فر داتیس

انتخاب فر مناسب برای آشپزخانه را چگونه انجام دهیم؟

اگر برای خرید و انتخاب فر مناسب برای آشپزخانه خود سردرگم شده اید ما در این نوشته به شما کمک می کنیم تا  انتخاب فر(گازی یا برقی) مناسب  برای منزل خود را راحتتر و سریعتر انجام دهید.

فکر می کنید به چه نوع فری(برقی یا گازی) نیاز دارید؟

فرهای توکار برقی امروزه مرسوم ترند. با توجه به اینکه فر تنها یا دابل در نظر دارید می توانید از موارد بسیاری انتخاب کنید. به طور کلی، نتایج نشان می دهد که فرهای برقی بهتر عمل می کنند. فرهای توکار برقی گرما را در فضای داخل مخزن بهتر پخش کرده و پخت بهتر و کامل تری نسبت به فرهای گازی دارند.
از طرف دیگر، فرهای گازی می توانند از نظر هزینه خرید و نصب ارزان تر باشند و برخی موارد مناسب وجود دارد. بنابر این اگر لوله کشی گاز را قبلا انجام دادید و نمی خواهید هزینه فر برقی را بپردازید می توانید فرهای توکار گازی را بررسی کنید. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که احتراق گاز همیشه همراه با تولید مونو اکسید کربن خواهد بود و قطعا بر سلامت غذا تاثیر خواهد گذاشت.

ویژگی هایی که برای انتخاب یک فر مناسب باید در نظر بگیرید:

  • ظرفیت فر

ظرفیت فرهای توکار شناخته شده می تواند از ۵۱ تا ۷۶ لیتر متغیر باشد. ظرفیت متوسط یک فر تک معمولا ۶۰ لیتراست. ظرفیت متوسط  فرهای دابل ۶۲ لیتر برای فر اصلی و ۳۵ لیتر برای فر کوچکترمی باشد.
تولید کنندگان معمولا حجم کلی داخل فر را به عنوان راهنمای ظرفیت فر عنوان می کنند. اما از آنجایی که غذا به صورت مکعب های بزرگ در داخل فر قرار نمی گیرد این مورد خیلی مفید نیست.

توجه داشته باشید که ظرفیت خالص فر نشان دهنده ظرفیت واقعی فر خواهد بود. این امکان وجود دارد که یک فر با ابعاد بزرگتر دارای فضای کمتری نسبت به یک فر با ابعاد کوچتر باشد. ظرفیت مورد استفاده یک فر توکار می تواند ۲۷ لیتر کمتر از ظرفیت شناخته شده آن فر باشد.
طراحی و نحوه قرار گرفتن طبقات یک فر روی میزان غذایی که داخل آن طبخ می کنید تاثیر گذاراست.

  • آیا به راحتی می توانید داخل فر را ببینید؟

آیا موقعی که غذا در حال پختن است می توانید براحتی مشاهده کنید؟ و اگر نیاز باشد لامپ فر را تعویض کنید آیا این کار به راحتی انجام می شود؟ بعضی فرها دارای یک لامپ در قسمت پشتی فر هستند که نیازاست هر چند وقت یکبار تعویض شود در حالیکه در بعضی فرها این مورد به یک لامپ LED با طول عمر بالا تبدیل شده و تعداد بیشتری لامپ برای دید بهتر نصب گردیده است.

  • آیا شیشه های درب فر جهت تمیز شدن جدا می شوند؟

بیشتر فرها طوری طراحی شده اند که یک یا چند پنل شیشه ای جهت تمیز شدن دوده و چربی قابل جدا شدن داشته باشند. اگر شما قصد انجام این کار را دارید هنگام جدا کردن، تمیز کردن و نصب مجدد پنل شیشه ای دقت کنید. گوشه های شیشه خصوصا آسیب پذیرند.

اگر چه شیشه های حرارت دیده در برابر حرارت بسیار مقاوم اند ولی این شیشه ها شکننده هستند و یک ترک کوچک که با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست، می تواند در طول زمان گسترش پیدا کند و ناگهان باعث شکستن شیشه شود. همچنین از استفاده پارچه های پشمی و ریختن مواد شیمیایی ساینده بر روی شیشه خود داری کنید.

