دانستنی های فر برقی

دانستنی های فر برقی چه می باشد؟

با مطالعه مقاله دانستنی های فر برقی نهایت بهترین استفاده را از فرتان خواهید داشت. امروزه فرها در هر خانه‌ای پیدا می‌شوند. فرها به ۳ دسته تقسیم می‌شوند. فرهایی که روی اجاق گاز نصب هستند. یعنی همان فرگازهای مرسوم. نوع دوم فرهای توکار هستند و نوع سوم فرهای رومیزی. در دو نوع آخر، فر معمولا با برق کار می‌کنند. این فرها از هر مدلی که باشند ویژگی‌هایی دارند که کاربرانشان باید از آن مطلع باشند. ‏البته در این مقاله شما با دانستنی های فر برقی بیشتر آشنا خواهید شد.

بیشتر بخوانید: قابلیت ها و ویژگی های فر برقی داتیس

دانستنی های فر برقی

مزایای فر های برقی

استفاده از فرهای تمام برقی، موجب ترد تر شدن و لذیذ تر شدن غذاها می شود. پخت یکنواخت یکی دیگر از مزایای این فرهاست. دوام و ماندگاری فر برقی، بسیار بیشتر از سایر مدل ها می باشد.

 به دلیل اینکه در محیط فر برقی آلودگی های ناشی از سوخت فسیلی و دی اکسید کربن وجود ندارد، در این کیک و شیرینی و غذا سالم‌تر و با طعم طبیعی تری پخته می شود. فر برقی کنترل دقیقی به روی درجه حرارت دارد که این مزیت باعث می شود در طول پخت درجه حرارت ثابتی داشته باشیم. علت خوشمزگی طعم غذا در فر همین ویژگی است. در مقابل،‌ هر چه حرارت متمرکزتر شود مثلا روی اجاق گاز غذا را بپزید یا در مایکروفر،‌ کیفیت بافت مواد غذایی پایین‌تر می‌آید. ‏

‎ ‎فر‌های برقی دقیق ترند و خطر سوختگی کمتری دارند. فرهای برقی دارای تعداد برنامه های پخت وپز بیشتری است. 

فر برقی مناسب برای پخت و پز خشک مثل پخت نان و شیرینی و کیک اسفنجی و … است. میزان داغ شدن و درجه حرارت این فرها بسیار بالاتر از فرهای گازی است.

نحوه پخت و پز با فر برقی

کیک و شیرینی‌ همیشه در طبقه وسط فر پخته می‌شود و غذاها عموما در طبقه پایین فر. اگر با فرتان شیرینی یا کیک می‌پزید،‌ دمای یکنواخت و یکسان بسیار اهمیت دارد. پس به طور همزمان از دو طبقه فر استفاده نکنید. چون گرما به اندازه کافی به هر طبقه نخواهد رسید. 

برای پخت کیک یا شیرینی باید ۱۰ تا ۱۵دقیقه قبل از گذاشتن ظرف در آن،‌ فر را گرم کرد. در غیر این صورت کیک یا شیرینی بافت سفت و چسبنده‌ای پیدا می‌کند. معمولاً کیک و شیرینی‌هایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد،‌ پخته می‌شوند‎.

کیک و شیرینی‌هایی که ریز و کوچک هستند (به جز شیرینی‌هایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند‎.

اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می‌شود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند،‌ زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهید،‌ در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت. ‏

هیچ وقت مواد کنسرو شده را در فر قرار ندهید. ‏

زمان و درجه دما در فر برقی

برای پخت شیرینی و کیک در داخل فر های برقی  باید دمای فر برقی را 20 درجه کمتر و زمان را نیز  5 تا 10 دقیقه کمتر از فرهای گازی تنظیم کرد.  برای مثال اگر در دستور قید کرده اند که دمای مورد نیاز  180درجه و زمان 40 دقیقه است، شما باید در فرهای برقی بر روی 160 درجه و زمان 30 تا 35 دقیقه تنظیم کنید.

به طور کلی اگر فر جدیدی گرفته اید،‌ قبل از آنکه این تفاوت بر اساس تجربه دستتان بیاید کمی با احتیاط آشپزی کنید. توصیه می‌شود در این شرایط،‌ پخت و پز را در دمای حدود ۲۰ درجه کمتر  و ۱۰ دقیقه کمتر از زمانی که با فرقبلی تان می پختید، برای پخت و پز در نظر بگیرید. ‏

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی در فر

مصرف انرژی:

فرهای برقی معمولا توانی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ وات دارند مانند جارو برقی . اما در طول مدتی که کار می‌کنند همیشه از حداکثر توانشان استفاده نمی‌کنند. میزان مصرف برق توسط دستگاه به تنظیمات ترموستات و دمای تنظیم شده توسط فرد بستگی دارد. همچنین برق مصرفی دستگاه به اندازه آن بستگی دارد و فرهای بزرگ‌تر برق بیشتری مصرف می‌کنند. 

چربی زدایی فر یا ویژگی سلف کلین

ویژگی تمیز کنندگی خودکار هم به دلیل وجود حرارت بالا در فر برقی راحت تر شده است. بدین صورت که گاهی با ایجاد دمای ۹۰۰ درجه سانتی گراد می تواند به صورت خودکار تمام تکه های باقی مانده از غذا را به خاکستر تبدیل کند.

کلا چربی زدایی از فر را حداکثر هر ۲ماه یک بار انجام دهید. برای این کار از مواد تمیز کننده استاندارد این کار استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای نظافت فرتان تمیز کننده طبیعی بسازید. ۵ ‎قاشق غذاخوری بکینگ پودر را با ۳ ‎قطره مایع ظرفشویی و ۴ ‎قاشق غذاخوری سرکه سفید ترکیب کرده و مخلوط تمیز کننده‌ای بسازید. کل فر را در شرایطی که سرد است با یک اسفنج یا اسکاچ نرم تمیز کنید. ‏

معایب فر برقی

از نظر اندازه فر برقی کوچکتر از فر گازی است و آن هم بدلیل وجود دیواره های عایق ضخیم در داخل فر می باشد. که البته گروه تولیدی و صنعتی داتیس در حال حاضر یکی از بهترین برندهای ایرانی است که توانسته با تولید فر برقی توکار با ظرفیت ۷۸ لیتری براین اشکال فائق شود. ابتکار جالب مهندسین این شرکت در تغییر ندادن سایز ابعاد استاندارد خارجی این فراست. شما می توانید بدون تغییر در سایز مکان فر قبلی خود این فر را جایگزین آن کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email