طرز تهیه ته چین مرغ در مایکروفر، اجاق گاز، فر

طرز تهیه ته چین مرغ در مایکروفر، اجاق گاز، فر

در این مطلب با طرز تهیه ته چین مرغ در مایکروفر آشنا خواهید شد. با پخت و پز در مایکروفر علاوه بر رعایت معیارهای حفظ سلامتی، می توان ذائقه ایرانی را نیز لحاظ کرد. 

مایکروفر دستگاهی است که همراه با قابلیت فر تمامی قابلیت های مایکروویو را نیز دارد. به این دلیل که چند نوع دستگاه حرارت دهی به آن اضافه شده است. مانند: فن و گریل و کانوکشن و حرارت سه بعدی که در برندهای مختلف دستگاه ها متفاوت هستند. در واقع پس از تولید مایکروویو و همزمان با پیشرفت تکنولوژی فرها، دستگاهی به نام مایکروفر ساخته شد که هر دو قابلیت را داشته باشد.

بنا براین تنها با رعایت نکات ریزی به راحتی در مایکروفر تان انواع غذاها را مثل ته چین مرغ را تهیه کرده و از دستگاه مایکروفر تان نهایت استفاده صحیح را نمایید.

دستور پخت ته چین مرغ در مایکروفر:

بیشتر بخوانید: انتخاب درجه مناسب دمای فر برقی و مایکروفر

طرز تهیه ته چین مرغ در مایکروفر، اجاق گاز، فر

مواد لازم:

  • سینه یا فیله مرغ⇐ نیم کیلو
  • برنج⇐3 پیمانه
  • تخم مرغ⇐ 2 عدد
  • ماست سفت یا چکیده⇐1 دسی لیتر
  • روغن مایع⇐1 دسی لیتر
  • کره⇐50 گرم
  • زعفران دم کرده⇐ 1 دسی لیتر
  • مغز بادام⇐50گرم
  • مغز پسته⇐50 گرم
  • زرشک⇐50 گرم
  • نمک⇐به مقدار کافی

طرز تهیه ته چین مرغ در مایکروفر:

مرحله اول:

 سینه مرغ به چند تکه تقسیم کنید. با کمی نمک، یک قاشق مربا خوری آبلیمو، یک قاشق چای‌خوری زعفران دم کرده، یک قاشق غذا خوری روغن، یک پیاز کوچک حلقه شده و یک لیوان آب در ماهیتابه بپزید. تا آب مرغ تمام شده و به روغن بیفتد. مزیت استفاده از سینه مرغ به جای مرغ کامل این است که خیلی زود آماده می شود. چربی اضافی ندارد و رنگ برنج را نیز به دلیل اضافه کردن زردچوبه که به مرغ هنگام پختن اضافه می کنند، خراب نمی کند.

اگر از فیله مرغ استفاده می کنید هم می توانید با همان دستور سینه مرغ، فیله ها را بپزید که حداکثر نیم ساعت زمان برای پخت آن کافی است.  هم می توانید آن را با کمی زعفران دم کرده، نمک، آبلیمو و روغن مایع، مزه دار کنید و به همین صورت خام در ته چین استفاده کنید. چون گوشت فیله مرغ بسیار لطیف است و با بخار حاصله از حرارت غذا خیلی سریع می پزد.

مرحله دوم:

حین پخت مرغ ، 3 پیمانه پلوپز که مساوی با همان 3 دسی لیتر است از برنج را در ظرفی بریزید. آن را 3 بار با آب بشویید تا آب برنج صاف و شفاف شود. یک قاشق غذا خوری نمک به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج حداقل 1 ساعت خیس بخورد.

مرحله سوم:

یک فنجان، معادل یک دسی لیتر ماست سفت را با 4 قاشق غذاخوری روغن مایع، و 2/3 دسی لیتر از زعفران دم کرده، 2 زرده تخم مرغ و 1 سفیده تخم مرغ و 1/3 قاشق چای‌خوری نمک مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

مرحله چهارم:

یک قابلمه مناسب برای 5 نفر را تا نصفه آب کرده بگذارید روی اجاق گاز تا آب جوش بیاید. برنج را به آب اضافه کنید. وقتی برنج ها کمی قد کشیده و آماده شدند، برنج را آبکش کنید تا آب اضافی آن بیرون ریخته شود. اگر احساس کردید که نمک آن زیاد است، یک کاسه آب مجددا روی برنج خالی کنید تا نمک اضافی آن شسته شود.
⊕ لازم به ذکر است که برنج ها زمانی برای آبکشی مناسب هستند که نه کاملا خام باشند و خرد شوند و نه اینکه کاملا مغز پخت و نرم شده باشند.

