روش خشک کردن میوه در خانه

آموزش کامل ۶ روش خشک کردن میوه در خانه

 در این پست از داتیس با آموزش کامل ۶ روش خشک کردن میوه در خانه در خدمت شما هستیم. فرآیند خشک کردن میوه در خانه ، روشی مناسب برای محافظت از طعم میوه است. گاهی اوقات میوه خشک شده نسبت به نوع تازه آن به دلیل طعم بهتر، برتری دارد.

بعضی میوه ها در برخی از فصول سال بیشتر ازتر از دیگر میوه ها هستند. در صورت تمایل به استفاده از میوه ها در فصول مختلف سال لازم است میوه ها را خشک کرده و از آن استفاده کنید.

اگر در خانه دستگاه خشک کردن میوه ندارید می توانید میوه هایتان را در آفتاب یا فر و به روش های دیگر خشک کنید و نگاه دارید.

 چگونه میوه ها را خشک کنیم؟

شما برای مصرف انواع میوه ها در تمام فصول می توانید بدون هیچ گونه هزینه ای میوه های اضافی خود را به میوه خشک تبدیل کنید و از خوردن آن لذت ببرید. با داتیس  همراه باشید، تا با روش های مختلف و آسان خشک کردن میوه در خانه آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: بهترین فر توکار برقی ایرانی چه ویژگی هایی دارد؟

روش خشک کردن میوه در آفتاب

معمول ترین و سنتی ترین روش خشک کردن میوه استفاده از آفتاب است. در این روش میوه را نصف یا خرد کرده و به مدت چند روز در فضای بیرون و در معرض نور آفتاب قرار می دهند.

مراحل خشک کردن میوه در آفتاب

• برای خشک کردن میوه یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر ۶۰ درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد ، انتخاب نمایید.این کار چند روز طول می کشد بنابراین لازم است که هوا برای چند روز متوالی صاف و خوب باشد.

• میوه ها را روی سینی توری استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون قرار دهید و با کمی فاصله روی توری بچینید.

• سینی میوه را روی دو عدد آجر قرار دهید تا از زمین فاصله بگیرد و بر روی آن یک توری نازک بیاندازید و زیر نور آفتاب قرار دهید.قرار دادن سینی روی آجر سبب بهتر جریان یافتن هوا و سریع تر خشک کردن میوه می شود.

• برای سرعت بخشیدن به روند خشک شدن میوه ها، در زیر سینی یک ورق آلومینیوم یا قلع قرار دهید. هوای خنک شب می تواند میوه را دوباره مرطوب کند. پس سینی را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید.

• هر روز چند بار به میوه ها سر بزنید و میوه ها چروکیده و جویدنی (ترد) را جمع آوری کنید.

روش خشک کردن میوه در فر

یکی دیگر از روش های خشک کردن میوه، خشک کردن با جریان هوا می باشد که ترکیبی از جریان هوا و حرارت کم است، این کار معمولاً در فر انجام می شود. خشک کردن با فر بهترین روشی است که می توانید استفاده کنید، زیرا شکر یا ماده افزودنی دیگری به آن نمی افزایید و تنها چندین ساعت زمان برای این کار نیاز دارید.

فایده انجام این کار در خانه آن است که روی نتیجه کار خود کنترل دارید و میوه ها را به هر اندازه و شکلی که مایل باشید، خشک می کنید.

کیفیت میوه خشک شده به اندازه تکه های میوه و مدت زمان خشک کردن آن بستگی دارد.

مواد لازم برای خشک کردن میوه در فر

فر، کاغذ مومی یا لاینر های سیلیکونی و سینی فر یا توری های گرد مخصوص پیتزا

• در این روش برای جلوگیری از رشد باکتری ها میوه ها را در دمای پایین گرم می کنند تا آب آنها به قدر کافی تبخیر شود.

• میوه ی موردنظرتان را آماده کنید، بهتر است این میوه ها کاملا رسیده باشند .

• میوه ها را با آب سرد بشویید قسمت لکه دارشان را جدا کنید و هسته میوه و ساقه میوه را جدا کنید .

