طرز تهیه آجیل خانگی

طرز تهیه آجیل خانگی به ۳ روش/ ماهیتابه، فر و مایکروفر

در این مقاله با طرز تهیه آجیل خانگی با ۳ روش آشنا می شوید. احتمالا شما هم با این مورد مواجه شده اید که پس از خرید آجیل بو داده از مغازه‌، از خریدتان پشیمان شوید. آن هم به دلیل کیفیت نامطلوب یا بوی و حتی گاهی اوقات کپک. زیرا گاهی آجیلها در نگاه اول طعم نامطلوب و بی کیفیت بودن خود را نشان نمی دهند. در فروشگاه شما با انواع آجیل خام، بوداده، شور و شیرین مواجه می‌شوید که اغلب آن‌ها ظاهری براق و خوشرنگ دارند که افراد را ترغیب به خرید می‌کنند.  در اینصورت خریدار علیرغم صرف هزینه‌ای گزاف مجبور به دور ریختن آن‌ها می‌شود. در این شرایط شاید تهیه ی آن در منزل هم به لحاظ بهداشتی و همبه لحاظ اقتصادی راه مناسبی باشد.

تهیه آجیل خانگی با ۳ روش ماهیتابه ، فر و مایکروفر

آجیل از انواع تنقلاتی است که اگر به مدت طولانی در شرایط نامناسب محیط، مانند گرما و رطوبت بالا قرار گیرد به نوعی قارچ خطرناک، آلوده می‌شود. این قارچ با نفوذ به داخل مغزها، آن‌ها را آلوده کرده و با تولید سمی به نام آفلاتوکسین عوارض طولانی مدتی را در مصرف کننده ایجاد می‌کند. در این میان عده‌ای از فروشندگان سود جو، مغز‌های فاسد و آفت زده را بو می‌دهند و به صورت مخلوط با سایر مغز‌ها به فروش می‌رسانند.  بنابراین بهتر است برای تهیه آجیل ، مغز‌هایی با پوست (پسته، بادام، فندق، انواع تخمه و …) را به صورت خام تهیه کرده و در خانه بو دهید تا از کیفیت آن مطمئن باشید. در این مقاله قصد داریم روش بودادن انواع آجیل در ماهیتابه، فر و مایکروفر را به شما آموزش دهیم. با گروه داتیس همراه باشید…

بیشتر بخوانید: مقایسه مایکروفر، مایکروویو، فربرقی، توستر، سولاردام

مواد لازم برای تهیه آجیل خانگی

آجیل (پسته، بادام، تخمه، فندق و …)⇐ از هر کدام ۵۰۰ گرم
آب⇐۱ لیوان به ازای هر ۵۰۰ گرم آجیل
نمک⇐۱/۲ قاشق سوپخوری به ازای هر ۵۰۰ گرم آجیل
آبلیمو یا آبغوره ⇐8۲-۳ قاشق سوپخوری به ازای هر ۵۰۰ گرم آجیل
ادویه دلخواه⇐ به میزان لازم 

 طرز تهیه آجیل خانگی در فر (روش اول)

ابتدا، دانه‌های با پوست را شسته و در ماهیتابه بریزید.
نمک را در آب حل کرده، آبلیمو یا آبغوره را به آن افزوده و به دانه‌های موجود در ماهیتابه اضافه کنید. ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده و گاهی هم بزنید تا آب آن بخار شود. پس از اینکه آب آن کاملا تبخیر شد، دانه‌ها را در یک ماهیتابه دیگر ریخته و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا کاملا خشک و برشته شوند. علت عوض کردن ماهیتابه این است که نمک رسوب کرده و با حرارت بیشتر می‌سوزد، بنابراین برای اینکه آجیل خوشرنگ تری داشته باشید بهتر است ظرف را عوض کنید. برای تهیه آجیل خانگی در فر، ماهیتابه را به مدت ۱ ساعت در طبقه وسط فر با حرارت ملایم قرار دهید و دانه‌ها را گهگاه هم بزنید تا خشک و بوداده شوند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین هود ایرانی

 طرز تهیه آجیل خانگی در ماهیتابه (روش دوم)

آجیل را شسته و در حالی که خیس است به آن نمک بزنید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود.
در ماهیتابه یک بسته نمک ریخته، روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و سپس آجیل را روی نمک‌ها بریزید.
وقتی نمک داغ شد، آجیل را سریع هم بزنید.

پس از اینکه آجیل بوداده شد، آجیل و نمک موجود در ماهیتابه را در یک صافی فلزی ریخته و تکان دهید تا نمک از صافی خارج شود.
با این روش، آجیل خیلی سریع آماده شده و سیاه نمی‌شود و به صورت یکدست بوداده می‌شود.

 طرز تهیه آجیل خانگی در مایکروفر (روش سوم) 

ابتدا آجیل را چند ساعت در محلول آب، نمک و آبلیمو خیس کنید.
سپس آن را آبکش کرده و پس از اینکه آب آن کاملا خارج شد، ادویه دلخواه خود (زعفران، زردچوبه، فلفل، سماق، آویشن، پودر گلپر، پودر لبو برای خوشرنگ‌تر شدن) را به آن اضافه کنید.

برای تهیه آجیل خانگی در مایکروفر، ماهیتابه را بدون سرپوش در دستگاه مایکروفر قرار داده، آن را روی قدرت ۹۰۰ وات، به مدت ۴ دقیقه تنظیم کنید و در طول این مدت یک بار دانه‌ها را هم بزنید. پس از این مدت، دستگاه را خاموش کرده و اجازه دهید دانه‌ها کاملا سرد شوند، اگر مغز آن‌ها کاملا خشک نشده بود به مدت ۲-۱ دقیقه دیگر با همان قدرت ۹۰۰ وات در دستگاه قرار دهید تا کاملا خشک و برشته شوند.

نکات مهم و اصولی در تهیه آجیل خانگی

♦ همیشه مغز‌ها و دانه‌ها را به صورت جداگانه بو دهید. زیرا بعضی از مغز‌ها برای بو داده شدن به حرارت کمتری نیاز دارند و بعضی حرارت بیشتری لازم دارند.

♦ درجه حرارت و زمان مورد نیاز برای خشک کردن و بو دادن آجیل بستگی به حجم و خشکی آن دارد.

♦ سعی کنید که در حین بو دادن آجیل مرتب آن را به هم بزنید تا نسوزد.

♦ در صورتی که تمایل دارید، نمک به صورت سفید روی سطح آجیل بچسبد، کمی نشاسته (به اندازه نمک) در آب حل کنید.

♦ توصیه می شود برای بو دادن فندق از فر استفاده کنید تا کاملا باز شود. برای این منظور:

فر را روی حرارت ۱۳۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. فندق‌ها را در سینی فر چیده و به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. پس از گذشت این زمان، فندق‌ها را از فر خارج کرده و در یک پارچه تمیز قرار دهید. پارچه را ببندید و اجازه دهید فندق‌ها به مدت ۵ دقیقه خنک شوند. فندق‌ها را به آرامی ماساژ دهید تا پوست آن‌ها جدا شود.
با این روش هم پوست فندق به راحتی جدا می‌شود و هم فندق ترد و برشته می‌شود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email