طرز تهیه خمیر نان همه کاره

طرز تهیه خمیر نان همه کاره و کاربرد آن در آشپزی

در این مطلب با طرز تهیه خمیر همه کاره آشنا خواهید شد. خمیر نان همه کاره، خمیری ترد و سبک است. این خمیر کاربرد های زیادی دارد.  به این دلیل به آن همه کاره یا خمیر جادویی می‌گویند.

 از خمیر همه کاره می توان برای انواع غذاهای خمیری زیر استفاده کرد:

پیراشکی‌ها، کلوچه‌ها، نان‌های شکم مغزدار ، پیتزای گوشت، پیتزای مخصوص، نان فطیر، نان حجیم، پیراشکی گوشت، شیرینی دانمارکی، اشترودل، نان قیفی، پای سیب، مافین گوشت.

بیشتر بخوانید: آشنایی با فر برقی داتیس مدل DF-695

مواد لازم (برای۴ تا ۵ نفر):

آرد ⇐ ۱ پیمانه

شکر⇐ ۱ قاشق چایخوری (بستگی به نوع نان دارد می‌توانید مقدار شکر را بیشتر کنید.)

شیر ⇐۱/۴ پیمانه

کره رنده شده  ⇐۱۰۰ گرم (سرد باشد.)

وانیل ⇐ ۱ قاشق چایخوری

زرده تخم‌مرغ ⇐ ۱ عدد

خمیرمایه ⇐۱ قاشق چایخوری

کره ذوب شده ⇐ ۳۰ گرم

نمک ⇐ نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر نان همه کاره:

ابتدا شیر ولرم را با خمیر مایه و شکر مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید تا استراحت کند و عمل آید. در یک ظرف جدا تخم‌مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید و با چنگال خوب بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.

کره ذوب شده را به خمیر به عمل آمده اضافه و مخلوط کنید. آرد و نمک را الک و به آن اضافه کنید و مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید تا یک خمیر یک دست به دست آید.

آن را کنار بگذارید تا حجیم شود، سپس به مدت ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید. پس از ۲ ساعت خمیر را با وردنه باز کنید و کره رنده شده را روی آن پخش کنید.

سپس خمیر را تا بزنید و دوباره با وردنه صاف کنید، این عمل را ۴ بار تکرار کنید و سه ساعت به خمیر استراحت دهید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با هود موزیکال داتیس ؛ملودی موج و ملودی

نکاتی کلیدی در مورد تهیه خمیر نان همه کاره:

لازم است خمیر مایه را با آب ولرم و یک قاشق چایخوری شکر عمل بیاورید. بهتر است خمیر مایه را روی آب بپاشید و به جای حل کردن آن با قاشق، کافی است تا کمی لیوان را تکان دهید.

خمیر را حتما بر روی میز کار آرد پاشی شده ورز داده و هر چقدر مدت زمان ورز بیشتر باشد، بهتر بوده و لطافت خمیر بیشتر خواهد شد.  همچنین می‌توانید ۱۰۰ بار خمیر را بر روی میز کار بکوبید.

در طرز تهیه خمیر همه کاره دیواره‌های ظرفی را حتما چرب نمایید.  زیرا در پف کردن خمیر تاثیر دارد. سپس ظرف را به خصوص یک تا دو ساعت اول، در محیطی قرار دهید که نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد.

 هرگز برای پختن نان عجله نکنید. زیرا تولید گازهای فرآور در فرآیند تخمیر، در زمان استراحت خمیر صورت می‌گیرد. این فرایند كه موجب تردی و سبک شدن نان می‌شود.

در هنگام پهن کردن خمیر، به منظور جلوگیری از جمع شدن خمیر در حین کار می‌توانید با دست‌تان، پف‌های خمیر را بخوابانید و دوباره خمیر را ورز دهید، انجام این کار به انرژی زیاد احتیاج دارد.

خمیر تهیه شده به این طریق را میتوان تا سه روز داخل یخچال و به مدت سه ماه داخل فریزر نگهداری کرد. فقط برای نگهداری در فریزر می‌توانید، یک روز قبل از استفاده، آن را از فریزر در آورده و در یخچال بگذارید.

فرهای خانگی به دو گونه‌ی دارای فن و یا بدون فن طراحی و ساخته می‌شود. برای پختن نان در منزل، بهتر است از فرهای دارای فن کانوکشن بهره بگیرید.

ولی چنانچه فر شما بدون فن کار نمی‌کند و ناچار به استفاده از آن می‌باشید، دمای فر را نسبت به دمای تعیین شده در دستورالعمل، 20 درجه كاهش دهید.

به طور مثال چنانچه در دستورالعملی درجه‌ی حرارت 180 درجه‌ی سانتیگراد، در نظر گرفته شده است، دمای فر را روی 160 درجه‌ی سانتیگراد تنظیم کنید. 

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email