طرز تهیه آش شلغم با دو روش با گوشت و بدون گوشت

طرز تهیه آش شلغم با دو روش با گوشت و بدون گوشت

 آش شلغم یکی از انواع آش های ایرانی و سنتی و  بسیار پر خاصیت می باشد که طرز تهیه راحتی نیز دارد. این آش می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بی نظیر آن باشد. شلغم سرشار از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در نتیجه برای سرماخوردگی و بالا بردن ایمنی و مقاومت بدن برای مقابله با کرونا بسیار مفید  است.

آش شلغم برای دوره ی نقاهت نیز بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد، مانند یک داروی قوی اثر می کند.

این آش خوشمزه را می توانید به دو روش تهیه کنید. یک روش با گوشت چرخ کرده طرز تهیه قیمه با گوشت قلقلی ای است که به شکل کوفته ریزه در آورده اید. روش دوم  بدون گوشت است. که در این روش هم می توانید سویا را جایگزین گوشت کنید و هم میتوانید فقط با سبزیجات که در مواد اولیه ذکر شده، آش را بپزید. البته آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است. آش شلغم بدون گوشت نیز، همچنان خواص فوق العاده خود را داشته و می تواند برای گیاهخواران انتخاب بسیار مناسبی باشد.

دستور پخت آش شلغم به دو روش با گوشت و بدون گوشت:

بیشتر بخوانید: آیا می دانید در انتخاب اجاق گاز صفحه ای ایرانی به چه مواردی باید دقت کنید؟

آش شلغم بدون گوشت:

مواد لازم:

  •  شلغم نگینی خرد شده⇐ 500 گرم 
  •  عدس یا ماش⇐ نصف پیمانه 
  • نمک، فلفل و زردچوبه ⇐ به میزان لازم  
  • برنج نیم دانه⇐ نصف پیمانه 
  •  پیاز بزرگ⇐ 2 عدد 
  •  اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش) ⇐ 350 گرم پاک شده
  • آب یا عصاره ی گوشت ⇐ 8 تا 10 لیوان 

 طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت:

ابتدا پیازها را رنده کنید و آن را با روغن روی حرارت متوسط اجاق گاز سرخ کنید. سپس به آن کمی از زردچوبه اضافه کرده و دوباره تفت دهید. بعد از یک دقیقه به آن عدس یا ماش را اضافه کنید.  حالا اجازه دهید تا بجوشد. بعد از جوش آمدن آب آش شعله گاز را کم کرده  تا هنگامی که دیدید که عدس یا ماش نیم پز شدند، برنج نیم دانه را اضافه نمایید. اگر آب آن کم شده بود می توانید آب گوشت یا عصاره ی گوشت با آب جوش به آش اضافه کنید.

در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را به آش اضافه نمایید. سپس  نمک و فلفل و اگر لازم بود زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آش شلغم در شعله کم اجاق گاز جا بیفتد.

سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین هود ایرانی

 طرز تهیه آش شلغم خوشمزه با گوشت:

برای طرز تهیه آش شلغم با گوشت، حدود 300 گرم گوشت چرخ کرده را با 1 عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز بدهید. مخلوط چرخکرده را به صورت قلقلی های کوچک، داخل روغن با پیازها کمی تفت بدهید و نیم ساعت آخر به آش اضافه کنید. البته توصیه می کنیم برای سرماخوردگی گوشت های قلقلی را نباید سرخ نکنید، بلکه حدود 1 ساعت آخر به به صورت قلقلی به آش اضافه کنید.

نکاتی برای پخت آش شلغم:

 چاشنی آش شلغم، کشک یا سرکه یا آبغوره استفاده کنید.

 می توانید آب گوشت و یا عصاره ی گوشت را حذف کنید.

 اگر سرما خورده اید از 1 عدد پیاز بزرگ تر استفاده کنید.  آن را خیلی کم تفت بدهید تا بی رنگ شود و آن را به هیچ عنوان سرخ نکنید. از نعنا داغ هم استفاده نکنید.

در روش پخت آش با گوشت نیز در صورتی که برای مصرف بیمار سرماخورده تهیه می شود، نباید گوشت قلقلی تان را سرخ کنید. 

 بعضی افراد از لپه به جای عدس یا ماش استفاده می کنند. این کاملا سلیقه ای است.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email