طرز تهیه شیرینی برنجی

طرز تهیه شیرینی برنجی(شیرینی مخصوص عید)

نان برنجی از شیرینی های سنتی خوشمزه و معروف  ایرانی است. اگر با طرز تهیه شیرینی برنجی آشنایی ندارید با ما در این پست آشپزی داتیس  همراه باشید. در این مطلب دستور پخت شیرینی برنجی خوشمزه به همراه مواد لازم را آماده کرده ایم تا شما با این آموزش شیرینی پزی به تنهایی بتوانید شیرینی برنجی خوشمزه و خانگی را همانند یک شیرینی پز حرفه ای درست کنید.

آموزش شیرینی نان برنجی با نکات کامل

این شیرینی در اشکال و طرح های مختلف و به صورت زعفرانی و ساده و شکلاتی تهیه می شود و برای پذیرایی عید نوروز بسیار مناسب می باشد.این شیرینی که به نان برنجی هم مشهور است  بیشتر در شهرهای کرمانشاه ، قزوین ، گیلان و یزد پخته می شود. 

بیشتر بخوانید: بهترین فر توکار برقی ایرانی چه ویژگی هایی دارد؟

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان برنجی

روغن جامد           160 گرم

پودر قند                58 گرم

زرده تخم مرغ         2 عدد

زعفران          1 قاشق سوپ خوری

آرد برنج              260 گرم

پودر هل         1/2 قاشق چایخوری

نمک              1/8 قاشق چایخوری

پودر خرفه           برای تزیین

گلاب                 1/4 پیمانه

⊕ با این مقدار مواد میتوان 1 کیلو شیرینی نان برنجی تهیه کرد.

طرز تهیه شیرینی برنجی

برای  آماده کردن شیرینی احتیاج به روغن جامد داریم که البته اگراز روغن مخصوص کرمانشاه  مرغوب و با کیفیت  و یا کره آب شده استفاده کنید، بهتر است. دقت کنید روغن را به دمای محیط رسیده باشد به عبارتی سرد و یخچالی نباشد که راحت تر با هم زن زده شود.

روغن را به همراه پودر قند  مخلوط کرده و هم میزنیم تا کمی بافت روغن نرم تر شود. بعد زرده تخم مرغ را یکی یکی به روغن اضافه میکنیم و با هم زن خوب هم میزنیم.

 .بعد از هم زدن کامل روغن هایی که به تیغه هم زن چسبیده شده را حتما جدا کنید و داخل مواد بریزید . چون مقدار اندازه ها در ترکیب شیرینی برنجی مهم است و نباید مقدارش کم شود.

پس از اینکه روغن ها را با زرده کاملا مخلوط کردم نمک و هل را در آرد برنج میریزیم. باید سعی کنید که حتما از آرد برنج باکیفیتی استفاده کنید.

بعد از اینکه مواد آردی را مخلوط کردیم چند بار الک میکنیم . بعد به مواد خمیرمان اضافه میکنیم. به همراه آرد برنج ، گلاب و زعفران را نیز مخلوط میکنیم وبا نوک انگشت خمیر را ورز میدهیم تا خمیر کاملا منسجم شود.

خمیر آماده شده را به مدت 24 ساعت در یخچال استراحت میدهیم. هنگام استفاده به مدت 1 ساعت در دمای محیط قرار میدهیم. بعد به اندازه یک عدد گردو از خمیر برمیداریم و با فشار انگشتان دست کمی خمیر را ماساژ میدهیم تا هوای اضافه خمیر گرفته شود و خمیر حالت داده شود.

با قالب مخصوص نان برنجی یا هر قالب دیگری روی شیرینی را فرم میدهیم. برای تزیین از کمی پودر خرفه برروی آن استفاده میکنیم و در سینی مخصوص فر میچینیم.

بیشتر بخوانید:همه چیز درباره پخت و پز با فر

لازم نیست سینی را چرب کنید. فر را یک ریع قبل گرم کنید و شیرینی ها را در دمای 150 درجه سانتی گراد در قسمت وسط فر به مدت 15 دقیقه قرار دهید. باید دقت کنید دمای فر بیشتر از یک ربع گرم نشود.

همچنین میتوان  شیرینی برنجی را در چند رنگ درست کرد، با حذف زعفران به شکل سفید و ساده و با اضافه کردن کمی پودر کاکائو شیرینی ها را به رنگ قهوه ای درست کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه شیرینی نان برنجی برای 8 نفرمناسب میباشد. امیدواریم از درست کردن شیرینی برنجی لذت ببرید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email