در این مطلب قصد داریم طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت مرغ را به شما عزیزان آموزش دهیم .
خورش فسنجان یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است که دارای خواص بی شماری نیز می باشد و اصالت آن استان گیلان میباشد. اما به دلیل طعم بینظیر و خوشمزه اش در اکثر شهرهای ایران پخته میشود.
فسنجان یکی از غذاهایی است که در مراسم و میهمانی ها از آن بیشتر استفاده می کنند. لطفا با آموزش طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت مرغ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان :
- مغز گردو ⇐ 300 گرم
- مرغ ⇐ 4 تکه ران یا سینه
- رب انار⇐ 4 قاشق غذا خوری
- پیاز⇐ 1 عدد بزرگ
- شکر⇐ 2 قاشق غذا خوری
- زعفران آب کرده ⇐ 1 قاشق غذا خوری
- روغن مایع ⇐ به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ⇐ به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: آشنایی با اجاق گاز استیل داتیس
دستور تهیه خورش فسنجان :
⊕ در مرحله اول تهیه خورش فسنجان، مرغها را پاک کنید و در سینک خوب بشویید و در داخل آبکش قرار دهید، تا آب آن خشک شود. سپس بر روی مرغها مقداری نمک و فلفل سیاه بپاشید.
⊕ دریک تابه مناسب مقداری روغن مایع بریزید و روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بعد از داغ شدن روغن دو طرف مرغ ها را سرخ کنید. بعد از اینکه سرخ کردن مرغها تمام شد آنها را در یک کاسه بگذارید.
⊕ در گام بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
⊕ یک قابلمه را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا مقداری بافت پیاز نرم شود. بعد مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند و مجددا آن ها را تفت دهید.
⊕ سپس به قابلمه، مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید و آن ها را با یکدیگر به مدت 5 دقیقه تفت دهید.
⊕ در مرحله بعد رب انار را به قابلمه اضافه کرده و به آن نیز 5 دقیقه فرصت دهید تا سرخ شود.
⊕ به قابلمه مرغ هایی را که از قبل سرخ کردید را اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا با مواد یکدست شود. سپس کمی آن را تفت دهید و در نهایت چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورش فسنجان به آرامی پخته شود.
⊕ حداقل به خورش فسنجان 3 ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید و در نهایت در نیم ساعت پایانی پخت خورش، 2 قاشق غذا خوری شکر را به همراه 1 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید.
بعد از پخته شدن خورش فسنجان آن را در یک ظرف زیبا بکشید و به همراه پلو زعفرانی سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ سوخاری با دو روش
نکات طلایی در تهیه خورش فسنجان :
⊕ اگر شما طرفدار خورش فسنجان با گوشت مرغ ترش به مانند روش گیلانی و مازندرانی باشید، دیگر نیازی به افزودن شکر زیاد به خورش نیست ولی بهتر است مقدار کمی شکر را جهت رنگ و لعاب بیشتر اضافه کنید.
⊕ خورش فسنجان را می توان با گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ، گوشت مرغابی، گوشت بوقلمون، گوشت شتر و … درست کرد. اما با در نظر گرفتن طب سنتی که می گوید گردو دارای طبع گرمی است، بهتر است از گوشت گوساله که دارای طبع سرد می باشد استفاده کنید تا طبع خورش فسنجان را متعادل کند.
⊕ برای اینکه چربی درون گردوها آزاد شود، بهتر است آنها را درون آب سرد بریزید تا به آنها شوک وارد شود و روغن درون آنها به آب منتقل شود. سپس از آب حاصله برای تهیه خورش فسنجان استفاده کنید.
⊕ در تهیه خورش فسنجان نیاز به استفاده زیاد از روغن نیست، چون خود گردو به مقدار لازم چربی ایجاد میکند.
⊕ میتوانید برای طعم بهتر خورش از 1 قاشق غذاخوری دارچین و 1 عدد برگ بو به مرغها در هنگام تفت دادن اضافه کنید.
⊕ در هنگام آماده شدن خورش هنگامی که آب خورش هنوز رقیق است ولی مرغ شما کاملاً پخته شده است، بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا آب خورش به تنهایی تبخیر شود. سپس دوباره مرغ را به قابلمه اضافه کنید.
⊕ یک روش برای اینکه خورش فسنجان با گوشت مرغ شما بیشتر روغن بیندازد این است که به درون آن چند قالب یخ کوچک بریزید تا به گردوها شوک وارد شود و روغن از آنها خارج شود.
⊕ برای اینکه کمی رنگ به خورش فسنجان بدهید میتوانید در انتهای آماده شدن آن یک قاشق رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید.
⊕ این خورش یک غذای زمانبر می باشد. بنابراین در تهیه و پخت آن حوصله و صبر به خرج دهید.
⊕ طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت مرغ که در بالا به آموزش آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب می باشد. در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.