طرز تهیه آبگوشت مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه آبگوشت مجلسی و خوشمزه

یکی از مقوی ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی آبگوشت است که طرز تهیه آسانی دارد. فقط با رعایت دو نکته به راحتی می توانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید. تنها چیزی که برای داشتن یک آبگوشت خوشمزه نیاز داریم، دادن زمان کافی برای پختن آرام آرام آبگوشت، بعلاوه گوشت گوسفندی پر چرب است. اگر این دو تا مورد را رعایت کنید، مطمئنا  در نهایت یک آبگوشت محشر و مجلسی خواهید داشت. شوربا یا دیزی سنگی از غذاهای محبوب ما ایرانی هاست. غذایی که همه اعضای خانواده را دور هم جمع می کند. دیزی سنگی حتی در میان گردشگران خارجی که به ایران می آیند، تبدیل به یکی از جذاب ترین غذاهای سنتی ایران شده که آداب خاص خوردن دیزی سنگی و آبگوشت را یاد می گیرند.

با آموزش طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و مجلسی با ما همراه باشید.

دستور پخت آبگوشت مجلسی و خوشمزه:

بیشتر بخوانید: آشنایی با اجاق گازهای استیل داتیس

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی ⇐ ۲۵۰ گرم 
  •  دنبه (چربی گوسفند)⇐۵۰ الی ۱۰۰ گرم 
  •  لوبیا ⇐۱/۲ پیمانه
  •  نخود ⇐۱/۲ پیمانه 
  •  پیاز ⇐۱ عدد
  • گوجه فرنگی ⇐۳ الی ۴ عدد
  • سیب زمینی متوسط ⇐۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ⇐۲ قاشق غذاخوری 
  • سیر خام ⇐۳ حبه
  •  لیمو عمانی در صورت تمایل ⇐۲ الی ۳ عدد
  •  دارچین در صورت تمایل ⇐۱/۲ قاشق مربا خوری دارچین
  • نمک، فلفل و زردچوبه⇐ به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه آبگوشت:

مرحله اول:

در اولین مرحله برای تهیه آبگوشت نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و دو الی سه بار آبش رو عوض کنید تا نفخشان کاملا از بین بروند.

مرحله دوم:

گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود، لوبیا، دنبه، سیر و پیاز خرد شده داخل قابلمه بریزید. حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه می کنیم. بهتر است تا کل آب آبگوشت را از اول پخت بریزیم تا طعم آبگوشتمان بهتر بشود. ولی اگر احیانا در اواسط کار به آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش استفاده کنید.

مرحله سوم:

در این مرحله درب قابلمه را می‌بندیم و شعله اجاق گاز را هم زیاد می‌کنیم تا آب جوش بیاد. وقتی آبجوش آمد کفهای روی سطح آب را با یک قاشق برمی‌داریم.

مرحله چهارم:

حالا به موادمان زردچوبه و فلفل اضافه می‌کنیم.  حرارت شعله را هم کاملا ملایم کرده در قابلمه را هم می‌گذاریم. اجازه می‌دهیم تا گوشت و حبوبات آرام آرام بپزند.

بیشتر بخوانید: آشنایی یا اجاق گاز های شیشه ای داتیس

مرحله پنجم:

بعد از حدود ۲ الی ۳ ساعت موادمان خوب پخت، در این مرحله سیب زمینی ها را هم از وسط نصف کرده و به آبگوشت اضافه می‌کنیم.  در صورت تمایل لیمو عمانی ها را هم داخل آبگوشت می‌ریزیم.

مرحله ششم:

 برای یک ساعت می‌گذاریم لیمو عمانی ها داخل آبگوشت بمانند تا آبگوشت تلخ نشود. بعد از آبگوشت در بیاورید.

مرحله هفتم:

بعد از اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی، نمک و در صورت تمایل دارچین را هم اضافه می‌کنیم.  اجازه می‌دهیم تا باز موادمان برای ۱ الی ۲ ساعت دیگر آرام آرام بپزند.

بعد از زمان تقریبا  ۴ ساعت دیگر حسابی جا افتاده و به روغن انداخته و آبگوشت تان حاضر شده است.

مرحله آخر:

در این مرحله بهتر است دنبه را هم بیرون آورده و با گوشتکوب بکوبیم. دوباره داخل آبگوشت برگردانیم تا خوب داخل آبگوشت پخش بشود.

فوت و فن های تهیه آبگوشت خوشمزه:

  • در صورتی که از گوشت گوسفندی با استخوان استفاده می‌کنید، سعی نمایید بجز وزن استخوان ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم هم وزن گوشتش باشد.
  • گوشت آبگوشت بهتر است گوسفندی و با استخوان باشد تا در نهایت آبگوشتی لذیذ داشته باشید.
  • استفاده از دنبه (چربی گوسفند) را فراموش نکنید.
  • بهتر است در انتهای کار دنبه رو از آبگوشت خارج کنید و بکوبید. بعد دوباره داخل قابلمه آبگوشت برگردانید.
  • حتما آبگوشت را با حرارت ملایم و آرام آرام بپزید تا خوب جا بیفتد و خوشمزه تر شود.
  • می‌توانید از ادویه های دلخواهتان در آبگوشت استفاده کنید و البته یکی از بهترین ادویه ها برای گوشت دارچین می باشد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email