غذا مخصوص گیاهخواران

طرز تهیه دو نوع غذا برای گیاهخواران

گیاهخوار بودن به معنای این نیست که فقط کلم و سبزی و هویج بخوریم، بلکه با حبوبات، سویا،انواع سبزیجات و میوه ها هم می توان غذاهایی پخت که بسیار لذیذ و خوش‌خوراک هستند. شاید فردی که رژیم گیاهخواری را انتخاب کرده گوشت گوسفند، گوساله، مرغ یا ماهی نخورد، اما غذاهای بسیاری برای انتخاب دارد که از سلامت و غیرمضر بودن آن ها مطمئن است. در این مطلب ما به شما آموزش طرز تهیه دو نوع غذا مخصوص گیاهخواران را می دهیم، با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

دو نوع غذا مخصوص گیاهخواران

خورش نخود سبز و شويد

اگر گیاهخوار هستید و دوست دارید یک خورش خوشمزه بدون گوشت بخورید، خورش نخود سبز و شوید را امتحان کنید. شوید برای بسیار مناسب است. در واقع این غذا مخصوص گیاهخواران است چون به جای گوشت با سویا تهیه می شود.

مواد لازم 

  • 1 پيمانه سويا درشت خورشي
  • 1 پيمانه نخود سبز پخته شده
  • 1 پيمانه شويد خرد شده
  • 1 عدد پياز متوسط
  • 1/2 پيمانه گوجه گيلاسي
  • 1/2 پيمانه غوره
  • 1 ق م شكر
  • 1 ق چ زردچوبه
  • 1 ق چ ادويه كاري
  • 1/2 ق چ فلفل قرمز
  • نمك و روغن به ميزان لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا سویا را مدتی در آب گرم بخیسانید. پياز را به صورت نگيني خرد كنید، سپس آن را با يكي، دو قاشق روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود. زردچوبه، ادويه و فلفل را به همراه سوياي نرم شده به آن اضافه كرده، تفت دهيد.
  • حالا شويد خرد شده را هم به مواد اضافه كنيد و كمي تفت دهید. سپس يك ليوان آب اضافه كرده و بگذاريد سويا بپزد.
  • درمرحله بعد نخود سبزهاي پخته شده را با غوره و گوجه گيلاسي به سويا و شويد اضافه كنيد. بعد از دو سه دقيقه كه خورش جوشيد، شكر و نمك را هم اضافه كرده و مدتی صبر کنید تا خورش با حرارت ملایم اجاق گاز جا بيفتد. خورش آماده شده را در ظرف مناسب بریزید و با چلو زعفراني سرو كنيد.
  • در اين خورش مي‌توانید به جاي سويا از قارچ هم استفاده كنید.

بیشتر بخوانید: وبژگی های بهترین اجاق گاز ایرانی چیست؟

لازانیای قارچ و پیازچه

لازانیا یکی از غذاهای پرطرفدار است. غذایی که معمولا همه آن را دوست دارند. اگر گیاهخوار هستید و دوست دارید یک لازانیای خوشمزه درست کنید، این لازانیای قارچ و پیازچه را امتحان کنید.

مواد لازم

  • 8 تا 10 ورقه لازانیا
  • 6 عدد پیازچه خرد شده
  • 500 گرم قارچ خرد شده
  • 4 ق س کره خرد شده
  • 3 حبه سیر له شده
  • 4 ق س آرد
  • 3 پیمانه شیر
  • 1/2 ق چ جوز هندی
  • 1 پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
  • 1 و 1/2 پیمانه پنیر موتزارلای رنده شده
  • به میزان لازم نمک، فلفل و روغن

طرز تهیه:

  • ابتدا ورقه های لازانیا را به روش معمول در آب بپزید. در این فاصله مقداری روغن داخل یک تابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. بعد نیمی از پیازچه‌ها را داخل آن بریزید و خوب تفت‌ دهید. بعد از حدود 7 دقیقه قارچ‌ها را اضافه کرده، به تفت دادن ادامه دهید. مقداری نمک و فلفل هم بریزید. صبر کنید تا قارچ‌ها نرم شده، بپزند. در یک قابلمه دیگر کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب شود. حالا مابقی پیازچه‌های خرد شده را داخل آن تفت دهید.
  • بعد از 2 دقیقه سیرها را همراه با جوزهندی و مقداری نمک و فلفل اضافه کرده، به تفت دادن ادامه دهید. بعد از حدود 5 دقیقه آرد را افزوده، تفت دهید و سپس به‌ آرامی شیر را اضافه کنید. بعدازآنکه شیر داغ شد، حرارت را کم کرده و مواد را مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود. در انتها حدود 4/1 از پنیرها را داخل قابلمه بریزید و به‌آرامی هم بزنید، سپس زیر قابلمه را خاموش کنید.
  • حالا لازانیا را آماده کنید. ظرف موردنظرتان را با مقداری روغن چرب کنید. 2 یا 3 ورقه لازانیا داخل ظرف قرار دهید، سپس مقداری از مخلوط پیازچه و قارچ را روی آنها بریزید. حالا مقداری از سس پیازچه را روی مواد بریزید. در انتها مقداری پنیر روی مواد بریزید. لایه‌ها را به همین ترتیب روی ‌هم قرار دهید تا مواد تمام شود..
  • روی ظرف را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید، سپس آن را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید و بیست دقیقه صبر کنید . حالا می‌توانید آن را سرو کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email