دم پخت شیرازی

طرز تهیه دمپخت شیرازی خوشمزه و مجلسی

دمپخت شیرازی یکی از غذاهای سنتی و معروف شیراز محسوب می شود. دمپخت شیرازی، سرشار از ویتامین و مواد معدنی بوده و برای جلوگیری از بیماری ها مفید است. برای  کودکان وافراد مسن بسیار مفید بوده و به رشد و سلامت بدن آنها کمک زیادی خواهد کرددر این مطلب طرز تهیه دمپخت شیرازی خوشمزه و مجلسی را به شما آموزش می دهیم.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

دستور پخت دمپخت شیرازی

مواد لازم:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرم
  • هویج متوسط:۳ عدد
  • عدس: ۱ پیمانه
  • سبزی به میزان دلخواه: شوید، ریحان، ترخون، جعفری
  • لوبیا چشم بلبلی: نصف پیمانه
  • پیاز درشت:۱ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • کلم برگ: ۱ عدد کوچک
  • نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه: به میزان لازم

طرز تهیه دمپخت شیرازی:

  • ابتدا عدس را پاک کنید و خیس کنید. سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و با مقداری روغن در یک تابه سرخ کنید.
  • وقتی پیازها کمی نرم شدند، گوشت را به صورت قیمه ‌قیمه خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. کمی هم زرد چوبه بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت طلایی شود.
  • در ادامه هویج و سیر را به شکل نگینی و ریز خرد کنید، بعد به همراه عدس خیس شده به مواد تابه اضافه کنید و نمک، فلفل و ادویه هم بریزید و خوب همه مواد را مخلوط کنید تا یکدست و طعم دار شوند.
  • مواد را داخل یک قابلمه بریزید و دو لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا عدس و گوشت بپزد. بعد از اینکه گوشت کامل پخته شد، کلم برگ و سبزی های خرد شده را هم به قابلمه اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا بجوشد.
  • بعد از 20 دقیقه، برنج را در قابلمه بریزید. دقت کنید در این مرحه آب برنج به اندازه یه بند انگشت بالاتر از سطح مواد قابلمه باشد. در صورت نیاز مقداری هم نمک اضافه کنید.
  • موقع جوشیدن دمپخت، گوشت ها را از مواد جدا کنید. چون ممکن است گوشت ها به ته قابلمه برود و بسوزد. وقتی آب برنج کاملا به خورد برنج رفت، گوشت ها را روی برنج بچینید و دم کنی و درب قابلمه را بگذارید و حدود 30 الی 40 دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا دمپخت شیرازی دم بکشد.
  • بعد از اینکه دمپخت دم کشید، کمی روغن داغ روی برنج بریزید و بعد از چند دقیقه حرارت گاز را خاموش کنید. دمپخت آماده شده را در دیس بکشید و به همراه یک سالاد شیرازی خوشمزه سرو کنید. 

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین فر توکار داتیس

نکات: 

  • این غذا همراه با ترشی یا سالاد شیرازی خورده می شود. دمپخت شیرازی را اکثرا با گوشت درست می کنند، اما در صورت تمایل می توانید با مرغ هم درست کنید.
  • برای درست کردن دمپخت ها، چون برنج آبکش نمی شود، حتما از قبل برنج را خوب بشویید. همچنین اگر از سبزی خشک استفاده می کنید، سبزی را به همراه برنج اضافه کنید.
  • برخی به اشتباه فکر می کنند قبل از پخت دمپخت شیرازی باید سبزی ها را بپزند. اما نیازی نیست و سبزی به راحتی در حین پخت غذا نرم و آب پز می شوند.
  • برای پخت این غذا حدود 1ساعت و نیم وقت لازم است در نتیجه اگر برای مهمانان خود تهیه می کنید زمان را در نظر بگیرید.
  • در این غذا به اندازه کافی از ادویه جات استفاده کنید.زیرا ادویه جات بیش از حد غذا را تند یا بد بود می کند و بهتر است هر چاشنی به اندازه کافی در غذاها استفاده شود.
  • آب برنج به اندازه باشد. زیرا اگر آب کم باشد برنج خشک و زیاد باشد شفته می شود.  

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email