حلوای برنجی کش دار یکی از انواع حلواهای خوشمزه ای است که معمولا در استان اردبیل و استانهای شمالی کشور تهیه می شود. ولی این دستور طبخ تنها در شهر خلخال استان اردبیل استفاده می شود. از نام های دیگر این حلوا می توان به حلوا سفید یا آغ حلوا اشاره کرد که طعم و عطر فوق العاده ای دارد. این شیرینی لذیذ، به چند روش طبخ می شود و در آن، از موادی چون شیره بال (شیره حلوا)، زنجبیل، آرد برنج و وانیل، استفاده می شود. جالب است بدانید که مردم اردبیل، این حلوا را به دختران تازه عروس هدیه می دهند و همچنین در مراسم مذهبی و از آغ حلوا استفاده می کنند. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه حلوا برنجی کش دار آشنا شوید.
طرز تهیه حلوا برنجی کش دار یا آغ حلوا خوشمزه و متفاوت
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع خرید آون توستر و کار کردن با آن
مواد لازم:
آرد برنج
شیره بال
روغن صاف
وانیل یا گلاب
زنجبیل
زعفران در حد تزیین
طرز تهیه حلوا برنجی کش دار یا آغ حلوا
ابتدا آرد برنج را به تابه ریخته روی اجاق گاز میگذاریم. سپس آرد را کاملاً بهم میزنیم تا رطوبت آرد برنج از بین رفته و آرد برنج به حدی داغ شود که آرد روی حرارت اجاق به درجه ۷۰ درصد گرم شود.
سپس آن را از روی شعله اجاق برداشته، کمی روغن صاف به آرد برنج اضافه کرده و بهم بزنید تا روغن کاملاً آب شده و با آرد ترکیب گردد.
سپس شیره بال که قبلاً آماده کردهاید را همراه با وانیل یا گلاب و زنجبیل آرام آرام به آن اضافه نمایید.
بعد با دست حسابی مخلوط کرده و کمی ورز دهید. سپس حلوای بدست آمده را به ظرفی که قبلاً چرب کرده اید بریزید. سریع با وردنه و یا وسیله دیگری که بتوانید حلوا را صاف کنید، روی حلوا بکشید تا حلوا کاملاً صاف شود. بعد زعفران را جهت خط کشی به صورت لوزی روی حلوا کشیده تا با چاقو قابل برش صاف باشد.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه انواع مواد غذایی در توستر
نکات مهم
در وردنه کشی سرعت عمل داشته باشید تا زمانی که آرد گرم است ، حلوای تان را صاف کنید.
بعد از اینکه حلوا ی برنجی کش دار تان را صاف کردید، اجازه دهید تا آغ حلوا به دمای محیط برسد و بعد به صورت لوزی برش بزنید.
می توانید برای تزیین حلوا به غیر از زعفران از سیاه دانه یا گردو یا گل محمدی نیز استفاده کنید.
به دلیل اینکه آرد برنج سریع می سوزد، هنگام تفت دادن بیشتر از تفت دادن آرد گندم باید مراقب باشید.
این حلوا را در کارگاه ها نیز تهیه می کنند. در کارگاهها با ماشین خمیر گیر بهم میزنند و سپس حلوای بدست آمده را به ظرف یا قالبی که قبلاً چرب کرده شده میریزند.
حلوای سفید یا حلوای برنجی کش دار را می توان با عسل طبیعی نیز تهیه کرد که در این صورت رنگ حلوا کمی تیره تر خواهد شد.