روش آماده کردن پیده گوشت ترکی آسان و فوری

روش آماده کردن پیده گوشت ترکی آسان و فوری

پیده گوشت ترکی یکی از انواع غذاهای ترکیه ای است که با ذائقه ما ایرانی ها بسیار هماهنگ است. پیده یک وعده غذایی خوشمزه و لذیذ و در عین حال آسان‌پز می باشد. تهیه پیده گوشت ترکی (اگر خمیر آماده داشته باشید) در نهایت ۳۰ دقیقه زمان می‌برد.

بزرگترین مزیتش این است که تمام افراد از کوچک و بزرگ طعم آن را می‌پسندند.  پیده که گاهی با نام پیتزا ترکی شناخته میشود با نانی ترد و نازک و مخلفات متنوع در تنورهای زغالی طبخ می شود. معمولا خمیر آن را به صورت قایق شکل می دهند. گوشت ادویه زده شده و دودی، گوشت خرد شده بره و سوسیس ترکی یا همان سوجوک محبوب ترین ترکیب های مورد استفاده در پیده ترکی می باشند. پیده شباهت زیادی به غذای سنتی ترکی دیگری به نام لاح ماجون (به ترکی lahmacun) دارد. خمیر لاح ماجون غالبا نازک تر است و به شکل قایقی نیست. معمولا سالاد مخلوطی از سبزیجات را روی آن میریزند و آن را رول میکنند و به شکل لقمه میل میکنند.

دستور تهیه پیده گوشت ترکی

بیشتر بخوانید: تاثیر نوع فر در کیفیت کیک و شیرینی

مواد لازم مایه گوشت پیده ترکی برای ۸ نفر

  • گوشت چرخ کرده مخلوط بدون چربی⇐۵۰۰ گرم
  • پودر زیره سبز⇐ ۲ قاشق چایخوری
  • پودر گشنیز⇐۱ قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی⇐ ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز⇐ یک عدد تخم گرفته و نازک خرد شده
  • پیاز قرمز⇐ یک عدد ریز خرد شده
  • سیر⇐ ۳ حبّه رنده شده
  • فلفل دلمه ای سبز⇐ ½ عدد نازک خرد شده
  • فلفل دلمه ای قرمز⇐ ½ عدد نازک خرد شده
  • نمک⇐ ۲ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل سیاه⇐ ۱ قاشق چایخوری
  • برگ جعفری جوان و تازه⇐ به مقدار دلخواه پاک شده و شسته شده
  • برگ گشنیز جوان و تازه⇐ به مقدار دلخواه پاک شده و شسته شده
  • پنیر پیتزا⇐ به مقدار دلخواه

مواد لازم برای خمیر پیده:

  • آرد ⇐۵۱۰ گرم
  • خمیر مایه ⇐۱ و ½ قاشق غذاخوری
  • نمک ⇐ ۲ قاشق چایخوری
  • شکر⇐ ۱ قاشق چایخوری
  • شیر ولرم⇐۲۱۰ میلی‌لیتر
  • روغن زیتون ⇐ ۲۵ گرم
  • روغن زیتون برای روی نان پیده⇐ ¼ فنجان

بیشتر بخوانید: انتخاب درجه مناسب فر برقی و مایکروفر

مراحل تهیه:

مرحله اول:

ابتدا خمیر پیده را آماده کنید.  ۵۰۰ گرم آرد (۱۰ گرم را برای پاشیدن روی سطح کارتان نگه دارید)، خمیر مایه، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس آب ولرم و روغن زیتون را اضافه کنید. خمیر را حدود ۵ دقیقه با دست ورز دهید. خمیر باید سطحی صاف و براق پیدا کند. در این حالت خمیر را در یک حوله تمیز بپیچید و در یک ظرف در جایی گرم قرار دهید تا برسد و پف کند. بهترین مکان برای قرار دادن خمیر نزدیک یک پنجره آفتابگیر است. بعد از یک ساعت خمیر رسیده و آماده درست کردن پیده است.

مرحله دوم:

در یک ماهیتابه مناسب ½ قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و اجازه دهید روی حرارت اجاق کمی گرم شود. سپس گوشت چرخکرده، ادویه‌جات و نوک قاشق چایخوری نمک بریزید. رنگ گوشت باید از صورتی برگردد و قهوه‌ای شود. ۶ تا هفت دقیقه زمان برای تفت دادن گوشت کافی است. پیاز قرمز خرد شده و سیر رنده شده را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید، مقداری که پیاز سبک شد، در مرحله بعد رب گوجه فرنگی یا به جای آن پوره گوجه فرنگی تازه را اضافه کنید و هم بزنید. بوی خامی رب که گرفته شده و سرخ شد، فلفل دلمه‌‌ای های سبز و قرمز را اضافه کنید و بعد از حدود یک دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. در پایان پخت مایه گوشت مقداری جعفری ساطوری شده به گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا مایه گوشت پیده خنک شود.

مرحله سوم:

در مرحله بعد فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید. دو سینی فر را آماده کنید و روی هر دو کاغذ روغنی مخصوص آشپزی بگذارید. روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. خمیر پیده گوشت ترکی را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید و با وردنه خمیر ها را باز کنید. شکل خمیر ها باید بیضی شکل باشد. خمیر ها را روی سینی های فر بگذارید و روی هر کدام از خمیر ها به مقدار مساوی مایه گوشتی پیده را بریزید و با ته قاشق پهن کنید. کناره های خمیر را روی مایه گوشتی تا کنید و ابتدا و انتهای هر عدد خمیر را هم جمع کنید. با یک برس آشپزی روی هر عدد خمیر پیده روغن زیتون فرا بکر بمالید ۱۰ تا پانزده دقیقه برای پختن پیده‌ها کافی است. در  دقیقه پایانی پخت روی مایه گوشت پیده مقداری پنیر پیتزا یا هر پنیر دیگری که می‌پسندید بپاشید. وقتی که رنگ خمیر پیده‌ها طلایی شد سینی را از فر خارج کنید.

مرحله آخر:

بعد از خارج کردن پیده‌ها از فر مقداری جعفری و گشنیز تازه و ساطوری شده روی پیده‌ گوشت ترکی بپاشید. اجازه دهید پیده‌ها کمی سرد شوند و سپس با چاقوی پیتزا بری یا چاقوی معمولی تیز، آن‌ها را در صورت دلخواه برش دهید. پیده را معمولا با لیمو ترش تازه سرو میکنند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email