طرز تهیه آش گزنه یا آش ترش شمالی

طرز تهیه آش گزنه یا آش ترش بسیار آسان می باشد. کافی است مواد اولیه آن را داشته باشید تا بتوانید این آش بسیار مقوی با طعم ترش را تهیه کنید. گزنه دوپایه یا گزنه معمولی به دلیل محبوبیتی که در فرهنگ عامیانه در سراسر جهان دارد، به عنوان یکی از داروهای ”طب سنتی” به کار می ‌رود. گزنه یک منبع خوب آهن، پتاسیم، منگنز، کلسیم، منیزیم، فسفر، سیلیکا، ید، سلیسیوم، سدیم و گوگرد است. همچنین غنی از ویتامین A ،C ،D ،B و K است.  یکی از کاربردهای گزنه استفاده از آن در آش است که طرفداران بسیاری دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش گزنه را برای تان بیان کنیم.

دستور تهیه آش گزنه

بیشتر بخوانید: تفاوت مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام

مواد لازم:  

نخود سفید ⇐ ۱ لیوان
لوبیا سفید ⇐ ۱ لیوان
برنج ⇐ ۱ لیوان
برگ تازه و جوانه گزنه ⇐ ۱ کیلوگرم
آرد گندم سبوس دار⇐ ۵۰۰ گرم
چغندر درشت ⇐ ۱ عدد
سیر⇐ ۵ الی ۷ حبه
رب انار ترش ⇐۲ قاشق غذا خوری
روغن زیتون⇐ ۸ الی ۱۰ قاشق غذا خوری
نمک دریا، فلفل سیاه، پودر دارچین، پودر زیره سیاه و نعناع خشک ⇐ به مقدار لازم

طرز تهیه آش گزنه

ابتدا آرد گندم را به صورت خمیر در آورده و خوب ورز دهید تا سفت شود. سپس آن را حدود بیست دقیقه در جای گرم بگذارید تا ور بیاید. حال آن را تکه تکه بردارید و در دست طوری مالش دهید که خرد شود و به اندازۀ کوفته های کوچک  در آید.

حبوباتی را که از شب قبل خیسانده اید، با هم روی حرارت اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید تا به آرامی بپزد.  برگ های گزنه را نیز پاک کرده، شسته و به صورت درشت خرد نمایید  و در قابلمه حبوبات بریزید.

بعد کوفته های خمیر، برنج، چغندر و کدو حلوایی خرد شده را به همراه نمک، ادویه جات و در صورت نیاز مقداری آب جوشیده و داغ به حبوبات و برگ گزنه پخته شده افزوده، روی حرارت مناسب بگذارید تا به تدریج بپزد.

در حین پخته شدن، مرتب آش را به هم بزنید تا ته نگیرد و لعاب بیندازد و جا بیفتد. حال سیر رنده شده را به همراه مقداری نعناع خشک و مخلوط آب و روغن در تابه تفت دهید. در انتها آنها را به همراه رب انار به غذا بیفزایید. چند دقیقه بعد آش آماده است.

بیشتر بخوانید: مزایای اجاق گاز رومیزی چیست؟

نکات مهم در تهیه آش گزنه:

دقت کنید برای چیدن گزنه تازه، از دستکش ضخیم و قیچی استفاده کنید, و برگ‌های جوان سر شاخه را برداشت کنید. اگر گزنه تازه پیدا نکردید،  از گزنه خشک نیز می‌توانید استفاده کنید.

 گزنه‌ها را به‌ کمک دستکش خرد و به آش اضافه کنید.

 می توانید مقداری بلغور جو را بپزید. وقتی نیم پز شد, مقداری آلوی جنگلی یا آلوی خورشتی در آن بریزید.

 گزنه‌ها را به‌ کمک دستکش خرد و به آش اضافه کنید. سیر تازه و سیر داغ و زردچوبه و مقداری رب انار هم به آش اضافه کنید.

اجازه دهید تا آش جا بیفتد و سپس به آن نمک بزنید.

میزان ترش بودن این غذا بستگی به ترشی رب انار و آلوچه دارد.

سعی کنید از مواد اولیه آن چیزی را حذف نکنید تا خواص ذکرشده باقی بماند.

در صورتی که آش تان خیلی ترش شد، برای کاهش ترشی آش می توانید کمی شکر سرخ یا شیره انگور به آن اضافه نمایید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email