  • فر چند طبقه را ساپورت می کند؟

سازندگان فرهای ارزان تر تمایل دارند با داشتن قفسه های بیشتر سخاوتمندانه به نظر برسند، بنابر این ممکن است شما به خاطر طبقات بیشتر ذوق زده شوید. بعضی فرهای گران قیمت نیز نسبت به آنچه انتظار دارید طبقات کمتری دارند، بنابر این قبل از خرید این مورد را بررسی کنید، به ویژه اگر شما به طور خاص چیزی اضافی مانند یک سینی گریل می خواهید.

  • آیا باید یک فر تمیز کننده خودکار بخرید؟

تمیز کردن محفظه یک فر کاری ناخوشایند و وقت گیر است. بنابر این  تمیز کننده خود کار بودن یک فر توکار یک پیشنهاد بسیار وسوسه انگیز است. چندین گزینه در دسترس است :

تمیز کننده خودکار پیرولیتی Pyrolytic cleaning گزینه اصلی است. فرهای پیرولیتی Pyrolytic ovens برنامه خاصی دارند که دمای داخل فر را به بالاترین درجه حدود ۵۰۰°C می رساند و تمامی باقی مانده های غذا را تبدیل به خاکستر کرده که می توانید از کف فر براحتی پاک کنید.

خطوط کاتالیستی Catalytic liners که اغلب در قسمت دیواره های جانبی فر، دیواره پشتی فر و گاهی اوقات در سقف فر قرار می گیرند. این جداره ها دارای صفحه خاصی هستند که تکه های چربی و روغن را جذب کرده و زمانی که در دمای بالاتر از ۲۰۰°C از فر استفاده می کنید به تدریج از بین می روند.

تمیز کردن با بخار Steam cleaning کمتر رایج است. اغلب شامل اضافه کردن مقداری آب در سینی کم عمق در قسمت پایینی فر است که با ایجاد بخار باعث از بین رفتن چربی و روغن از سطوح فر می گردد.

تمیز کننده نانو Nano-cleaning در بعضی از برندها، به عنوان ویژگی های اضافی پیشنهاد می شود. در این حالت، شیشه درب فر دارای پوششی است که برای جذب دوده طراحی شده است.

پوشش آسان تمیز شونده Easy-clean enamel اساسی ترین گزینه است. این نوع پوشش به سادگی باعث سر خوردن چربی و روغن به کف فر می شود.

بیشتر بخوانید:همه چیز درباره پخت و پز با فر

پخت با فر معمولی یا چند منظوره؟

چند راه وجود دارد که یک فر می تواند گرما فراهم کند و این به شما امکان درک بهتر از آنچه که در پخت بهتر نیاز دارید را می دهد.

  • فر معمولی Conventional ovens

یک فر معمولی استاندارد گرما را از دو المنت حرارتی یکی در قسمت بالای فر و دیگری در نزدیکی پایه فر تامین می کند. این مورد باعث ایجاد دو منطقه گرم و سرد در فر می شود و در نتیجه غذایی که به بالای فر نزدیکتر باشد سریعتر پخته می شود. پخت معمولی بعضی اوقات می تواند با استفاده از فن به صرفه باشد – کیک ها، سوفله ها و دسرها فقط با استفاده از المنت بالا و پایین بهتر پخته می شوند و برای پخت هر چیز مایع که شما می خواهید آهسته طبخ شود مانند کاسرول گوشت و مرغ، استفاده از پخت با فن مناسب نیست.

  • فرهای فن دار Fan ovens

امروزه بیشتر فرهای برقی به همراه یک فن تولید می شوند که کمک می کند حرارت به طور یکنواخت پخش شود، و بعضی فرهای گازی نیز دارای فن هستند. فرهای فن دار واقعی یک المنت تنها به دور فن دارند، در حالی که یک فر به همراه فن عمدتا یک فر معمولی است(دو المنت حرارتی) همراه با یک فن که در قسمت پشتی فر قرار گرفته است. شما با استفاده از فن می توانید حرارت را تا ۲۰ درجه کاهش دهید.
غذا در فرهای فن دار سریعتر طبخ می شود چون هوای گرم به طور مداوم داخل مخزن فر در حال گردش است. همچنین لازم است که هنگام استفاده از اینگونه فرها دمای طبخ را کاهش دهید. در فرهای دابل، فر اصلی و بزرگتر معمولا مجهز به یک فن است و فر دیگر به عنوان یک فر معمولی عمل می کند بنابر این شما می توانید با توجه به نوع غذا بهترین آپشن را انتخاب کنید.

