طرز تهیه ته چین شهمیرزادی

طرز تهیه ته چین شهمیرزادی مجلسی و لذیذ

ته چین یکی از غذا های اصیل ایرانی با طعم عالی و ظاهر زیبا می باشد. از این رو جزو غذا های مجلسی محسوب می شود، در ادامه با طرز تهیه ته چین شهمیرزادی آشنا خواهید شد.  پختن این غذای مجلسی لذیذ ایرانی نیاز به مهارت خاصی ندارد.  فقط با کمی حوصله و صبر می توان آن را به راحتی در منزل طبخ کرده و میل نمایید.

ته چین شهمیرزادی از غذا های محلی استان سمنان است که امروزه در شهر های مختلف متناسب با ذائقه مردم بومی آن منطقه پخته می شود. شاید تصور کنید این غذا مشابه ته چین مرغ معمولی می باشد، در صورتی که از نظر طعم و مزه و نیز شکل ظاهری کاملا با این غذا متفاوت می باشد. در مطالب قبلی با طرز تهیه انواع ته چین مرغ و ته چین گوشت آشنا شدید، حال برای یادگیری طرز تهیه ته چین شهمیرزادی ادامه این بخش را مطالعه نمایید. 

دستور پخت ته چین شهمیرزادی مجلسی و لذیذ:

بیشتر بخوانید: تاثیر نوع فر در کیفیت کیک و شیرینی

طرز تهیه ته چین شهمیرزادی

مواد مورد نیاز:

  • برنج⇐ ۵ پیمانه
  • عدس⇐ ۲ پیمانه
  • گوشت راسته بره/⇐۷۵۰ گرم
  • سبزی پلویی خُرد شده ⇐۵۰۰ گرم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه⇐ به مقدار لازم
  • سیب زمینی کوچک ⇐ ۵ عدد
  • چغندر کوچک⇐ ۵ عدد
  • به ورقه شده⇐۲ عدد
  • کلم قمری کوچک (پوست گرفته و ورقه شده)⇐ ۳ عدد
  • بادمجان کوچک (ورقه شده و سرخ شده)⇐ ۴ عدد
  • اسفناج (تفت داده به همراه پیاز و گرد غوره) ⇐ ۲۵۰ گرم
  • آلوچه خشک (خیس خورده و شسته شده)⇐ ۱۰۰ گرم

طرز تهیه ته چین شهمیرزادی خوشمزه و لذیذ:

مرحله اول:

برای تهیه این غذا، در ابتدا عدس را بعد از شستن در ۴ پیمانه آب و مقداری نمک بپزید تا زمانی که کاملا نرم شده و آب آن خشک شود.

مرحله دوم:

سپس برنج را پاک کنید و بعد از شستن، به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب نمک بخیسانید. سپس قابلمه را تا نیمه آب بریزید و بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید.

مرحله سوم:

حال آب برنج را بریزید و برنج را به آب جوشیده اضافه کنید. بعد از چشیدن آب آن، در صورت لزوم کمی نمک به آب آن اضافه نمایید.

مرحله چهارم:

بعد از حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جوشیدن برنج در آب جوش و بر روی حرارت بالا، در صورتی که دانه های برنج به گونه ای باشد که اطراف آن کمی نرم و وسط آن کمی سفت بود.؛ می توانید عدس پخته شده را به همراه سبزی خرد شده به برنج در حال جوشیدن اضافه کرده و کمی هم بزنید.

مرحله پنجم:

اکنون بعد از یکی دو جوش، قابلمه برنج را از روی حرارت برداشته و آبکش کنید. همچنین کمی آب سرد بر روی آن ریخته و آن را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: ویژگی های بهترین اجاق گاز ایرانی چیست؟

مرحله ششم طرز تهیه ته چین شهمیرزادی:

در ادامه گوشت راسته بره را به صورت طولی از وسط برش بزنید.  بعد از آغشته کردن دو طرف گوشت به ادویه، فلفل سیاه و زردچوبه، مقدار ۲ یا ۳ قاشق غذا خوری روغن در قابلمه ای ریخته و روی حرارت گاز قرار دهید تا داغ شود. اکنون مقداری برنج آبکشی شده (یک سوم) را در قابلمه بریزید و گوشت را نیز روی آن قرار دهید. سپس روی گوشت را با یک سوم دیگر برنج بپوشانید. در آخرین مرحله از دستور پخت ته چین شهمیرزادی مواد دورچین را بر روی برنج قرار دهید.  باقی برنج را روی آن بریزید. بعد اطراف برنج را جمع کرده و با ته کفگیر چندین سوراخ در سطح برنج ایجاد نمایید. همچنین مقدار کمی مخلوط آب روغن روی آن بریزید.

مرحله هفتم:

اکنون قابلمه را به مدت ۱۰ دقیقه روی شعله زیاد گذاشته و درب آن را ببندید. تا زمانی که بخار بلند شود. بعد بر روی درب آن دمی گذاشته و در این موقع حرارت زیر قابلمه را خیلی کم کنید. بهتر است برای زیر قابلمه از شعله پخش کن استفاده نمایید.

سه یا چهار ساعت زمان برای دم کشیدن برنج و پختن کامل گوشت با حرارت ملایم کافی می باشد. اکنون ته چین شهمیرزادی شما آماده شده و می توانید آن را در ظرف سرو کرده و لذت ببرید.

نکته : مقدار موادی که برای  تهیه ته چین شهمیرزادی در این مطلب ارائه شده است. مناسب برای ۶ نفر بوده و نیز مقدار زمان لازم برای پخت مواد اولیه ۳۰ دقیقه و همچنین زمان  کل طبخ غذا نیز ۴ ساعت می باشد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email