طرز تهیه خاگینه خرما خوشمزه و مقوی

در این مطلب طرز تهیه خاگینه خرما را با دو روش آسان برای شما در نظر گرفته ایم. خاگینه خرما، یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان است. اما با توجه به پُرانرژی و مقوی بودن آن، میتوانید از آن به عنوان صبحانه یا میان وعده و یا سحری در ماه رمضان برای تأمین کالری روزه داران استفاده کنید.

اگر کودک یا سالمند در منزل دارید، با توجه به خاصیت فوق العاده خرما سعی کنید هفته ای یکی دو بار این غذای مقوی را تهیه کنید. زیرا مقادیر قابل ‌توجهی از مواد معدنی در خرما وجود دارد. و همین آن را به نوعی غذا (سوپرفود) برای تقویت استخوان ‌ها و مبارزه با بیماری‌ های دردناک و ناتوان‌ کننده‌ مانند پوکی‌ استخوان تبدیل می‌کند. خرما حاوی سلنیم، منگنز، مس و منیزیم است که همه‌‌ی آنها برای تقویت و رشد استخوان‌های سالم ضروری‌ اند، به‌ ویژه با بالارفتن سن که استخوان‌ها به ‌تدریج ضعیف می‌شوند. بنابراین می‌توانید با خوردن خرما استخوان‌ های ‌تان را تقویت کنید.

دستور تهیه خاگینه خرما به دو روش:

بیشتر بخوانید: تاثیر نوع فر در کیفیت کیک و شیرینی

مواد لازم:

  • روغن مایع ⇐ 2 قاشق سوپخوری (28 میلیلیتر)
  • خرما (شسته و بدون هسته)⇐ 400 گرم
  • هل (پودرشده)⇐1 قاشق چایخوری
  • دارچین (پودرشده)⇐1 قاشق چایخوری
  • گردو (خردشده)⇐ 100 گرم
  • تخم مرغ⇐4 تا 5 عدد
  • وانیل⇐8/1 قاشق چایخوری
  • ماست⇐3/1 پیمانه (50 گرم)
  • بیکینگ پودر⇐1 قاشق سوپخوری
  • آرد گندم (الک شده)⇐45 گرم
  • پسته (پودرشده)⇐3 قاشق سوپخوری (30 گرم)
  • شربت گرم⇐ طبق دستور داده شده

مواد لازم (برای تهیه شربت گرم)

  • شکر (نرم و دانه ریز)400 گرم
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب)2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه خاگینه خرما:

1.فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید. تابه تفلون به ابعاد (25×30) سانتیمتری را با روغن مایع کمی چرب کنید.

2.خرماها را از چرخ گوشت رد کرده، سپس به همراه هل، دارچین، گردو و روغن مایع در ظرفی با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید و کنار بگذارید.

3. تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر، با هم زن دستی کاملاً مخلوط کرده و وانیل را به آن اضافه کنید.

4.ماست و بیکینگ پودر را در ظرفی دیگر کاملاً با یکدیگر مخلوط کرده، سپس آن را به مخلوط تخم مرغ افزوده و هم بزنید.

5.آرد گندم (الک شده) را به مخلوط بالا اضافه کنید و هم بزنید تا مواد صاف و یکدست شوند. در صورت نیاز مواد را از صافی کمی درشت رد کنید.

6.مخلوط بالا را در تابه چرب شده بریزید. سپس آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا روی خاگینه بسته شود.

7.پس از این مدت، خاگینه را از فر بیرون آورید. روی آن را به وسیله کاردک با مخلوط خرمای چرخ شده بپوشانید،. بعد روی آن پودر پسته بپاشید.

8.حالا خاگینه را از یک طرف رول کنید و شربت گرم را روی آن بریزید. پس از سرد شدن، آن را برش دهید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: قابلیت ها و ویژگی های فر داتیس

روش تهیه (برای تهیه شربت گرم):

یک پیمانه آب و شکر را در قابلمه ای مناسب بریزید. بعد آن را روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب کاملاً حل شود. سپس زعفران را به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، آن را از روی اجاق  گاز بردارید.

نکات مهم:

خاگینه خرما را میتوانید قبل از اضافه کردن شربت، به مدت 24 ساعت در ظرف دربسته و داخل یخچال نگهداری کنید.

می توانید خاگینه خرما را در قابلمه و روی گاز مانند املت درست کنید. 

خرما میوه ای است بسیار مقوی که حاوی مواد معدنی زیادی همچون پتاسیم، روی، منگنز، آهن و ویتامینهای A ،B و E می باشد. بنا براین مصرف خاگینه خرما در ماه رمضان بسیار بیشتر توصیه می شود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email