آموزش طرز تهیه کیک خیس خانگی خوشمزه و کم روغن

در این مطلب قصد داریم طرز تهیه یکی از خوشمزه‌ترین کیک‌های خانگی به نام کیک خیس را آموزش دهیم. کیک خیس دارای بافتی نرم و اسفنجی می باشد. همین ویژگی این کیک و طعم شکلاتی اش آن را در بین انواع کیک‌های خانگی بی نظیر کرده است. پخت ساده و راحت این کیک امتیاز دیگر آن است. شما به راحتی می‌توانید با هر وسیله که در دسترس تان هست این کیک خوشمزه را تهیه کنید. زیرا کیک خیس را می توان علاوه بر فر در توستر و قابلمه نیز به راحتی تهیه کرد. 

دستور پخت کیک خیس خانگی خوشمزه

مواد لازم: 

  • آرد⇐ ۱٫۵ نیم پیمانه
  • شکر⇐ ۱ پیمانه سر خالی
  • تخم مرغ ⇐۲ عدد بزرگ یا ۳ عدد کوچک
  • وانیل⇐۱/۴ قاشق چای خوری
  • بیکنیگ پودر⇐ نصف قاشق غذا خوری
  • پودر کاکائو⇐ دو قاشق غذا خوری پُر
  • گلاب ⇐۴ قاشق غذا خوری یا هل سابیده یک قاشق چای خوری (دلخواه)
  • شیر⇐ نصف لیوان (یا آب جوشیده)
  • روغن مایع⇐ دو قاشق غذا خوری

مواد لازم برای سُس کیک خیس شکلاتی

  • روغن مایع ⇐۳ قاشق غذا خوری
  •  شیر⇐ یک استکان 
  • نصف لیوان شکر⇐ نصف لیوان
  • پودر کاکائو⇐ نصف لیوان

بیشتر بخوانید: آشنایی با نکات مهم تهیه کیک در توستر

مراحل پخت کیک خیس شکلاتی

مرحله اول:

۱- ابتدا قبل از هرکاری فرتان را روشن کنید تا گرم شود. زرده و سفیده را جدا می کنیم  و سفیده را به دور تند هم زن می زنیم تا پف کند.  حدود ۱/۳ لیوان شکر را داخل سفیده میریزیم. با هم زن خوب می زنیم تا کاملاً سفیده پف کند و حالت خامه فرم گرفته بگیرد.  تا وقتی به سفیده زده شده نیاز نداریم، آن را در یخچال یا جای خنک می گذاریم.

مرحله دوم:

۲- زرده، ۳/۴ لیوان شکر باقی مانده و وانیل را با همزن حدود ۲ تا ۳ دقیقه در یک جهت خوب می زنیم تا کمی پف کند و رنگ آن سفید شود. ۲ قاشق روغن را به مواد اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن با همزن می زنیم.

مرحله سوم:

۳- نصف لیوان شیر یا آب جوشیده به همراه گلاب مخلوط می کنیم تا در کل به اندازه ۳/۴ لیوان (پیمانه) بشود. آن را به مواد اضافه می کنیم با همزن می زنیم تا شکر ها کاملاً حل شود. دقت کنید تا دور همزن زیاد نباشد. وگرنه موادتان به بیرون خواهد پاشید.

مرحله چهارم:

۴- در این مرحله ۲ قاشق غذا خوری کاکائو به مواد بالا اضافه کنید و با همزن بزنید تا با همه مواد مخلوط شود.

مرحله پنجم:

۵- آرد و بیکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و در حالی که برای بار چهارم الک می کنید، در یک جهت با همزن به مواد کیک تان  اضافه کنید.

مرحله ششم:

۶- حالا قالب کیک چرب و آرد پاشی کنید.  قالب کیک را آماده کنید تا کیک به راحتی از قالب جدا شود.

مرحله هفتم:

۷-حالا سفیده را با قاشق چوبی یا پلاستیکی در یک جهت در حد مخلوط شدن به مواد کیک اضافه کنید. اما زیاد بهم نزنید.

