طرز تهیه دمپختک اصیل و خوشمزه به روش تهرانی

طرز تهیه دمپختک اصیل و خوشمزه به روش تهرانی

دمپختک یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و خوش عطر و بوی تهرانی است که طرفداران زیادی دارد. البته دمپختک را در نواحی مختلف ایران مانند دمپختک شیراز نیز با کمی تغییرات در مواد اولیه آن می پزند. در تهیه دمپختک اصلی تهرانی از گوشت استفاده نمیشود. بنابراین یک غذای گیاهی بوده و برای کسانی که در استفاده از گوشت محدودیت دارند بسیار مناسب است. اگرچه ممکن است طرز تهیه دمپختک بسیار ساده به نظر برسد اما مثل همه غذاها برای خوشمزه‌ تر شدن آن باید فوت و فن‌ هایی را بدانید. با ما همراه باشید.

دستور پخت دمپختک اصلی به روش تهرانی:

بیشتر بخوانید: عوامل تعیین کننده قیمت اجاق گاز

مواد لازم:

(مناسب برای ۴ نفر)

برنج ⇐۳ پیمانه

باقالی زرد خشک⇐ ۱/۵ پیمانه

پیاز بزرگ ⇐۲ عدد

زردچوبه ⇐۱ قاشق مربا خوری پُر

روغن مایع ⇐ به میزان لازم

نمک ⇐ به میزان لازم

طرز تهیه دمپختک

ابتدا برنج را از ۳ ساعت قبل و باقالی‌ها را از ۴ ساعت جلوتر خیس کنید.

پیاز داغ را آماده کنید. پیاز داغ باید کاملا ریز و خشک باشد بنابراین وقتی پیاز‌ها را به صورت خلالی نازک خرد کردید، در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. سپس آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود.

باقالی هارا در روغن روی حرارت ملایم گاز همراه با کره یک تفت مختصر بدهید. بعد در قابلمه ای، باقالی را با مقداری آب جوش و نمک روی شعله متوسط قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. سپس در آبکش بریزید.

داخل تابه  مقداری روغن ریخته و زردچوبه را به آن اضافه کنید. وقتی بوی خامی زردچوبه گرفته شد پیاز داغ را نیز به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه از روی حرارت گاز بردارید.

حالا باقالی، نیمی از مخلوط پیاز داغ و زردچوبه را به برنج اضافه کنید. برنج را روی شعله زیاد بگذارید تا جوش بیاید و آب برنج کاملا تبخیر شود.

هنگامی که آب برنج تبخیر شد، درِ قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید تا به مدت ۴۰ دقیقه بپزد و دم بکشد.

زمانی که پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و بقیه پیاز داغ را با کمی از پلو مخلوط و سرو کنید.

این غذا معمولا با سالاد شیرازی سرو می‌شود. بعضی از افراد در کنار دمپختک از نیمرو نیز استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: دانستنی های مهم اجاق گازها چه می باشد؟

نکات تکمیلی برای پخت بهتر دمپختک

به منظور جلوگیری از سوختن کره، بهتر است در ابتدای کار روغن را به کره اضافه کنید.

برای جلوگیری از باز شدن یا وا رفتن باقالی، حتما قبل از پخت آن را تفت دهید.

باقالی به دلیل زود پز بودن امکان له شدن آن وجود دارد، بنابراین نباید زیادی آن را بپزید.

مقدار زردچوبه دمپختک باید زیادتر از حالت عادی باشد تا کل برنج با آن رنگ بگیرد.

نسبت برنج و باقالی باید همیشه دو به یک باشد.

مقدار آب مورد نیاز برای جوشاندن برنج نیز همیشه باید یک پیمانه از مقدار برنج بیشتر باشد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email