طرز تهیه شیر برنج عسلی

طرز تهیه شیر برنج عسلی به ۲ روش

شیر برنج یکی از غذاهای سنتی ساده و در عین حال بسیار خوشمزه و کامل ایرانی است که به راحتی آماده  و مصرف می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیر برنج عسلی معمولی و شیر برنج عسلی با خامه را آموزش دهیم.

شیر برنج عسلی معمولی و شیر برنج عسلی با خامه دو نوع شیر برنج خوشمزه و مفید هستند که ماده شیرین کننده  آنها عسل است.

  شیر برنج، انرژی فراوانی  دارد . بنابراین برای زمانیکه ما بیمار هستیم یا اشتهای خود را از دست داده ایم، مناسب است . زیرا فقط خوردن دو بشقاب شیر برنج، در روز برای به دست آوردن مقادیر کافی مواد مغذی و آب از دست رفته بدن کافی است.

در بعضی مناطق ایران به آن  “آش شیر”  هم گفته می‌شود و در شاهنامه فردوسی نیز تحت عنوان “شیربا” خوانده شده است. این غذای خوشمزه معمولا به صورت سرد و به عنوان دسر مورد استفاده قرار می‌گیرد و اغلب در ماه مبارک رمضان در سفره افطاری به چشم می‌خورد.

خوردن این غذا برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است و مانع غلبه خون می‌شود. برای افراد سرد مزاج نیز مصرف شیر برنج با دارچین و مربای گل سرخ مفید است و مشکلی ایجاد نمی‌کند، هرچند شیر به تنهایی سرد است و خوردن آن به افراد سرد مزاج توصیه نمی‌شود. شیر برنج رطوبت رسان بوده و برای افرادی با مزاج خشک نیز مفید است.

افرادی که لاغر هستند و دوست دارند چاق شوند، نباید خوردن شیر برنج را از دست بدهند زیرا مصرف مداوم این غذا باعث چاقی می‌شود. مخصوصا اگر شیر برنج، همراه شیره انگور استفاده شود که برای افراد مبتلا به کم خونی نیز مفید است. شیر برنج از ترکیب برنج، شیر و مقداری شیرینی که می‌تواند شکر، نبات یا عسل باشد درست می‌شود و به همین دلیل بسیار سهل الهضم بوده و برای کودکان نیز مفید است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ سوخاری با دو روش

طرز تهیه شیر برنج عسلی معمولی

مواد لازم

 
برنج 1 پیمانه
شیر 4 پیمانه
آب 2 پیمانه
عسل 1/2 پیمانه
گلاب 2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

برنج را پاک کرده، بشویید و با مقداری آب ولرم به مدت ۳-۲ ساعت خیس کنید.

سپس آب برنج را خالی کرده و در قابلمه بریزید، ۲ لیوان آب به برنج اضافه کنید و آن را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار دهید.

پس از حدود ۲۰-۱۵ دقیقه آب برنج به خورد برنج رفته و نرم می‌شود، در این زمان ۴ پیمانه شیر به برنج اضافه کرده و هم بزنید.

اجازه دهید شیر و برنج با هم بپزند و برنج کاملا له شود، در این فاصله گاهی شیر برنج را هم بزنید که ته نگیرد.

پس از حدود ۴۵ دقیقه، برنج کاملا له شده و شیر برنج قوام می‌آید. در این زمان عسل را کم کم اضافه کرده و اجازه دهید شیر برنج یکی دو جوش بزند. شیر برنج را بچشید و در صورت لزوم مقدار عسل را کم یا زیاد کنید.

در انتها گلاب را اضافه کرده و شعله اجاق گاز را خاموش کنید.

شیر برنج را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با دارچین و عسل یا پودر گل محمدی تزیین کنید.

بیشتر بخوانید:آموزش نگهداری از اجاق گاز های مختلف

طرز تهیه شیر برنج عسلی

طرز تهیه شیر برنج عسلی با خامه

برای تهیه شیر برنج عسلی با خامه مطابق دستور فوق عمل کنید با این تفاوت که:

مقداری شیر برنج معمولی را در کاسه‌ای ریخته و ۱/۴ پیمانه خامه به آن اضافه کنید.

شیر برنج و خامه را مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند، سپس مخلوط حاصل را به قابلمه شیر برنج برگردانید و روی شعله گاز هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.

پس از ۵ دقیقه حرارت را خاموش کرده و روی درب قابلمه، دمی قرار دهید.

۱۰ دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جا بیفتد، سپس درب قابلمه را بردارید.

چند دقیقه دیگر صبر کنید تا شیر برنج کمی خنک شود، سپس آن را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پودر پسته تزیین کنید.

چند نکته مهم در طرز تهیه شیر برنج عسلی

  • در صورتی که دوست دارید شیر برنج عسلی فقط طعم برنج داشته باشد، می‌توانید گلاب را از دستور آن حذف کنید.
  • برای تهیه شیر برنج بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید تا کاملا له شود و در صورت استفاده از برنج کامل پس از پختن با پشت قاشق آن را له کنید.
  • برای تهیه شیر برنج از برنج‌های با کیفیتی مثل برنج شمالی استفاده کنید که عطر و بوی بهتری دارند.
  • شیر برنج را می‌توانید به صورت سرد یا گرم و همراه با شیره خرما یا شیره انگور استفاده کنید.
  • عسل را کم کم به شیر برنج اضافه کرده و بچشید تا بیش از اندازه شیرین نشود.
  • در صورت تمایل می توانید ۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل نیز به خامه اضافه کنید.

شیر برنج غذای کاملی است که می‌تواند به عنوان یک غذای کمکی برای کودکان زیر ۲ سال مورد استفاده قرار گیرد. همچنین می‌تواند میان وعده‌ای کامل برای بزرگسالان باشد و در رشد نوجوانان مفید واقع شود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email