محله هشتم:

۸- مواد را در قالب بریزید. قالب را داخل فر که از ۲۰ دقیقه قبل در دمای ۱۸۰ تا ۱۹۰ روشن بوده، قرار دهید. ۴۰ تا ۵۰ دقیقه با توجه به ضخامت قالب تان طول خواهد کشید تا کیک پخته شود. در این فاصله درب  فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.

مرحله نهم:

۹- وقتی بوی کیک بلند شد، یعنی کیک شما آمادست. یک خلال دندان وسط کیک بزنید اگر چیزی به اون نچسبید، کیک کاملاً پخته؛ وگرنه باید مدت زمان بیشتری در فر بماند.

دستور تهیه سس کیک خیس شکلاتی:

در حین پخت کیک سس را آماده کنید. همه مواد یعنی شکر، روغن، شیر و کاکائو را باهم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا شکرها کاملاً حل شوند. مقدار سس باید حدود یک لیوان باشد.

به دلیل آبکی بودن مواد سس، برای اینکه موقع هم زدن به بیرون نپاشد، از یک ظرف گود استفاده کنید. یک سر همزن را بیرون بیاورید و با سر دیگر همزن و دور کم، مواد را بهم بزنید.

برای پخت کیک خیس شکلاتی بهتر است از کاکائو مرغوب استفاده کنید تا رنگ کیک کاملاً سیاه شود. اگر تمایل دارید کاکائوی کیک تان زیاد باشد، می توانید بجای ۲ قاشق از ۳ قاشق پودر کاکائو استفاده کنید. اما اگر کاکائو مرغوب باشد ۲ قاشق پُر، کافی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: تاثیر نوع فر در کیفیت کیک و شیرینی

اضافه کردن سس به کیک:

۱- وقتی کیک را از فر در آوردید و کاملاً داغ هست، با یک خلال دندان تمام کیک را در همان قالب کیک، سوارخ کنید و ۲/۳ سس را با قاشق روی سطح کیک پخش کنید.

۲- ۱۰ دقیقه صبر کنید تا این مواد به خورد کیک برود و بعد کیک را از قالب به ظرف دلخواه تان برگردانید.

۳- دوباره با خلال دندان روی کیک را سوراخ کنید، باقی مانده سس را روی کیک بریزید و صبر کنید تا کیک کاملاً سرد شود.

در آخر هم می توانید برای تزیین آن از گاناش استفاده کنید. (که توصیه می شود حتما  روی آن را گاناش بکشید. چون هم خیلی زیبا می شود، هم اینکه طعم آن را باز فوق العاده خوشمزه تر می کند.)

برای تهیه گاناش: 

۵۰ گرم خامه روی حرارت کم بگذارید و بهم بزنید تا به جوش بیاد. وقتی جوشید شعله گاز را خاموش کنید و ۵۰ گرم شکلات تخته ای به آن اضافه کنید بهم بزنید تا شکلات آب شود.

بعد آن را تا هنوز داغ و هست روی کیک بریزید و با ته قاشق آن را روی کیک پخش کنید.

حتما شعله گاز را خاموش کنید بعد شکلات بریزید. وگرنه شکلات حالت دون دون شده و  صافی و شفافیت خودش را از دست می دهد.

به همین راحتی کیک خیس شکلاتی شما آماده است تا همراه خانواده یا دوستانتان نوش جان کنید.

طرز تهیه کیک خیس بدون فر در قابلمه:

به راحتی می توانید، با نکات گفته شده در این پست،  این  کیک  را در قابلمه  و روی اجاق گاز با حرارت کم تهیه کنید. 

نکات مهم:

 برای اینکه سفیده پف کند، نباید هم زن خیس یا چرب باشد و باید کاملاً تمیز و خشک باشد. همچنین باید در یک جهت همزن را حرکت دهید.۱/۳ قالب باید خالی باشد تا جا برای پف کردن کیک داشته باشد.

برای تهیه گاناش اگر از شکلات تلخ مثلاً ۶۰ تا ۷۰ درصد استفاده کنید، کیک خیس تان فوق العاده خوشمزه تر می شود. 

 برای پخت کیک خیس شکلاتی بهتر است از قالب هایی که وسط شان باز هست و سوراخ دار هستند، استفاده نکنید . چون وقتی کیک خیس می شود و می خواهید از قالب آنها را برگردانید کیک می شکند و خرد می شود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email