طرز تهیه مرغ بریان بدون فر

مرغ بریان از آن دسته غذاهایی است که درست کردن آن  نیاز به مهارت زیادی دارد و اما تهیه مرغ بریان بدون فر هنر کدبانوی ایرانی است. مرغ بریان از غذاهایی است که بچه‌ ها به خوردن آن علاقه بسیاری نشان می‌دهند، به‌ خصوص اگر با کمی سیب‌ زمینی سرخ‌ شده همراه شود. البته این غذا را برای بچه‌ ها می‌توان با مقداری سس گوجه‌ فرنگی، آن هم از نوع خانگی طعم‌ دار کرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ بریان در فر

مواد لازم برای تهیه مرغ بریان بدون فر :

  • مرغ: ۱عدد (متوسط)
  • نمک: به میزان لازم
  • کره: به میزان لازم
  • زعفران: به میزان لازم
  • آبلیمو: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱عدد
  • فلفل دلمه ای: ۱عدد
  • پودر سیر: ۲ قاشق مرباخوری
  • سیب زمینی: به میزان لازم
  • پوره گوجه فرنگی: نصف لیوان

طرز تهیه مرغ بریان بدون فر:

  • ابتدا مرغ را کاملا بشویید اما پوست آن را جدا نکنید. تمام سطح مرغ، حتی قسمت های داخل مرغ را  کامل کره بزنید.
  • زعفران دم کرده، آبلیمو، نمک، فلفل و سایر ادویه دلخواه را با هم مخلوط کرده و با قلمو به همه قسمتهای مرغ بزنید تا کاملا مزه دار شود.
  • پیاز و فلفل دلمه ای را خرد کرده و داخل شکم مرغ قرار دهید و آن را داخل ظرف دربسته به مدت ۸ تا ۱۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
  • قابلمه ای را در نظر بگیرید و کف آن را با فویل بپوشانید. روی فویل مقدار زیادی نمک بریزید و روی نمک را صاف کنید.
  • مرغ را از یخچال خارج کرده و مواد داخل شکم را خارج کنید. پاهای مرغ را با نخ به یکدیگر ببندید و بعد داخل فویل بپبچید. چند عدد سیب زمینی را هم خوب بشویید و با پوست داخل فویل بپیچید و بعد آنها را روی نمک قرار داده و باز هم مقدار زیادی نمک روی آنها بریزید.
  • روی قابلمه دم کنی قرار داده و ۱۵ دقیقه با حرارت بالا اجاق گاز و بعد به مدت یک و نیم تا ۲ ساعت با حرارت متوسط اجاق گاز بپزید.
  • بعد از پخت فویل ر بردارید. مقداری کره آب شده و زعفران دم کرده و آبلیمو را با هم مخلوط کرده و روی مرغ بمالید و بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه از روی حرارت گاز بردارید.
  • مواد داخل شکم مرغ را که قبلا خارج کردید، سرخ کنید و با مقداری زعفران، آبلیمو، کره و پوره گوجه فرنگی مخلوط کنید و به عنوان سس روی مرغ بریزید.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین فر توکار

نکات:

  • بهتر است که همیشه مرغ را با پوست طبخ کنید، پوست مرغ به صورت یک عایق روی گوشت را می گیرد و باعث می شود مرغ بهتر از درون پخته شود. مهمتر اینکه گوشت خشک نمی شود.
  • برای تهیه مرغ بریان بدون فر در صورت تمایل روی مرغ مقداری آویشن بریزید و بعد داخل فویل بپیچید.
  • می توانید از مقداری پودر سیر و موسیر و برگ بو هم داخل شکم مرغ استفاده کنید تا خوشمزه تر شود.
  • وزن مرغی که برای این منظور استفاده می‌کنید، باید یک کیلوگرم به بالا باشد. البته بهترین وزن یک کیلو و ۲۰۰ گرم است. به این ترتیب در پایان پخت، مرغی مغز پخت شده و خوش‌ طعم خواهید داشت.
  • بهتر است وقتی کره را با زعفران مخلوط کردید، بگذارید سرد شود و به صورت کرم در آید آنگاه تمام ‌سطوح مرغ (داخل و خارج) را با آن آغشته کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین بیشتر رای داده شده
Inline Feedbacks
View all comments
سیدعلی
سیدعلی
2 ماه پیش

سلام
بسیار خوب و دلپذیر …..
ممنون

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x