طرز تهیه سالاد الویه بدون مرغ

طرز تهیه سالاد الویه بدون مرغ

طرز تهیه سالاد الویه بدون مرغ بسیار ساده است. با رعایت نکاتی در تهیه آن می‌توانید غذایی کاملا سالم و رژیمی درست کنید که برای همه افراد، در هر رده سنی مفید باشد.

سالاد الویه ترکیبی از سیب زمینی، سبزیجات مختلف و سس مایونز است. البته گاهی به آن گوشت مرغ و تخم مرغ نیز افزوده می‌شود. تفاوت دستور اصلی سالاد الویه با آنچه امروزه در ایران تحت این عنوان تهیه می‌شود این است که در سالاد الویه روسی به جای سس مایونز از روغن زیتون استفاده می‌شود. البته از آنجا که سیب زمینی و سس مایونز هر دو پرکالری هستند به منظور سالم‌تر شدن این غذا بهتر است به جای سس مابونز از مخلوط ماست چکیده شیرین و روغن زیتون استفاده کرد.

یشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه نان روغنی مغزدار خوشمزه و مقوی(نزیک)

دستور تهیه سالاد الویه بدون مرغ

مواد لازم:

  •  سیب زمینی متوسط ⇐  4 عدد 
  • تخم مرغ ⇐  3 عدد
  • خیارشور ⇐  300 گرم 
  • هویج متوسط ⇐  1 عدد 
  • نخود فرنگی ⇐  300 گرم
  • سس مایونز ⇐  5 قاشق غذاخوری
  • لیمو ترش ⇐  1 عدد
  • نمک و فلفل سیاه ⇐   به میزان لازم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک روی گاز

طرز تهیه سالاد الویه بدون مرغ:

مرحله اول:

ابتدا سیب زمینی‌ها را شسته و در یک قابلمه‌ای که تا نیمه آب شده بگذارید. سپس قابلمه را روی حرارت اجاق قرار داده و یکی دو ساعت صبر کنید تا سیب زمینی‌ها کاملا پخته و نرم شوند. این نکته را در نظر داشته باشید که هر چه سیب زمینی‌ها کوچکتر باشند زمان کمتری نیاز دارند تا پخته شوند. پس از پخته شدن سیب زمینی ها، آن‌ها را پوست گرفته و رنده کنید یا در غذاساز به شکل پوره درآورید.

مرحله دوم:

پوست هویج را تمیز بشویید و برای اینکه شیار‌های آن کاملا تمیز شوند از یک برس استفاده کنید. سپس آن را با مقداری آب بپزید. میزان آب را کم در نظر بگیرید تا کاملا به خورد هویج رود و پس از اتمام پخت، آبی در قابلمه باقی نماند. پس از اینکه هویج پخته شد، شعله  اجاق را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود، سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله سوم:

نخود سبز را همراه با کمی آب و نمک بپزید و اجازه دهید آب آن کاملا تمام شود. تخم مرغ‌ها را نیز آبپز کنید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله چهارم:

خیارشور را با آب سرد بشویید و به صورت نگینی خیلی ریز خرد کنید. سپس آن‌ها را در یک آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن‌ها کاملا خارج شود. این کار باعث می‌شود سالاد آب نیندازد و بوی ترشیدگی از سالاد به مشام نرسد.

مرحله پنجم:

سیب زمینی له شده، هویج نیگینی شده، نخود سبز پخته، تخم مرغ نگینی شده و خیازر شور خرد شده را در ظرف نسبتا جاداری ریخته و با هم مخلوط کنید.در انتها برای مزه دار کردن سالاد الویه از سس استفاده کنید.

همانطور که  ذکر شد، سس مورد استفاده برای سالاد الویه سس مایونز است. ولی برای اینکه سالم‌تر باشد می‌توانید میزان مایونز را کمتر کرده و مقداری ماست چکیده‌ی شیرین، کمی آبلیمو، یکی دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را در کاسه‌ای ریخته و با هم مخلوط کنید تا سسی یکدست حاصل شود.

سس حاصل را به مخلوط مواد اضافه کرده و هم بزنید تا سس به خورد مواد رود.

مرحله ششم:

سالاد الویه را در ظرف سرو بکشید و به سلیقه خود تزیین کنید، سپس آن را ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

سالاد الویه را می‌توانید با نان‌های سنتی مانند بربری یا سنگک و یا بدون نان و همراه با سبزیجاتی نظیر کاهو، گوجه فرنگی و جعفری ساطوری سرو کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

2 Comments
قدیمی ترین
جدیدترین بیشتر رای داده شده
Inline Feedbacks
View all comments
طوبی
طوبی
2 ماه پیش

مثل همیشه عالی ممنون از شما😊🙏🙏

Samira
Samira
2 ماه پیش

مثل همیشه عالی

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x