طرز تهیه خورش ریواس غذای خوشمزه بهاری

خورش ریواس یکی از مشهورترین انواع خورشت های بهاری، ترش و خوشمزه است که با ساقه ترش ریواس تهیه می شود. ریواس از جمله سبزی های کوهی مخصوص فصل بهار است، که به‌ صورت طبیعی رشد می کند و به آبیاری نیاز ندارد. ریواس ساقه‌ای ترش، آبدار و پرخاصیت دارد.

خورشت ریواس را اکثرا با گوشت گوسفند یا گوساله درست می کنند، اما برای تنوع بیشتر می توان با گوشت مرغ، بوقلمون و یا گوشت چرخ کرده هم درست کرد. حتی برخی افراد به این خورش مقداری هم کرفس اضافه می کنند، که خوشمزه تر و خوش عطر می شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رنگینک خرما توپی خوشمزه و مقوی

مواد لازم:

  • گوشت یا سینه مرغ: 500 گرم
  • ریواس: یک و نیم کیلوگرم
  • پیاز سرخ شده: 3 قاشق سوپخوری
  • روغن آبکرده: 3 قاشق سوپخوری
  • نعنا و جعفری: 500 گرم
  • آرد برنج: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • پیاز: 2 عدد

طرز تهیه خورش ریواس:

  • برای تهیه خورش ریواس ابتدا نعنا و جعفری را پاک کنید و بشورید و روی تخته با چاقو خرد کنید و یا در خردکن بریزید. سپس در قابلمه ای روغن بریزید و زیر شعله اجاق گاز را کم کنید و سبزی ها را در روغن تفت دهید.
  • پیازها را نگینی خرد کنید، قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید و شعله را کم کنید. روغن در قابلمه بریزید و صبر کنید تا داغ شود سپس پیاز را اضافه کنید و تفت دهید.
  • گوشت گوسفندی یا سینه مرغ را روی تخته به شکل مربع برش دهید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند. سپس نعنا و جعفری خرد شده را اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • یک قاشق آرد برنج را با نصف لیوان آب سرد مخلوط کنید در قابلمه بریزید، تا خورشت لعاب بیشتری داشته باشد. 3 لیوان آب، نمک، فلفل را به خورش اضافه کنید تا بپزد.
  • پوست ریواس ها را بگیرید و به اندازه 3 ساتیمتر خرد کنید. به محض جا افتادن خورش، ریواسها را اضافه کنید و دیگر هم نزنید و در قابلمه را بگذارید تا 15 دقیقه خورش با حرارت ملایم اجاق گاز بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک روی گاز

خواص ریواس:

  • ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تقویت معده  و کبد مفید می باشد.
  • خوردن ریواس را نباید در برنامه ی غذایی از یاد بُرد. ریواس را برای تهیه ی خورش، کمپوت، مربا و شربت مورد استفاده قرار می دهند. سعی کنید در مصرف ریواس زیاده روی نکنید.
  • مصرف آب ریواس همراه با آب هویج، کرفس، خیار و سیب بسیار مفید است و می توان یک سوم آب ریواس و دو سوم آب بقیه مواد را هر روز میل کرد. ریواس همچنین اشتهاآور و برای درمان یبوست مفید است و همچنین این گیاه  سرشار از عناصر معدنی و انواع ویتامین ها است و می تواند به هضم غذا کمک می کند.
  • ریواس اثر ملین داشته و اشتها آور است و برای افزایش اشتها و یبوست مفید می باشد. مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه  و ناراحتی های مثانه خطرناک است.
  • شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولید اسهال می کند. ریواس، مقوی قلب و اعصاب بوده و برای درمان بواسیر مفید است.
  • نخستین کار کرد آن در دهان این است که با تحریک جوانه های چشایی به واسطه ی مزه ی تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره ی دهان شده و دهان  را برای چشیدن غذای بعدی آماده می سازد.
  • علاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email