روش خشک کردن سیب در فر و آفتاب

روش خشک کردن سیب در فر و آفتاب

در این مقاله با دو روش خشک کردن سیب در فر و آفتاب آشنا خواهید شد. خشک کردن میوه ها یکی از راه های نگهداری و مصرف میوه ها در طول سال می باشد. سیب دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و سرشار از فیبر می باشد. یک روش آسان و مناسب برای نگهداری طولانی مدت و استفاده از آن در تمام فصول، خشک کردن آن می باشد.   با ما همراه باشید.

سیب خشک شدهیک میان وعده بسیار خوشمزه و مغذی برای رفع گرسنگی است. میوه های خشک شده از جمله تنقلات سالم برای کودکان محسوب می شود. 

دو روش خشک کردن سیب در فر و آفتاب

مرحله اولیه در هر دو روش:

  • ابتدا سیب ها را خوب بشویید و در صورتی که لکه دارند، قسمت های لکه دار آن را جدا کنید.
  •  میوه هایی مثل سیب وقتی پوست گرفته شود بهتر خشک خواهند شد. بنابراین می توانید پوست سیب ها را بکنید.
  • در صورت تمایل می توانید هسته سیب را جدا کنید. برای اینکار از هسته گیر سیب کمک بگیرید. در صورتی که به این وسایل دسترسی ندارید با چاقو یا دست هسته سیب را در بیاورید. اگر از این ها برای دکوراسیون استفاده می کنید یا دوست دارید غذاهایتان زیبا باشد، هسته ها را خالی نکنید. اگر هسته ی سیب ها را در نیاوریم، شکل کروی شان بهتر حفظ می شوند. در این حالت در مرکزشان الگویی ستاره ای شکل دارند.
  • سیب ها به صورت حلقه حلقه یا تکه های نازک برش بزنید. بهتر است اندازه برش ها یکسان باشد تا سیب ها به صورت یکنواخت خشک شوند.
  • معمولا میوه ها بعد از خشک شدن تیره می شوند. شما می توانید برای جلوگیری از تغییر رنگ و سیاه شدن سیب ها، قبل از خشک شدن آن ها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در محلولی قرار دهید که قهوه ای نشوند. بهترین گزینه برای این کار، آب لیمو و آناناس، همراه با آب است. آب آناناس الزامی نیست اما طعم شیرینی به سیب ها می دهد و طعم تند ترشی آبلیمو را متعادل می کند.
    همچنین می توانید، آب پرتغال را با آب لیمو و آب مخلوط کنید.
  • در این مرحله با یک پارچه تمیز و بدون هیچگونه پرزی، آب سیب ها را کاملا بگیرید. 
  • برخی از ادویه ها مانند دارچین، فلفل، جوزبویا طعم سیب را بهتر می کنند. شما می توانید قبل از خشک کردن سیب می توانید مقداری از این ادویه ها روی آن بپاشید.

بیشتر بخوانید: مزایای استفاده از فر برقی

خشک کردن سیب با استفاده از فر:

استفاده از فر یک روش سریع و آسان و بهداشتی برای تهیه سیب خشک می باشد. اگر شما می خواهید از این روش استفاده کنید به ۶ ساعت زمان نیاز خواهید داشت. برای این منظور مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  • درجه فر را روی ۵۴ الی ۷۲ سانتی گراد قرار دهید و صبر کنید تا فر به خوبی گرم شود.
  •  در این مرحله باید یک کاغذ روغنی روی سینی فر پهن کنید.  برش های سیب را با فاصله از یکدیگر روی آن بچینید.
  • معمولا میوه ها در حین خشک شدن جمع می شوند. برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آن ها قرار دهید.
  • هر دو ساعت سیب ها را بررسی کنید. زمانی که سمت بالایی سیب ها خشک شد، آن ها را پشت و رو کنید تا سمت دیگر آن نیز خشک شود.
  • فر را خاموش کنید. ولی سیب ها را بیرون نیاورید. کمی درب فر را باز کنید و اجازه دهید در داخل خشک شوند. تا زمانی که سیب ها کاملا خشک نشده اند نباید آن ها را بیرون بیاورید. (این کار ممکن است یک یا دو ساعت طول بکشد.)

استفاده از نور خورشید:

اگر در شهرهای بزرگ و شلوغ زندگی می کنید، به لحاظ بهداشتی، ما این روش را به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم. در روزهای آفتابی که دمای هوا حداقل ۳۰ درجه سانتی گراد است، می توانید از نور خورشید برای خشک کردن این میوه کمک بگیرید. همان گونه می دانید خشک کردن سیب با این روش چند روز طول می کشد. قبل از انجام این کار، از ثابت بودن شرایط آب و هوا مطمئن شوید. برای خشک شدن سیب با استفاده از این روش، مراحل زیر را انجام دهید:

  • سیب های ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی یک توری استیل که ضد زنگ می باشد بچینید. اگر به توری ضد زنگ دسترسی ندارید، می توانید یک پارچه روی سینه پهن کنید. 
  • در این مرحله باید سینی را روی دو عدد آجر قرار داده و آن را در تماس با نور مستقیم خورشید قرار دهید.
  • برای حفاظت از میوه ها در مقابل حشرات، حتما سینی را با توری بپوشانید.
  • هر روز سینی را بررسی و پشت و رو کنید تا سیب ها به صورت یکنواخت خشک شوند.
  • رطوبت هوای شب و شبنم مانع خشک شدن میوه ها می شوند. بنابراین سعی کنید هنگام شب سینی را به داخل خانه بیاورید.

بیشتر بخوانید: راهنمای استفاده از فر برقی داتیس

مراقبت از سیب خشک شده باید چگونه باشد؟

  • سعی کنید آن ها را در شیشه یا ظرف های پلاستیکی درب دار بریزید. برای اطمینان از خشک شدن کامل میوه ها در ظرف را به مدت ۳ تا ۵ روز باز بگذارید. در هفته اول، هر روز چند بار شیشه ها را تکان دهید تا اگر رطوبتی در سیب ها باقی مانده است از بین برود.
  • کم شدن حجم سیب های خشک شده نشان دهنده این است کاملا خشک نشده اند. در چنین شرایطی شما می توانید آن ها را مجددا در هوای آزاد و یا داخل فر بگذارید تا این بار کاملا خشک شوند.
  • برای از بین بردن باکتری ها، سیب های خشک شده را داخل نایلون بریزید.  به مدت ۴۸ ساعت داخل فریزر قرار دهید.
  • در صورتی که سیب ها به خوبی خشک شده باشند به مدت ۹ الی ۱۲ ماه در یک مکان خشک و خنک قابل نگهداری هستند.
  • اگر شما ترجیح می دهید سیب های خشک شده رطوبت بیشتری داشته باشند برای جلوگیری از کپک زدن، آن ها را داخل یخچال نگه داری کنید.
  • قبل از استفاده از سیب های خشک شده می توانید آن ها را در داخل آب بخیسانید تا مجددا آبدار شوند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email