یا تفت داده شده به کاسه اضافه  کنید.
  • مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مواد را با دست مخلوط کنید تا حالتی خمیری به خود بگیرند. 
  • فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. نصف مخلوط گردو رب انار را داخل شکم مرغ بریزید و شکم مرغ را بدوزید. سپس یک ظرف مناسب را با روغن چرب کنید و مرغ را درون ظرف قرار داده و باقیمانده مواد را در کنار مرغ بریزید.
  • نصف استکان آب هم اضافه کنید و روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت درون فر قرار دهید. در پایان برای رنگ گرفتن روی مرغ فویل را باز کنید و چند دقیقه گریل را روشن کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین مایکروویو داتیس

نکته:

  • اگر مایلید می توانید از سبزی محلی چوچاق، گشنیز و جعفری در این غذا استفاده کنید.
  • برای راحت تر بسته شدن شکم مرغ، می توانید به جای نخ و سوزن، مرغ را به وسیله چند عدد خلال دندان، کوک بزنید. یادتان نرود هنگام سرو خلال ها را از مرغ جدا کنید.
  • خوراک لونگی مرغ با برنج سرو می شود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email