طرز تهیه خاگینه تبریزی(قیقاناخ تبریز)

طرز تهیه خاگینه تبریزی(قیقاناخ تبریز)

خاگینه تبریزی که همان قیقاناخ تبریز است، طرز تهیه آسانی دارد. قیقاناخ تبریز یا همان خاگینه تبریز، دسر تبریزی است که در واقع به  عنوان شیرینی هم کاربرد دارد. خاگینه در تبریز به دست بانوان هنرمند تبریزی به شکل های متنوع  تهیه می شود. در این مطلب به آموزش نوع ساده خاگینه تبریزی می پردازیم.

با ما همراه باشید.

دستور پخت خاگینه تبریزی(قیقاناخ تبریز)

بیشتر بخوانید: عوامل تعیین کننده قیمت اجاق گاز

مواد لازم:

تخم مرغ ⇐6 عدد
ماست ⇐4 قاشق سوپ خوری
پودر قند ⇐140 گرم
بکینگ پودر ⇐1 قاشق سوپخوری
وانیل ⇐یک چهارم قاشق چایخوری
آرد ⇐5 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده⇐ به مقدار لازم
دارچین ⇐1 قاشق چایخوری
گردوی خرد شده ⇐50 گرم
روغن سرخ کردنی ⇐3 قاشق سوپخوری

مواد لازم برای شهد:

شکر⇐ 1 پیمانه
آب ⇐ سه چهارم پیمانه
گلاب ⇐ 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه خاگینه تبریزی یا قیقاناخ تبریز

ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت اجاق گاز قرار داده تا بجوشد. بعد گلاب را اضافه کرده و اجازه دهید تا حدود 5 دقیقه بجوشد. سپس کنار گذاشته تا خنک شود.

تخم مرغ و ماست را با همزن دستی خوب بزنید تا مخلوط شوند. آرد را اضافه کرده و با همزن دستی دوباره هم بزنید. بکینگ پودر، وانیل و زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.

روغن را داخل ماهیتابه نچسب ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا گرم شود. مایه آماده را داخل ماهی تابه ریخته و با قاشق کف ماهی تابه پهن کنید. درب ماهی تابه را گذاشته و شعله حرارت اجاق را کم کنید. اجازه دهید تا خاگینه خوب بپزد و یک طرف آن سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

در این مرحله دارچین و گردوی خرد شده را روی خاگینه بریزید. بعد از روی حرارت بر داشته و شهد آماده را که سرد شده، به آن اضافه کنید.  سپس خاگینه تبریزی بسیار خوشمزه تان را برش زده و سرو نمایید.

بیشتر بخوانید: دانستنی های مهم اجاق گازها چه می باشد؟

نکته طرز تهیه خاگینه تبریزی(قیقاناخ تبریز):

برای اضافه کردن شهد خاگینه باید داغ و شهد سرد باشد. یا برعکس. اگر هردو سرد باشند شهد جذب نخواهد شد. اگر هردو داغ باند خاگینه تبریزی شفته خواهد شد.

بجای شهد به همان مقدار خیلی بهتر است که از شیره انگور استفاده کنید. در این صورت شیره انگور را با دو قاشق آب رقیق کنید.

 بهتر است  بعد از آنکه خاگینه را که تزئین کردید، دوباره داخل شیره بگذارید. تا روی حرارت کمی قل بخورد. در این حالت خاگینه شیره را خیلی بهتر جذب می کند.  در غیر اینصورت داخلش خشک میماند و داخل خاگینه مزه نون میدهد. البته این هم سلیقه ایست. 

داخل مواد خاگینه می توانید از پودر گل محمدی به مقدار یک قاشق سوپ خوری استفاده کنید.

همچنین می توانید شهد خاگینه را نصف کرده و با انواع مربا یا مارمالاد سرو کنید.

به جای گردو می توانید از آجیل های دیگر هم استفاده کنید.

می توانید مواد گردو و دارچین را در میان خاگینه هم بگذارید. به عبارتی اول مایه خمیر بعد روی آن مایه ی آجیلی و بعد دوباره روی مایه ی آجیلی مایه ی خمیری را در ماهیتابه بریزید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email