طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه و مجلسی

معروف ترین غذایی که با بامیه تهیه می شود، خورشت بامیه است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است ولی به خاطر طعم فوق العاده آن تقریبا در تمام کشور طبخ می شود. بامیه گیاهی بسیار مفید و مقوی است که تهیه خورشت و ترشی از آن رایج است. در این مطلب طرز تهیه خورشت بامیه را همراه با فوت و فن هایی برای خوش طعم تر کردن آن به شما آموزش می دهیم، تا بتوانید این خورشت مقوی را به گونه ای طبخ کنید که دلچسب باشد.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین فر توکار داتیس

دستور پخت خورشت بامیه

مواد لازم:

  • گوشت خورشتی گوسفند: 500 گرم
  • بامیه ریز: 300 گرم
  • لپه: یک لیوان
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زعفران دم شده: یک استکان
  • لیمو عمانی: سه عدد
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • سیب‌زمینی: دو عدد متوسط

طرز تهیه خورشت بامیه:

  • بامیه‌های ریز را انتخاب کنید، پاک کنید و در آب سرد بریزید. کمی نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت آنها را از آب بیرون بیاورید و زیر شیر بگیرید تا کاملا تمیز شوند. سپس بامیه‌ها را در آبکش بریزید.
  • در تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید و بامیه‌ها را به شکلی سرخ کنید که رنگ آنها قهوه‌ای ملایم شود. پیاز را نگینی و ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیازها، لپه را به آنها اضافه کنید تا لپه‌ها تفت بخورند و در جریان پخت له نشوند.
  • گوشت را اضافه کنید و بعد از کمی تغییر رنگ دادن گوشت، زردچوبه، نمک و کمی فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
  • بعد از آنکه گوشت تغییر رنگ داد، آب جوش را به اندازه‌ ای که روی مواد را بپوشاند در قابلمه بریزید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید که یک ساعت و نیم روی شعله ملایم اجاق گاز بپزد.
  • بعد از پختن گوشت لیمو عمانی‌ها را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل به جای لیمو عمانی، از قوره استفاده کنید.
  • در یک تابه کمی روغن بریزید و سه قاشق رب گوجه را در روغن سرخ کنید و به مواد خورشت اضافه کنید. زعفران دم ‌شده را هم در همین زمان به مواد اضافه کنید.
  • بامیه‌ها را در خورشت بریزید و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید تا خورشت جا بیفتد. در این فاصله سیب‌زمینی‌ها را به شکل خلال‌های ریز و باریک خرد کنید و خوب سرخ کنید.
  • وقتی آب خورشت به اندازه دلخواه شد، زیر آن را خاموش کنید و پس از کشیدن در ظرف دلخواه، کمی سیب ‌زمینی روی خورشت بریزید. در صورت تمایل می‌توانید روی خورشت را با جعفری خام تزیین کنید.
 

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین مایکروویو داتیس

نکات

  •  بامیه بهتر است به صورت تازه مصرف شود.
  • از پختن بامیه در ظروف آهنی، برنجی و مسی اجتناب کنید، چون ظروف فلزی باعث تغییر رنگ بامیه می‌شوند و آن را تیره ‌رنگ می‌کنند.
  • بعد از اینکه بامیه را به مواد اضافه کردید خورشت را زیاد از حد روی اجاق گاز نگذارید تا له شوند، زیرا باعث لزج شدن خورشت در هنگام پخت می شود.
  • سرخ کردن بامیه ها باعث جلوگیری از لیز شدن و لزج بودن آنها در خورشت می شود.
  • خورشت بامیه را به صورت تازه مصرف نمایید. چون چند بار گرم کردن خورشت بامیه، باعث لزج شدن آن می شود.
  • یکی دیگر از راهای گرفتن لیزی بامیه ها، این است که قبل از مصرف آنها را در آبلیمو یا سرکه قرار دهید.
  • برای اینکه بامیه ها زیاد وا نروند آنها را زیاد هم نزنید.
  • دقت کنید اب خورشت را از همان اول به اندازه کافی بریزید و مدام آب خورشت را کم و زیاد نکنید تا خورشت از ریخت و قیافه بیفتد.
  • شعله گاز زیر خورشت را کم کنید تا بامیه ها وا نروند.
  • خوشمزه ترین نوع خورش بامیه با گوشت گوسفندی تهیه می شود، اما اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید، می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email