طرز تهیه باسلوق حرفه ای در اجاق گاز و مایکروفر مناسب یلدا

طرز تهیه باسلوق حرفه ای در اجاق گاز و مایکروفر مناسب یلدا

باسلوق از دسرهای سنتی و خوشمزه‌ ی قدیمی ست. این شیرینی در مخلوط آجیل، مخصوصا آجیل شب یلدا و آجیل چهارشنبه‌سوری جایگاه خاصی دارد. شیرینی باسلوق را همراه با آجیل مخلوط و میوه خشک در سینی آجیل شیرین و میوه خشک، سینی آجیل شب یلدا، سینی آجیل شور و شیرین و در کنار چای می‌توان استفاده کرد. با  آموزش طرز تهیه باسلوق ما را همراهی کنید.

طرز تهیه باسلوق حرفه ای و خوشمزه :

بیشتر بخوانید: انتخاب درجه مناسب دما در فر برقی و مایکروفر

مواد لازم:

پودر نارگیل ⇐۱۵۰ گرم

مغز گردو⇐ ۱۰۰ گرم

روغن مایع⇐ یک قاشق چایخوری

گلاب ⇐ نصف لیوان

آب سرد⇐ دو لیوان

نشاسته ⇐ ۱۰۰ گرم

شکر⇐۲۰۰ گرم

زعفران ⇐ درصورت تمایل

طرز تهیه باسلوق:

برای تهیه باسلوق ابتدا آب سرد را در قابلمه ای بریزید.  بهتر است از قابلمه با جنس تفلون استفاده شود.  بعد از آن نشاسته را نیز بیفزایید و بعد قابلمه را روی اجاق قرار دهید تا با حرارت ملایم نشاسته در آب کاملا حل شود.

 با قاشق یا کفگیر چوبی کمی هم بزنید.  مراقب باشید که اگر گلوله ای ایجاد شد با قاشق روی آن بزنید تا نشاسته در آب حل شود. زمانی که کاملا نشاسته در آب حل شد، شکر را کم کم به آن اضافه کنید و با یک کفگیر چوبی هم بزنید تا در مایع شکر حل شود.

آنگاه گلاب و روغن را بیفزایید و  پیاپی هم بزنید تا مایع به حدی غلظت پیدا کند که فقط شما خمیری در قابلمه داشته باشید. آنگاه قابلمه را از روی حرارت اجاق گاز بردارید.  مغز گردو را به آن بیفزایید و بگذارید تا خمیر سرد شود.

سپس به مدت ۱ ساعت مواد را در یخچال بگذارید تا کاملا خودش را بگیرد و سفت شود. در آخر از یخچال در آورید و دستتان را چرب کنید و مایع را کمی ورز دهید. حالا بصورت استوانه ای به قطر۳سانت برش دهید و در بشقابی پودر نارگیل بریزید. باسلوق ها را در آن بغلتانید و نوش جانتان کنید.

روش دیگر:

روش دیگر نیز این است که شما میتوانید وقتی خمیر را از قابلمه در آوردید بمدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.  پس از گذشت ۱ ساعت از یخچال خارج کنید و بعد از شکل دادن به خمیر گردو را در وسط آن قرار دهید.

به طوری که کمی از سر گردو بیرون باشد. این خوراکی به عنوان سوغاتی در برخی از شهرها ارائه می شود که طرفداران بسیاری نیز دارد. شما می توانید با تهیه باسلوق خانگی به جای استفاده از قند از باسلوق در کنار چای استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: 5 نکته کلیدی برای خرید آون توستر داتیس

طرز تهیه باسلوق در مایکروفر:

آرد نشاسته ذرت را با شكر مخلوط كرده، سپس آب سرد را افزوده و با همزن مفتولی هم می‌زنیم تا مخلوط یكدست شود. مخلوط نشاسته را درون مایكروویو با قدرت 100 درصد، به مدت 5 الی 8 دقیقه قرار می‌دهیم. در میان پخت، یك الی دو بار مخلوط را هم می‌زنیم. برای این‌كه مواد دور ظرف نچسبد، آن را چرب می‌كنیم. ظرف را از دستگاه مایکروفر خارج كرده، گلاب، زعفران، كره آب كرده و وانیل را به مواد بیافزایید. حالا دوباره ظرف را به مدت 5 تا 7 دقیقه با قدرت 100 درصد داخل مایکروفر می‌گذاریم تا مواد غلیظ شوند. از این مرحله می‌توان به دو روش باسلوق را تهیه كرد.

در روش اول روی فویل پودر نارگیل پاشیده، باسلوق را روی آن می ریزیم. سپس خلال بادام، پسته و گردوهای نصف شده را روی آن می‌ریزیم و از یك سمت رول می‌كنیم. بعد آن را در یخچال به مدت چهار ساعت می‌گذاریم تا خنک شده و خودش را بگیرد. سپس آن را برش می‌زنیم.

در روش دوم پودر نارگیل را در ظرف یا قالب های گرد کوچک ریخته و باسلوق را با قاشق روی آن می‌ریزیم. بعد  به صورت مخروطی در آورده و روی آن گردو نیم شده قرار می‌دهیم.

نكــته:

 می‌توانید زعفران را حذف كرده و باسلوق را ساده درست كنید. اگر باسلوق‌های رنگی دوست دارید، می‌توانید از رنگ‌های مجاز خوراكی نیز استفاده كنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email