آموزش طرز تهیه کیک پرتقالی با سه روش در فر و بدون فر و با سس پرتقالی

کیک پرتقالی از انواع کیک هایی است که تهیه آن در فصل پاییز و زمستان بیشتر رونق پیدا می کند.  پرتقال این میوه محبوب فصل سرما، حاوی ویتامین‌های زیادی می باشد. پرتقال سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در برابر سرماخوردگی بدن را مقاوم می‌سازد.

حتی از خواص شگفت انگیز پرتقال نیز نباید غافل شد. از خواص پوست پرتقال کاهش خطر ابتلا به التهاب و بیماری قلبی و کاهش کلسترول بد خون می باشد. آب پرتقال تازه هم تصفیه کننده خون می‌باشد و مصرف آن بسیار آرامش بخش بوده و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند. ترکیب تمام این خواص در کنار عطر و طعم دلپذیر این میوه، باعث شده تا افراد از آن در تهیه کیک استفاده کنند. طرز تهیه کیک پرتقالی بسیار راحت است. این کیک را می توانید هم با فر و هم بدون فر روی اجاق گاز تهیه کنید.

دستور پخت کیک پرتقالی با سه روش در فر و بدون فر و با سس پرتقالی

بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه انواع مواد غذایی در توستر

مواد لازم:

  • آرد سفید⇐۲ پیمانه
  • تخم مرغ ⇐۳ عدد
  • آب پرتقال تازه ⇐۱ پیمانه
  • روغن مایع ⇐ ½ پیمانه
  • پوست پرتقال رنده شده ⇐۱ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر ⇐ ۱ قاشق غذاخوری
  • اسانس پرتقال (دلخواه) ⇐ ۲ الی ۳ قطره
  • وانیل⇐  ¼ قاشق چایخوری
  • شکر⇐ ۱ پیمانه

مراحل طرز تهیه:

مرحله اول:

ابتدا پوست پرتقال را از قسمت نارنجی آن، به اندازه ۱ قاشق غذاخوری رنده کنید. سپس پرتقال‌ها را به اندازه ۱ پیمانه آب گرفته و کنار بگذارید.

مرحله دوم:

در این مرحله تخم مرغ‌ها را یکی یکی شکسته، زرده و سفیده آن را جدا کنید. مراقب باشید که زرده و سفیده با هم قاطی نشوند. حالا زرده‌ها را کمی با همزن بزنید تا از حالت لختگی در بیاید. سپس شکر و وانیل را به زرده‌ها اضافه کنید؛ و با دور متوسط برای حدود ۱ دقیقه هم بزنید.

بعد از آن پوست پرتقال و در صورت دلخواه اسانس پرتقال را اضافه کنید. حالا باید آنقدر بزنید تا مخلوطی غلیظ و کش دار داشته باشید که حجم آن دو برابر شده باشد. حالا آب پرتقال تازه و روغن مایع را به مخلوط اضافه کنید و کمی هم بزنید.

مرحله سوم:

در ظرفی بیکینگ پودر و آرد را مخلوط کرده، و ۳ بار الک کنید. الک کردن باعث می‌شود تا آرد هوا دهی شده و در نهایت کیک شما خوب پف کند. حالا مخلوط بیکینگ پودر و آرد را کم کم به مواد اضافه کرده، و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.

در این مرحله سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بزنید. تا حدی که حجم آن چند برابر شده و خوب پف کند. باید در نهایت وقتی ظرف را برمی گردانید، مواد ثابت بماند و از ظرف بیرون نریزد. این نکته را دقت کنید که ظرفی که سفیده‌ها را در آن می‌زنید، و همچنین پره‌های همزن باید کاملا خشک و تمیز باشد. در غیر این صورت سفیده فرم نخواهد گرفت.

مرحله چهارم:

در مرحله آخر سفیده‌ها را به مواد اضافه کرده. به صورت دورانی و تا حدی که فقط با مواد مخلوط شود هم بزنید. اما دقت کنید نباید خیلی هم بزنید، تا پف مواد نخوابد. حالا مواد کیک پرتقالی را درون قالبی که آن را خوب چرب و آرد پاشی کرده اید بریزید.