• میوه ها را به صورت هم اندازه برش بزنید تا در زمان یکسانی خشک شوند. میوه های کوچک مثل انگور، توت فرنگی، گیلاس و گوجه فرنگی مینیاتوری را می توان به صورت درسته خشک کرد. میوه های متوسط را می توان نصف یا حلقه حلقه کرد و میوه های بزرگ یا خیلی سفت مثل انبه، آناناس و نارگیل را باید ورقه ورقه کرد.

نکات خشک کردن میوه در فر 

دمای فر را از قبل در ۵۴ تا ۷۱ درجه ی سانتی گراد گرم کنید.

•توصیه می شود پوست میوه ها را بگیرید ، تکه های میوه را ۳۰ ثانیه در آب جوش بریزید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید تا پوست میوه ها راحت جدا شود.

• برای حفظ ظاهر زیبای میوه ها و به حداقل رسیدن تغییر رنگ شان آنها را ۱۰ دقیقه درون آب لیمو و آب قرار دهید، سپس در آبکش بریزید و با یک حوله ی بدون پرز به آرامی خشک کنید.

• از درجه ی حرارت پایین تر برای میوه های برش خورده ی نازک مانند سیب یا هلو و از دمای بالاتر برای توت فرنگی ها و سایر توت های کامل استفاده کنید.

• روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید و تکه های میوه را با حفظ فاصله بچینید.

یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی میوه ها برای جلوگیری از جمع شدن (لوله شدن) آنها قرار دهید.

• میوه ها را  که درون فر گذاشتید و هر دو ساعت سینی فر را بچرخانید.

• هنگامی که میوه خشک بافتی مانند چرم پیدا کرد و حدی منعطف بود، آماده بیرون آوردن از فر است.

• بعد از بیرون آوردن میوه های خشک از فر آنها را در ظرف های پلاستیکی یا شیشه ای بریزید و برای ۴ تا ۵ روز سر ظرفها را باز بگذارید تا رطوبت باقی مانده آنها تبخیر شود. در طی این روزها ظرف را ، تکان دهید تا میوه ها کمی جابه جا شوند.پس از ۵ روز، در ظرف را ببندید.

• حدود ۱۰ ماه بعداز این میوه های خشک می توانید استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اجاق گاز رومیزی داتیس خوبه؟

 

مدت زمان لازم برای خشک شدن انواع میوه در فر

سیب:۶ ساعت؛

انگور:۸ تا ۱۰ ساعت؛

پوست مرکبات:۸ تا ۱۰ ساعت؛

گیلاس:۱۲ ساعت؛

توت فرنگی:۱۲ ساعت؛

زردآلو:۱۲ ساعت.

آلو:۶ ساعت؛

گلابی:۶ ساعت؛

هلو:۶ ساعت؛

موز:۶ ساعت؛

روش سرخ کردن برای خشک کردن میوه

روش سرخ کردن روی اجاق گاز یکی دیگر از بهترین روش ها برای خشک کردن میوه های پر نشاسته و کم رطوبت مثل موز است.

روش خشک کردن میوه با شکر

خشک کردن با شکر نوع دیگری از روش خشک کردن میوه است که با خیساندن یا جوشاندن میوه در یک شیره شکری انجام می شود.

روش خشک کردن میوه با میوه خشک کن

استفاده از دستگاه میوه خشک کن، سبب می شود آب میوه به صورت خیلی آرام ، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود.اکثر این دستگاه های میوه خشک کن در کف خود المنت برقی مشبک دارند که روی آن ها هواکش قرار دارد.

بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، ۲۴ ساعت وقت لازم است تا میوه ها به صورت کامل خشک شوند. اگر قصد خشک کردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات را داشته باشید استفاده از دستگاه های میوه خشک کن یکی از بهترین گزینه هاست.

• میوه خشک کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید و اگر چنین تنظیماتی ندارد، آن را روی درجه ی حرارت ۵۷ درجه ی سانتی گراد بگذارید.

• میوه ها را درون خشک کن بچینید.

• میوه ها در این دستگاه با توجه به میوه و ضخامت آن به ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارند.

• بعد از ۲۴ ساعت اول برای جلوگیری از خشک شدن بیش ازحد میوه ها، آنها را مدام چک کنید.

• میوه های خشک و ترد شده را جمع آوری کنید. میوه خشک باید نسبتا سفت باشند زیرا رطوبت آنها از بین رفته است.

 

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email