سیر قلیه رشتی

طرز تهیه سیر قلیه خوشمزه، غذای سنتی رشت

سیر قلیه یکی از غذا‌های محلی در استان گیلان است. سیر قلیه را با مرغابی یا مرغ یا قرقاول تهیه می کنند. در این خورش برگ سیر تازه استفاده می‌شود، که ماده اصلی این غذاست. سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است. برای تصفیه خون استفاده می شود. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با تومورهای سرطانی مقابله می کند. خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می کند. در پاک کردن عفونت روده هم موثر است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با فر برقی داتیس مدل DF-695

دستور پخت سیر قلیه رشتی

مواد لازم: 

  • برگ سیر: 500 گرم
  • گوشت مرغ: نصف یک مرغ
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • لپه: نصف پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • روغن زبتون: به میزان کافی
  • آب نارنج: دو قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه سیر قلیه:

  • برای تهیه سیر قلیه رشتی، لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس برگ سیرهای تازه را بشویید و خرد کنید.
  • لپه در روغن تفت دهید و روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد.
  • مرغ را به تکه های کوچکتر در آورده و استخوان های آن را جدا کنید و در روغن سرخ کنید.
  • برای تهیه خورش سیر قلیه رشتی مرغ را در قابلمه مورد نظر بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید و روی آن آب بریزد تا کامل روی مرغ را بپوشاند اجازه دهید مرغ پخته شود.
  • پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه ای آن را سرخ کنید. سپس برگ سیر خرد شده را اضافه نمایید و تفت دهید.
  • نمک، فلفل و زرد چوبه را به همراه لپه خیس خورده شده به خورش سیر قلیه اضافه کنید و هم بزنید.
  • پیاز های تفت داه شده را با مرغ مخلوط کنید و مقداری آب داخل آن بریزید تا با حرارت ملایم گاز بپزد.
  • تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال هم بزنید و وقتی مرغ خورش سیر قلیه پخت و مقدار بیشتر آب غذا گرفته شد. تخم مرغ ها را به داخل خورش اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه غذا را خاموش کنید.
  • روغن زیتون و ادویه را اضافه نمایید.
  • برای خوش طعم شدن خورش سیر قلیه رشتی در مرحله آخر پخت، آب نارنج و زعفران نیز می توانید، اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

نکات 

  • از ساقه های سیر در خورش استفاده نکنید. فقط برگ سبز سیر بکار ببرید.
  • خورش سیر قلیه رشتی باید کم آب باشد.
  • در غذاهای شمالی تخم‌مرغ از افزودنی‌های اصلی است می توانید در پایان پخت به غذاها اضافه و به مدلی که شکل تخم مرغ حفظ شود سرو می‌کنند.
  • می توانید سیر رنده شده را نیز به همراه برگ سیر تفت دهید.
  • شوید خشک نیز به همراه برگ سیر اضافه کنید.
  • بهترین گزینه در طرز تهیه سیر قلیه رشتی آب نارنج است كه اگر در دسترس نیست آبغوره استفاده کنید.
  • این خورش با برنج كته سرو می شود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email