  • فرهای دارای عملکرد چند منظوره Multi-function ovens

فرهای چند منظوره معمولا شامل المنت بالا و پایین، گریل و فن هستند. این نوع فرها امکان استفاده از این منابع حرارتی به صورت مستقل و ترکیبی را می دهد. بنابر این شما می توانید فقط از المنت بالا استفاده کنید تا لازانیای شما وقتی پخته شد کمی بیشتر قهوه ای شود یا از المنت پایین فقط برای ترد شدن کامل داخل پیتزا یا پای کیش (quiche) استفاده کنید.
فرهای دارای چند عملکرد اغلب دارای تنظیمات یخ زدایی نیز هستند. بعضی مدل ها برای یخ زدایی فقط از فن برای چرخش هوای معمولی داخل فر استفاده می کنند، در حالیکه در برخی مدل ها در زمان مشابه کمی حرارت از پایین هم چاشنی کار می شود. در هر صورت، به نسبت اینکه غذا را روی کابینت آشپزخانه رها کنید تا یخ غذا باز شود کار خیلی سریعتر انجام می شود. 

بیشتربخوانید:راهنمای خرید انواع فر توکار

سایر ویژگی های که در هنگام انتخاب فر مناسب باید در نظر گرفت:

  • کنترل های دیجیتالیDigital Control

که می تواند دقت بیشتری نسبت به کنترل های چرخشی داشته باشد و به شما این امکان را می دهد که درجه حرارت دقیق تری را انتخاب کنید.

  • تایمر قابل برنامه ریزی Programmable timer

این امکان را برای شما فراهم می کند که فر را برای پخت در زمان معینی تنظیم کنید، که این زمان در حالت ویژه تا ۲۴ ساعت قابل تنظیم است. فر به صورت اتوماتیک روشن شده، پخت را انجام میدهد و خاموش می شود. فرهای ارزان تایمرهای معکوس ساده تری دارند. مدل های خیلی پیش پا افتاده تایمر هم ندارند.

  • ریل تسکوپی Telescopic runners

که باعث می شود قفسه های فر را به نرمی و در حالت پایدارتری از فر بیرون بکشید و مجدد به داخل برگردانید. در بعضی فرها ریل تلسکوپی در جای خود ثابت است، اگر چه در فرهای دابل ممکن است فر شما مجهز به چندین ریل و یک کیت ثابت کننده باشد. امتیازی که این حالت دارد این است که می توانید انتخاب کنید که ریل تلسکوپی داخل کدام مخزن قرار بگیرد ولی خودتان باید ریل را در محل مورد نظر ثابت (Fix) کنید.

  • پخت با بخار Steam cooking

در بعضی از فرهای مولتی فانکشن این عمل با حضور یک مخزن آب انجام می شود که قابل تنظیم برای حالت پخت با بخار یا تزریق بخار هنگام پخت است. رطوبتی که روی سطح غذا نشسته بخار می شود که در نتیجه سطح غذا ترد شده در حالی که داخل غذا همچنان مرطوب است. پخت با بخار می تواند برای پخت قرص نان یا مقداری کباب مفید باشد. استفاده از تزریق بخار می تواند برای ترد کردن سطح نان کمک کند.

  • کنترل اتوماتیک پخت Automatic cooking controls

که معمولا با یک نمایشگر رنگی LCD لمسی همراه است و به محض اینکه نوع غذایی که می خواهید طبخ کنید انتخاب کنید کار سختی را برای شما انجام می دهد: تنظیم دما setting the temperature ، منابع حرارتی heat sources، سطح رطوبت moisture levels، و زمان مورد نیاز پخت time needed to cook.

  • شیشه ۳ یا ۴ جداره Triple or quadruple glazed doors

معمولا در فرهای برتر یافت می شود، چندین لایه از شیشه می تواند به عایق بندی فضا، حفظ حرارت و صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کند.

اگر فر داتیس را به عنوان یکی از گزینه های خرید خود اتنخاب کرده اید…

اگر شما پس از تحقیقات و پرس جو های مختلف  فر داتیس را از لحاظ کیفیت، زیبایی، کارایی، قیمت و… به عنوان فر مناسب خود انتخاب کرده اید، ما به شما پیشنهاد می کنیم قبل از خرید فر داتیس از نمایشگاه اینترنتی محصولات داتیس که شامل انواع مختلف فرهای برقی، فر برقی گازی، مایکروویو و محصولات هم خانواده اش از جمله اجاق گاز، هود و سینک داتیس است؛ دیدن نمایید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x