طرز تهیه استیک

طرز تهیه استیک در فر و روی اجاق گاز

استیک ها از غذاهای مقوی و طعم دار هستند که با روش ها و طعم دهنده های مختلفی پخته می شوند. گوشتی که برای تهیه استیک استفاده می شود یا باید گوشت راسته گوساله باشد یا گوشت فیله که البته گوشت فیله نرم تر و گران تر و برای تهیه استیک هایی که آب دار سرو می شوند، مناسب است اما گوشت راسته سفت تر است. در این مطلب طرز تهیه استیک در فر و روی اجاق گاز را به شما آموزش می دهیم.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین فر توکار داتیس

دستور پخت استیک 

مواد لازم:

  • 2 قطعه گوشت استیک
  • 2 قاشق غذاخوری کره نرم شده و چند قاشق روغن کلزا
  • 1 قاشق چای خوری پودر سیر
  • 1 قاشق چای خوری پودر پیاز
  • نمک
  • فلفل سیاه

پخت استیک در فر:

  • برای پخت استیک در فر آشپزخانه نیاز به گوشت راسته گوساله دارید. گوشتی را انتخاب کنید که ضخامت کافی را داشته و دارای رنگ صورتی روشن باشد. به علاوه این که چربی های گوشت  روی سطح گوشت نمایان باشند.

  • گوشت استیک را باید توسط یک حوله نخی یا دستمال آشپزخانه خشک کنید. هر چه میزان رطوبت در گوشت در سطح کمتری باشد، نتیجه نهایی بهتر و در نتیجه استیک شما لذیذ تر می شود.

  • گوشت های ضخیم به ضخامت تقریبا ۳ سانتیمتر برای استیک مناسب هستند. اگر استیک های شما کمی ضخیم تر و یا نازک تر باشد، باید مدت زمان پخت را تنظیم کنید.
  • قبل از اینکه  گوشت را داخل فر قرار دهید می بایست تابه مناسب آن را انتخاب کنید. بلندی دیواره تابه می بایست بلند تر از ضخامت گوشت شما باشد.
  • در این مرحله استیک خود را با ادویه های معطر خوش عطر و طعم کنید. بهترین ادویه برای استیک استفاده از فلفل سیاه می باشد. سطح گوشت را کمی روغن زیتون زده و سپس فلفل سیاه نیم کوب شده به همراه نمک دریا را روی سطح گوشت بزنید.
  • در طرز تهیه استیک مدت زمان قرار دادن گوشت درون فر بستگی به ضخامت گوشت دارد. در هر صورت فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. گوشت را درون تابه مناسب گذاشته و داخل فر قرار دهید. معمولا گوشت های نازک بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و گوشت های ضخیم بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان پخت نیاز دارند.
  • بعد از سپری شدن مدت زمان تعیین شده، گوشت را از فر خارج کرده و بعد از کمی سرد شدن، آن را برش داده و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

پخت استیک با استفاده از اجاق گاز

  • اگر می‌خواهید روی اجاق گاز بپزید استیک نازک تری انتخاب کنید که حدود ۲. ۵ سانتیمتر قطر داشته باشد. با این کار می‌توانید بیرونش را کاملا ترد و داخلش را کاملا مغزپخت کنید. اگر استیکتان ضخیم‌تر باشد، باید آن را روی حرارت کم و به مدت طولانی تری بپزید.
  • یک ماهیتابه بزرگ چدنی را روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید. نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در آن بریزید و ظرف را با آن چرب کنید. روغن باید کمی دود کند. اگر ماهیتابه چدنی ندارید می‌توانید از ماهیتابه معمولی استفاده کنید، اما ممکن است به روغن بیشتری نیاز داشته باشید.
  • استیک را داخل ماهیتابه بیندازید و هر طرفش را ۳ – ۴ دقیقه بپزید یا تا زمانی که قهوه‌ای شود. اگر استیک را برگرداندید و هنوز صورتی بود، اجازه دهید همان طرفی که بود بماند تا زمانی که ترد و قهوه‌ای شود.
  • حرارت گاز را کاهش داده و اجازه دهید تا حد دلخواه بپزد. اگر دماسنج گوشت دارید می‌توانید از این راهنما استفاده کنید:
  • استیک نیم پز: ۵۴ تا ۵۷ درجه سانتیگراد. بعد از برگرداندن هر دو طرف فورا از ظرف دربیاورید.
  • نیم پز تا متوسط: ۶۰ درجه سانتیگراد. یک تا ۳ دقیقه طولانی‌تر از استیک نیم پز در هر طرف
  • متوسط: ۶۸ درجه سانتیگراد. اجازه دهید هر طرف ۳ – ۵ دقیقه دیگر بپزد.
  • پخته: ۷۴ درجه سانتیگراد. اجازه دهید هر طرف ۵ – ۷ دقیقه دیگر بپزد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email