طرز تهیه خورش سیر انار شمالی بسیار خوشمزه

خورش سیر انار یکی از انواع خورش های سنتی استان مازندران است که با ترکیب سیر مزه ی فوق العاده ای خواهد یافت. با ما همراه باشید تا در ادامه با آموزش طرز تهیه خورش سیر انار بسیار خوشمزه آشنا شوید. این غذا در مازندران به نام خورشت سیر انار نیز شهرت دارد. تقریبا هیچ غذایی در حوزه جغرافیای فرهنگی مازندران بدون انار مزه نوستالژیکش را برای مردمان این خطه نخواهد داشت. حتی اگر آن غذا در حد  آش ترش  و خوردنش برای تفنن باشد. چه رسد به غذاهای اصلی و سنتی مازندرانی ها که بخشی از فرهنگ مهمان نوازی صاحبخانه ها را تشکیل می دهد. مانند مرغ توپر و ماهی توپر و سس هایی چون اناردون،  سیر انار و غیره که مزه اصلی غذاهای مازندرانی ها را تامین می کند.

بیشتر بخوانید: مزایای اجاق گاز رومیزی چیست؟

آشنایی بیشتر با میوه انار

انار از سالم ترین و بهترین میوه‌ های روی زمین است و ترکیبات مفید متفاوتی نسبت به دیگر میوه‌ ها دارد. تحقیقات نشان داده است که انواع انار ترش و شیرین و محصولات آن‌ ها مانند رب انار، آب انار و حتی پوست انار و هسته انار خواص بسیار زیادی برای بدن دارند. می‌توان با مصرف این میوه بدن را در برابر خیلی از بیماری‌ها مقام‌تر کرد.پوست انار ضخیم و خارق‌العاده است، اما درون این پوست ضخیم آن صد‌ها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است. هر کدام از این دانه‌ها دارای خواص شگفت‌انگیزی هستند که انار را به یک میوه خاص تبدیل کرده است.

یک لیوان انار دان کرده (حدود ۱۷۴ گرم) دارای:

فیبر: ۷ گرم
پروتئین: ۳ گرم
ویتامین C: ۳۰ درصد
ویتامین K: ۳۶ درصد
فولات: ۱۶ درصد
پتاسیم: ۱۲ درصد

دانه‌های انار بسیار شیرین هستند البته اگر رسیده و تازه باشند. هر یک لیوان دانه انار حدود ۲۱ گرم قند دارد و کالری آن حدود ۱۴۴ کالری می‌شود. علاوه بر این انار دارای ترکیبات قوی است که خواص دارویی دارد. درون انار دو ماده وجود دارد که در واقع اکثر خواص انار را مدیون آن دو ماده هستیم.

پونیکالاجین (Punicalagin)

این ماده یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که هم در آب آنار و هم در پوست آن پیدا می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های این ماده آنقدر زیاد است که باعث شده آب انار ۳ برابر بیشتر از نوشیدنی‌هایی مانند آب انگور و چای سبز آنتی‌اکسیدان فعال داشته باشد. همین آنتی‌اکسیدان و البته موارد دیگر باعث می‌شود که خواص آب انار و البته خواص پوست انار هم بسیار زیاد باشد.

پونیسیک اسید (Punicic acid)

این اسید درون روغن هسته انار یافت می‌شود و جزو اسید‌های چرب اصلی دانه‌های انار است. این ماده یکی از اسید‌های چرب امگا ۶ است.

دستور پخت خورش سیر انار خوشمزه و آسان

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

مواد اولیه:

پودر موسیر⇐ یک قاشق مرباخوری
پودر سیر⇐ یک قاشق مرباخوری
سیر سبز یا حبّه سیر⇐۵ ساقه با ۵حبّه بزرگ
نمک ⇐ به میزان لازم
انار دان شده ⇐ ۲ پیمانه
رب انار⇐ نصف پیمانه
مرغ ⇐ یک کیلو
پیاز ریز⇐ یک عدد
روغن کنجد ⇐۴ قاشق سوپ‌ خوری
زعفران⇐ یک قاشق مربا خوری اختیاری

طرز تهیه خورش سیر انار:

ابتدا مرغ را شسته و چربی‌ های اضافی آن را پاک کنید. تابه را روی حرارت اجاق گاز گذاشته و کمی مرغ را بدون افزودنی تفت دهید.  در انتها ۲ قاشق روغن به آن اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه تفت دادن مرغ را از تابه خارج کنید.

سپس پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید. آن را به همراه ۲ قاشق دیگر روغن داخل تابه ریخته و یا حرارت کم طلایی کنید. بعد به آن زردچوبه اضافه نمایید.

سیر های سبز تان  را به اندازه های دو بند انگشت خرد کرده و در حرارت کم گاز تفت بدهید. در صورتی که سیر سبز نداشتید می توانید از حبّه سیر استفاده کنید. در صورت استفاده از حبّه سیر، آنها  را هم رنده زده یا کاملا له کنید و پس از سرخ شدن پیاز به آن اضافه کنید. البته در سرخ کردن سیر دقت کنید تا سیرتان خیلی سرخ و خشک نشود. برای سرخ کردن سیر شعله  اجاق را بسیار ملایم کرده و سیر را کمی تفت دهید.

 فلفل و نمک را نیز به مواد افزوده و یک دقیقه تفت دهید. زعفران را با نصف پیمانه آب گرم حل کنید.  آن را به رب انار را در صورت تمایل  اضافه کنید و خوب مخلوط کرده و به پیاز داغ و سیر  اضافه کنید.

مرغ را به مواد در حال جوش اضافه کرده و بعد از کمی جوشیدن دانه انار را نیز اضافه کنید.  اجازه دهید خورش سیر انار تان در طول ۵۰ دقیقه تا یک ساعت جا بیفتد.

نکته: بهتر است از انار ترش و شیرین با هم در این خورش استفاده شود. 

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email