مرحله پنجم طرز تهیه چین مرغ در مایکروفر:

در این مرحله برنج را 2 قسمت کنید. یک قسمت از آن را با مایه ماست و تخم مرغ و 4 قاشق روغن مایع مخلوط کنید و هم بزنید.

مرحله ششم:

اگر تمایل دارید در ته چین خود از خلال بادام یا پسته یا زرشک استفاده کنید، هر کدام از این مواد را نیم ساعت در آب خیس کرده و سپس با کمی روغن مایع آنها را تفت دهید.

مرحله هفتم:

برای تهیه ته چین در مایکروفر بهتر است یک ظرف تفلون را در نظر بگیرید. درون ظرفی که برای پخت ته چین در مایکروفر انتخاب کرده اید، 4 قاشق روغن مایع ریخته و کف و اطراف ظرف را با روغن مایع آغشته کنید. نصف برنج را که قبلا با تخم مرغ و ماست و زعفران و روغن مخلوط کرده اید، کف ظرف خود بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی در فر

مرحله هشتم:

فیله های مرغ را روی برنج زعفرانی بچینید. یا سینه مرغ را ریش ریش کرده و روی برنج زعفرانی قرار دهید. اگر از زرشک و یا مغز بادام و مغز پسته می خواهید استفاده کنید، نصف این مواد را روی مرغ بچینید.

مرحله نهم:

باقی برنج را با نصف دیگر زرشک یا مغز پسته و بادام مخلوط کرده و روی مرغ ها بریزید. 50 گرم کره را با نصف استکان آب مخلوط کرده و روی حرارت آب کنید و روی برنج پخش کنید. سعی کنید هنگامی که روی برنج آب و روغن می ریزید، کمی از این آب و روغن را نزدیک دیواره های دور تا دور ظرف خود، روی برنج ها بریزید تا کناره های ظرف نیز ته دیگ زیبا و لذیذی به خود بگیرد.

مرحله دهم:

1/3 باقی زعفران را با قاشق چای‌خوری کم کم روی قسمت های مختلف برنج سفید خود بریزید. این کار باعث می شود که وقتی برنج خود را قالبی در دیس برمی گردانید. به صورت موج های زیبایی رنگ نارنجی زعفران از بالای برنج تا پایین آن نقش ببندد. با کفگیر روی برنج را کمی فشار دهید تا همه مواد کمی بیشتر به هم بچسبند.

مرحله آخر طرز تهیه ته چین مرغ در مایکروفر:

ابتدا روی ظرف خود را با فویل مناسب مایکروفر پوشانده و با نوک چاقو چند سوراخ ریز روی فویل ایجاد کنید. با دمای 200، 10 دقیقه و سپس با دمای 50، 170 دقیقه و در آخر با دمای 250، 10 دقیقه به ته چین خود حرارت دهید تا ته دیگ شما رنگ بگیرد.

نکات تکمیلی پخت ته چین مرغ:

⊗برای  تهیه ته چین مرغ در اجاق گاز قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و دم کنی را بین قابلمه و درب آن قرار دهید. حدود 1/5 تا 2 ساعت زمان لازم است تا ته چین شما حاضر شود.

⊗برای تهیه ته چین مرغ در فر روی قالب ته چین را با فویل آلومینیومی پوشانده و فر را 10 دقیقه قبل از پخت با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس با همین حرارت، قالب را وسط فر قرار دهید تا حدودا مدت 1ساعت الی یک ساعت و نیم، ته چین شما در فر باقی بماند.

پس از آماده شدن، قالب فر یا قابلمه یا مایکروفر خود را 5 دقیقه استراحت دهید. سپس آن را در ظرف مناسب برگردانید تا ته چین راحت از ظرف پخت خود جدا شود.

می توانید در صورت تمایل، روی ته دیگ ته چین را با زرشک و مغز بادام و مغز پسته ای که در کمی کره تفت داده اید، تزیین کنید.

 

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email