طرز تهیه قیمه پلو نذری یا پلو شاه عباسی

طرز تهیه قیمه پلو نذری یا پلو شاه عباسی خوشمزه و حرفه ای

قیمه پلو یا پلو شاه عباسی یکی از انواع  پلوهای مخلوطی بسیار محبوب و پرطرفدار ایرانی است.  قیمه پلو در واقع همان خورش قیمه به همراه پلو می باشد. این غذای خوشمزه را بیشتر به صورت نذری و یا ایام مذهبی تهیه می کنند. در واقع اگر شما با طرز تهیه قیمه آشنا باشید، بیشتر روش تهیه قیمه پلو یا پلو شاه عباسی را بلد خواهید بود. پس با ما همراه باشید تا با طرز تهیه قیمه پلو یا پلو شاه عباسی حرفه ای آشنا شوید.

دستور پخت قیمه پلو یا پلو شاه عباسی خوشمزه و حرفه ای

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

 قیمه پلو نذری یا پلو شاه عباسی

مواد لازم قیمه پلو:

سیر⇐ ۴ حبه

لپه ⇐‎ ۱۵۰گرم

برنج ⇐۴ پیمانه

پیاز بزرگ ⇐۲ عدد

گوشت خورشتی ⇐۲۵۰ گرم

زعفران دم کرده ⇐۴ قاشق غذاخوری

پودر دارچین ⇐نصف قاشق غذاخوری

رب گوجه ‌فرنگی⇐ ۲ قاشق غذاخوری

ادویه کاری و فلفل قرمز⇐ به اندازه کافی

پودر لیمو عمانی ⇐ نصف قاشق غذاخوری

نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه⇐ به اندازه کافی

طرز تهیه قیمه پلو یا پلو شاه عباسی

مرحله اول

برای تهیه قیمه پلو نذری ابتدا لپه ها را پاک کرده، شسته و اجازه می دهیم به مدت ۶ ساعت خیس بخورد. ۲ الی ۳ بار نیز آب آن را تعویض می کنیم. گوشت را خوب می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. سپس روی تخته آشپزخانه گوشت ها را به صورت مکعب های با سایز تقریبا بزرگ خرد می کنیم. چون گوشت زمان پخت جمع می شود.

مرحله دوم

پوست پیازها و سیرها را گرفته،  آن ها را هم می شوییم و رنده ریز می کنیم . آب پیازها را محکم می گیریم . در قابلمه ای روغن ریخته و  روی حرارت اجاق گاز قرار داده و پیاز و سیر رنده شده را در روغن تفت می دهیم.  بعد گوشت های خرد شده را به آن اضافه می کنیم.  سپس فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه کاری روی گوشت ها می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت ها کاملا تغییر کند و کمی سرخ شوند.

سپس گوشت ها را اطراف قابلمه جمع می کنیم و وسط قابلمه را خالی می گذاریم . مجددا کمی روغن در وسط تابه می ریزیم.  ۱ دقیقه بعد رب گوجه فرنگی را در وسط قابلمه ریخته و در روغن تفت می دهیم تا رنگ رب کاملا تغییر کند. در واقع باید روغن نیز کاملا قرمز  شود.  بعد گوشت های کنار قابلمه را با رب وسط قابلمه مخلوط می کنیم و زعفران دم کرده را نیز به مواد اضافه می کنیم. 

بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری از اجاق گازهای مختلف

مرحله سوم

در این مرحله لپه ها را آبکش کرده و داخل قابلمه می ریزیم و مواد را خوب زیر و رو می کنیم و تفت می دهیم. ۴ لیوان آب سرد روی مواد می ریزیم و حرارت  گاز را ملایم می کنیم تا لپه ها و گوشت کاملا پخته شوند.

پس از ۱ساعت ۳۰ دقیقه به قابلمه سر می زنیم . لپه و گوشت را تست می کنیم، اگر پخته بودند لیمو عمانی را اضافه کرده و پودر دارچین را هم روی مواد می پاشیم.  اجازه می دهیم تا آب خورشت کاملا غلیظ شود و کمی قل بزند.  بعد شعله زیر قابلمه را خاموش می کنیم. 

مرحله چهارم

در قابلمه ای آب و چند قاشق نمک می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید. برنج را می شوییم و آب آن را خالی کرده و در آب در حال جوش می ریزیم و هم می زنیم.  زمانیکه دانه های برنج  کمی باز شدند، تست می کنیم. اگر اطراف برنج پخته بود و مغز آن کمی سفت بود،برنج را آبکش می کنیم. دوباره  قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و کف آن روغن می ریزیم. اگر تمایل داشتید ته دیگ سیب زمینی یا نان کف قابلمه بگذارید.

مرحله پنجم

 برنج و مایه قیمه را در کاسه ای بزرگ ربخته و با قاشق آرام با هم مخلوط می کنیم. سپس با کفگیر کم کم در قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم.  کمی حرارت را بیشتر می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد. بعد حرارت را کم می کنیم تا قیمه پلو پخته شود.

نکات مهم:

می توانید به جای گوشت تکه ای از گوشت چرخکرده  در قیمه پلو نذری نیز استفاده نمایید.

برای خوشمزه ترشدن قیمه می توانید از نصف قاشق غذاخوری گلاب استفاده کنید.

اگر از لیموعمانی درسته استفاده می کنید، دقت کنید که در مرحله مخلوط کردن خورشت و پلو آن را بردارید. 

زمان پخت شما کاملا به نوع لپه و گوشت شما ارتباط دارد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email