طرز تهیه شیرینی قطاب

طرز تهیه شیرینی قطاب مخصوص عید

شیرینی قطاب از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که  معمولا برای پذیرایی در عید نوروز از آن استفاده می کنند. در این پست با آموزش طرز تهیه شیرینی قطاب با ما همراه باشید.

دستور پخت شیرینی قطاب

به طور کلی مواد لازم برای تهیه شیرینی قطاب به دو دسته مواد تهیه خمیر (همان لایه خارجی) و مواد میانی (موادی که درون یا مغز شیرینی جایگذاری می‌شود) تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین فر توکار برقی ایرانی چه ویژگی هایی دارد؟

مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب

  • آرد سفید قنادی (سه صفر)سه بار الک شده⇐ سه پیمانه 
  • زرده تخم مرغ ⇐چهار عدد
  • ماست⇐ یک لیوان
  • کره به دمای محیط رسیده ⇐دویست گرم
  • هل ⇐یک قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه مواد میانی شیرینی قطاب

مواد میانی(بسته به ذائقتون می‌توانید مقدار مواد رو‌کم و‌زیاد کنید):

  • گردو ⇐یک پیمانه
  • دارچین ⇐سه قاشق غذاخوری
  • شکر⇐پیمانه
  • هل ⇐یک قاشق غذاخوری
  • گلاب ⇐به مقدار لازم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی راحت الحلقوم در مایکروفر

طرز تهیه شیرینی قطاب

زرده‌هایی که به دمای محیط رسیده را با یک همزن دستی به هم م یزنیم.

نکته: اگر با همزن برقی این کار را انجام می‌دهید زیاد به هم نزنید که زرده کِش‌دار شود.

مقداری از دارچین و پودر هل رو به زرده‌ها اضافه می‌کنیم تا بوی زُخم تخم مرغ رو از بین برود.

در این مرحله نیاز به اضافه کردن کره و ماست داریم. کره رو یک جایی بگذارید تا نرم شود، مثلا چند ثانیه  توی فِر بگذارید البته مواظب باشید کره به فرم مایع درنیاید. اگر خواستید می توانید به جای گرم کردن کره آن را خرد و بعد له کنید.

کره و زده‌ها را به هم بزنید تا در یکدیگر حل شوند.

حالا ماست رو اضافه می‌کنیم و قدری به هم می زنیم تا مواد یک دست شوند (نکته:دقت کنید ماست حتما شیرین و ترجیحا پرچرب باشد).

آرد و بیکینگ پودر رو که  قبلا سه بار الک کردیم(این کار برای لطیف شدن خمیرمان هست) کم کم به مواد اضافه می‌کنیم تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاید که به راحتی شکل بگیرد. خمیر آماده شده نباید به دست شما بچسبد.

خُب تهیه خمیر شیرینی قطاب خوشمزه ما تمام شد.روی ظرف روا می‌پوشانیم. و می‌گذاریم یک یا دو ساعت توی دمای محیط بماند.

گردو و دارچین و پودر هل و شکر(نکته:پودر قند هم می‌شود استفاده کرد)آسیاب می‌کنیم.

بهتر است زیاد آسیابشان نکنید تا گردو زیر دندان حس شود که این کاملا سلیقه ایی است.بعد از آسیاب کردن مواد گلاب را کم‌کم اضافه می‌کنیم.دقت کنید گلاب را زیاد اضافه نکنید.

مواد خشک را که آماده نموده اید با یک قاشق مرباخوری در قسمت میانی و وسط خمیر بگذارید و با انگشت خود را با آب خیس نموده و لبه خمیر را مرطوب کنید تا موقع سرخ نمودن خمیر باز نشود و فرم کلی آن بهم نریزد.

بعد از آسیاب کردن مواد، گلاب را کم‌کم اضافه می‌کنیم تا جایی که مواد چسبنده شود و‌ بتوانیم اندازه یک فندق توی دست گردشان کرد.دقت کنید گلاب را زیاد اضافه نکنید چون مواد شل می شود و‌ دیگر نمی توان به آن شکل داد.

برای این مرحله می‌توانید خمیر شیرینی  را روی میز کار با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و بعد قالب گرد بزنیم(برای اینکار می توان از لیوان یا استکان نیز کمک گرفت.)

یا راه دوم ‌این است که به اندازه یک گردو از خمیر برداریم  و با دست مثل تصویر صافش کنیم و مواد میانی قطاب رو‌ وسط آن  بگذاریم بعد هم دو طرف خمیر را  روی هم می گذاریم و می‌بندیم و یا کلا گرد می کنیم.

قطاب ها را می توانید  در روغن داغ  روی اجاق گاز سرخ کنید. فقط توجه کنید که قطاب ها باید توی روغن غوطه‌ور باشند یا توی سینی فِری که ته آن را با کاغذ روغنی کاور کردیم به فاصله دو سانت از هم در فرمی‌چینیم   شیرینی های قطاب باید در دمای فر  ۱۸۵ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه  داخل فر بماند. توجه کنید اگر بین آنها فاصله نگزارید وقتی پُف کردند به هم  خواهند چسبید.)

بعد از پخته شدن توی پودر قند می‌غلتانیم  و توی ظرف می‌چینیم تا خنک شوند.

 نکته : اگر چه  قطاب را هم می توان روی اجاق سرخ کرد و هم توی فِر گذاشت اما اگر با فِر تهیه کنید حالت شکل ظاهری قشنگ تر و مرتب تری به خواهند داشت.

امیدواریم که شما  هم با تهیه شیرینی قطاب از عطر و طعم بی نظیرشان پر از حس خوب شوید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email