کیک سیب و دارچین یکی از انواع کیک هایی است که تقریبا در تمام کشورها، طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه این کیک در کشورها با کمی تفاوت تقریبا یکی است. این تفاوت بیشتر به میزان مواد اولیه و مدت زمان پخت برمیگردد، ولی این کیک خوشمزه باید نرم، سبک و پر از سیب باشد. کیک سیب لطیف و سبک می باشد و با ترکیب دارچین و سیب طعمی به یادماندنی و رویایی را تداعی می کند. اگر داخل آن از کره به همراه مغزیجاتی مانند فندق، بادام یا گردو یا کشمش نیز استفاده کنید مزه کیک سیب و دارچین تان دوچندان خواهد شد.
با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: فاکتورهای مهم و دارای اهمیت در خرید آون توستر
طرز تهیه کیک سیب و دارچین خوشمزه و حرفه ای
مواد لازم:
تخم مرغ ⇐ چهار عدد
شکر ⇐ یک پیمانه
شیر یا آب ⇐ یک پیمانه
روغن ⇐ یک پیمانه
وانیل ⇐ یک سر چاقو
بیکینگ پودر⇐ یک قاشق چایخوری
آرد ⇐ دو و نیم پیمانه
سیب ⇐ متوسط دو عدد
دارچین ⇐ دو قاشق غذاخوری
نکات مهم در مورد مواد اولیه:
- بهتر است تخم مرغ ها را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند بعد از آنها استفاده کنید. این یکی از مهم ترین تکنیک هایی است که خیلی توی کیفیت و مزه نهایی کیک تاثیرگذار است.
- مقدار دارچین سلیقه ای است و قابل تغییر می باشد. البته اندازه دارچین بعد از چند بار درست کردن این کیک و طبق تجربه بهتر کسب می شود.
بیشتر بخوانید: ۵ نکته کلیدی در خرید آون توستر داتیس
طرز تهیه کیک سیب و دارچین:
مرحله اول:
در اولین مرحله به سراغ سیبها می رویم. سیبها را پوست میگیریم. از وسط به چهار قسمت مساوی برش میزنیم و مجددا این تکهها رو به سه یا چهار قسمت نازک ترجیحا به صورت نیم دایره برش میزنیم. مدل برش زدن به سایز سیبها در بستگی دارد. بهتر است نازک برش بزنید تا روی سطح کیک راحت تر بماند.
حالا دو قاشق شکر و دو قاشق دارچین را به سیبها اضافه میکنیم. آنها را کنار میگذاریم تا دارچین به خورد سیب ها برود. این مرحله نیز کاملا سلیقهایی و ذائقهایی است و میتوانید اندازه شکر و دارچین را کمتر یا بیشترش کنید.
مرحله دوم:
تخم مرغ هایی که به دمای محیط رسیده را با شکر و وانیل با دور تند همزن برقی به مدت 8 دقیقه هم میزنیم تا رنگ مواد کاملا روشن شود. در واقع باید تقریبا حجم شان دو برابر گردد.
مرحله سوم:
در این مرحله آب یا شیر و اضافه کرده و با دور کُند همزن برقی در حد چند ثانیه مواد را هم میزنیم. این کار را با همزن دستی هم میتوانید انجام بدهید. بعد روغن را اضافه میکنیم و در حد همین چند ثانیه هم میزنیم. دقت کنید، در این مرحله اگر مواد را زیاد از حد هم بزنید، هم پف تخم مرغ ها میخوابد و هم مواد رقیق خواهد شد.
نکته جالب دیگری که در این مرحله وجود دارد این است که اگر در این مرحله از آب استفاده کنید، کیک بافت نرمتری خواهد داشت یا اصطلاحا خوش پُف و سبک میشود.
مرحله سوم:
حالا آرد را طی دو مرحله کمکم به مخلوط اضافه میکنیم. با همان دور کُند همزن در حدی که مخلوط شوند فقط به هم میزنیم.
آرد و بیکینگ پودر را سه بار الک میکنیم تا کیک بافت لطیف تری پیدا کند. این موضوع را حتما رعایت کنید تا تاثیر بی نظیرش را ببینید.
مرحله چهارم:
ته قالب را از قبل کاغذ روغنی پهن میکنیم و این که بعد کیک به قالب نچسبد و راحت جدا شود، کمی هم آرد میپاشیم. حالا نصف مواد را از مرکز قالب به آهستگی داخل قالب میریزیم و نصف سیبها را روی سطح مواد میچینیم. سیبها را باید به آرامی روی کیک قرار دهید تا فرو نروند.
مرحله پنجم:
سیبها را روی سطح کیک با همان حساسیت قبلی هر مدلی که دوست داشتید میچینید. میتوانید مثل عکس مقاله از مدل گل رز استفاده کنید. حالا کیک را منتقل میکنیم به فرِی که از قبل گرم شده است و در طبقه وسط فر بگزارید. البته درآوردن قِلق این کار و دمای مناسب برای پخت کاملا تجربی است. چرا که دما های فِرهای مختلف و طبقات شان با هم تفاوت دارد.
به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه فر منتظر میمانیم تا کیک سیب و دارچین خوشمزه مان آماده شود.
نکتههای مهم در پخت کیک سیب و دارچین:
♦ توجه کنید که لایه موادی که قالب میریزید نازک نباشد تا سیبها ته کیک نروند.
♦ می توانید در چیدن سیبها آنها را در عمق های مختلف بگزارید. در اینصورت وجود سیب ها بعد از پخت در عمقهای مختلف کیک باعث میشود هنگام برش، سیبها مشخص باشند. همچنین در هر برشی بتوان طعم سیب و کیک را با هم چشید.