طرز تهیه خوراک زبان با سس قارچ به دو روش ساده و خوشمزه

طرز تهیه خوراک زبان با سس قارچ به دو روش ساده و خوشمزه

در این مطلب طرز تهیه زبان را در روش های مختلف خواهید آموخت. طرز تهیه خوراک زبان بسیار برخلاف تصور بسیار ساده است.  با ما همراه باشید تا با طرز تهیه زبان با سس قارچ به دو روش آشنا شوید. 

دستور تهیه زبان با سس قارچ به دو روش

روش اول روش سنتی تر طبخ زبان می باشد که بسیار خوشمزه و آسان تر تهیه می شود. در روش دوم که دستور تهیه مدرن تری دارد با طعمی خوشمزه ولی متفاوت تری رو به رو خواهید شد.

روش اول طرز تهیه زبان با سس قرمز و قارچ

مواد لازم:

  • زبان گوساله کوچک=1عدد
  • برگ بو=1عدد
  • سیر=1عدد
  • پیاز=1عدد کوچک
  • هویج=1عدد کوچک
  • کرفس=نصف یک شاخه کوچک
  • آب و نمک=به میزان لازم
  • قارچ=250 گرم
  • آب لیمو=1قاشق سوپخوری
  • رب گوجه فرنگی=1-2قاشق سوپخوری
  • کره یا روغن=50گرم
  • عصاره زبان (حاصل از پخت زبان)=1تایک و نیم پیمانه
  • سس فلفل=1قاشق چایخوری
  • فلفل دلمه ای قرمز(خلالی خرد شده)=یک هشتم عدد

طرز تهیه زبان:

زبان راشسته زواید آن را بگیرید. سپس آن را لوله کرده و به وسیله یک رشته ضخیم ببندید و در قابلمه قرارش دهید. آب به اندازه ای که لازم است و نیز سبزیجات را اضافه کرده و بگذارید تا حدود 3 تا 4 ساعت در حرارت کم اجاق گاز بپزد. در آخر نمک را افزوده بعد از چند جوش از روی حرارت گاز بردارید. زبان را از عصاره اش جدا کرده و بگذارید تا کمی خنک شود. سپس پوستش را گرفته و رشته را از دورش جدا سازید. زبان را در سه حلقه برش زده و هر حلقه را در کره یا روغن، تفت مختصری داده از تابه در آورده و کنار بگذارید.

در همان تابه قارچ را با آب لیمو تفت دهید. سپس رب گوجه و سس فلفل را افزوده، یک تفت دیگر داده عصاره زبان را اضافه کنید. پس از چند جوش حرارت را خاموش کرده، خلال های نازک و بلند فلفل دلمه ای را بیفزایید. زبان را در ظرف مناسبی کشیده و روی آن سس بریزید.

بیشتر بخوانید: اجاق گاز خوب چی بخرم؟

روش دوم زبان رستورانی با سس سفید و قارچ و پوره سیب‌زمینی

مواد لازم خوراک زبان:

  • زبان گوساله یا گاو= 1 عدد
  • برگ بو= 2 عدد
  • چوب دارچین=1 عدد
  • سیر =2 حبّه
  • پیاز بزرگ = 1 عدد
  • فلفل سیاه تازه و آسیاب شده =1 قاشق چایخوری
  • فلفل فرنگی شیرین آسیاب شده = 1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای سس قارچ:

  • کره = 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز = 2 عدد متوسط و ریز خرد شده
  • قارچ = 250 گرم
  • سیر=1 حبه له شده
  • آب گوشت یا آب مرغ = 2 فنجان
  • فلفل سیاه تازه و آسیاب شده = ½ قاشق چایخوری
  • نمک = به مقدار دلخواه
  • آرد ذرت = 1 قاشق مرباخوری (اختیاری)

مرحله اول طرز تهیه زبان:

برای طرز پخت زبان گوساله مجلسی ابتدا زبان گاو یا گوساله را خوب بشورید تا حالت لزجی آن از بین برود. زبان را در یک قابلمه بزرگ بگذارید و مقداری آب روی زبان گاو بریزید. آب باید روی زبان را بپوشاند. شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. در این مرحله کف تشکیل شده روی زبان گاو را با قاشق بردارید و دور بریزید.