سپس قالب را درون فر که آن را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید برای مدت ۵۰ الی ۶۰ دقیقه قرار دهید تا کیک پخته شود. البته باید بدانید که زمان پخت کیک بستگی به فر شما داشته و ممکن است کمی متغیر باشد.

می‌توانید در اواخر پخت، با استفاده از یک خلال دندان تست کنید. آن را درون کیک فرو برده، و اگر موقع بیرون کشیدن تمیز باشد و مواد کیک به آن نچسبیده باشد، کیک شما آماده می‌باشد.

وقتی قالب کیک را از داخل فر خارج کردید، برای مدت ۵ دقیقه اجازه دهید تا سرد شود.  سپس آن را از قالب بیرون آورید. به همین راحتی کیک پرتقالی اسفنجی و خوشمزه شما آماده می‌باشد. می‌توانید آن را در کنار چای یا قهوه نوش جان کرده و در کنار عزیزان تان لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: فاکتورهای مهم و دارای اهمیت در خرید آون توستر

طرز تهیه کیک پرتقالی بدون فر:

شما می‌توانید کیک پرتقالی را  بدون فر هم تهیه کنید. برای تهیه کیک پرتقالی درون قابلمه‌ای که سایز آن بزرگ‌تر از قالب تان می‌باشد، کمی آب بریزید. اجازه دهید تا آب روی اجاق گاز به جوش بیاید.

سپس یک پایه فلزی، مانند پایه‌های مایکروفر را درون قابلمه قرار دهید. حالا قالب کیک را روی پایه قرار دهید. در قابلمه را با یک دم کنی بپوشانید و روی آن بگذارید. قابلمه را ترجیحا روی شعله پخش کن و با حرارت ملایم برای مدت ۱ ساعت قرار داده و بعد از یک ساعت زیر آن را خاموش کنید.

بعد از خاموش کردن اجاق گاز اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه بدون اینکه درب آن را بردارید، به همان صورت بماند. بعد از ۱۵ درب  آن را برداشته و با خلال دندان تست کنید. اگر خلال تمیز بیرون آمد و اطراف کیک درون قالب طلایی بود، یعنی کیک شما آماده می‌باشد. پس از آن که سرد شد باید از قالب خارج کرده، با پودر قند، پوست و برش‌های پرتقال آن را تزئین کنید.

تهیه کیک پرتقالی با سس پرتقالی:

اگر دوست دارید یک کیک پرتقالی با سس پرتقال داشته باشید نیز بدین ترتیب عمل کنید:

 ابتدا نشاسته ذرت را با آب پرتقال خوب مخلوط کنید تا نشاسته حل شود.

سپس شکر را اضافه کرده و ظرف را روی حرارت قرار دهید.  مدام مواد را هم بزنید تا به جوش بیاید و به غلظت برسد. 

در این مرحله نصف بسته ژله پرتقالی را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید. 

در این مرحله می‌توانید کمی خامه نیز به مواد  اضافه کنید که در این صورت، رنگ سس پرتقالی شما کمرنگ می‌شود. 

وقتی سس به غلظت لازم رسید، حرارت اجاق گاز را خاموش کرده و اجازه دهید مواد حسابی خنک شوند.

حالا سس خنک‌شده و نیم‌بند را روی کیک خنک‌شده بریزید و نوش جان کنید.

دو نکته مهم:

  • برخی افراد برای تهیه این سس به جای استفاده از آب پرتقال، از آب پرتقال صنعتی استفاده می‌کنند. توصیه ما به شما این است که این کار را نکنید.
  • برای استفاده از رنده پوست پرتقال فراموش نکنید که باید تنها قسمت نارنجی رنگ پرتقال را رنده کنید و به سفیدی پوست پرتقال نرسید. این همان قسمتی است که سس شما را تلخ خواهد کرد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email