شعله گاز را کم کنید و دو عدد برگ بو، ۱ حبه سیر، ۱ عدد پیاز پوست گرفته و درسته، یک عدد چوب دارچین، پودر فلفل سیاه تازه و پودر فلفل فرنگی شیرین را به قابلمه حاوی آب و زبان گاو اضافه کنید. بسته به اندازه زبان گوساله مدت ۳ تا چهار ساعت زمان برای پختن گوشت آن لازم است. بعد از دو ساعت زبان را زیر و رو کنید تا سمت دیگر زبان هم خوب بپزد.

مرحله دوم طرز تهیه زبان:

بعد از پختن کامل زبان گاو، آن را روی تخته گوشت خرد کن قرار دهید و اجازه دهید خنک شود. برای این‌که راحت‌تر بتوانید زبان گاو را در دست بگیرید و پوست آن را کاملا جدا کنید لازم است که خوب سرد شود. با نوک چاقو شکافی روی پوست زبان ایجاد کنید تا راحت‌تر کنده شود. بعد از جدا کردن کامل پوست زبان آن را به اندازه‌های دلخواه برش دهید. 

تهیه سس قارچ خوراک زبان:

برای درست کردن سس قارچ خوراک زبان، یک ماهیتابه متوسط و گود را گرم کنید. کره را اضافه کنید و آن را به تمام قسمت‌های ماهیتابه برسانید. حالا پیازها را اضافه کنید و در کره تفت دهید. حدود ده دقیقه زمان لازم است تا پیازها روی شعله ملایم گاز سرخ و کاراملی شوند. بعد از کاراملی شدن پیازها، یک حبه سیر له شده را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس قارچ‌های خرد شده را اضافه کنید.

قارچ و پیاز را خوب هم بزنید و تفت دهید تا قارچ‌ها سبک و نرم شوند. در مرحله بعد آب گوشت یا آب مرغ، پودر فلفل سیاه تازه و نمک را اضافه کنید. کمی هم بزنید و سپس برش‌های زبان را اضافه کنید. تمام برش‌های زبان باید به سس قارچ آغشته شوند. شعله گاز را کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا سس قارچ حسابی به خورد برش‌های زبان برود. اگر دوست دارید سس قارچ شما غلیظ‌تر شود قبل از اضافه کردن برش‌های زبان، یک قاشق مرباخوری آرد ذرت به مواد سس اضافه و ۵ دقیقه هم بزنید تا غلظت سس به کیفیت مطلوب برسد. سپس برش‌های زبان را اضافه کنید و نیم ساعت زمان دهید تا مواد به خورد هم بروند.

بیشتر بخوانید: مزایای اجاق گاز رومیزی چیست؟

فوت و فن‌های طلایی طرز تهیه زبان مجلسی رستورانی:

*اگر برای خوردن غذای کمی چرب مشکلی ندارید، می‌توانید به سس قارچ کمی هم خامه صبحانه اضافه کنید. تا طعم خوراک زبان شما لذیذتر شود و یک خوراک زبان رستورانی داشته باشید.

*کالری خوراک زبان گوساله زیاد است پس در خوردن آن زیاده‌روی نکنید. هر ۱۰۰ گرم زبان گوساله حدود ۱۳۰ کالری انرژی دارد.

*اضافه کردن سیر به سس قارچ اختیاری است.

*‌طرز تهیه ساندویچ زبان هم به همین ترتیب است. می‌توانید زبان گاو پخته شده را ریش ریش کنید، کمی در کره یا روغن تفت دهید و با آن ساندویچ زبان گاو درست کنید.

*خوراک زبان گاو یا گوساله را با سس قارچ و پوره سیب‌زمینی سرو کنید. برای تهیه پوره سیب‌زمینی، ۳ عدد سیب‌زمینی‌ها را بپزید، پوست آن‌ها را بکنید و با رنده ریز رنده کنید. به مقدار دلخواه کره اضافه کنید و خوب هم بزنید. ادویه مورد نیاز برای پوره سیب‌زمینی نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر گشنیز به مقدار دلخواه است. بعد از هم زدن سیب‌زمینی با کره و ادویه، یک پیمانه شیر را به صورت تدریجی اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا یک پوره صاف و یکدست حاصل شود.

*خوراک زبان گوساله را با شوید باقالی پلو هم می‌توانید سرو کنید. طرز تهیه خوراک زبان گوساله مجلسی برای سرو در کنار باقالی پلو هم به همین ترتیب است.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email