کلوچه وانیلی یکی از انواع کلوچه هایی است که مانند کلوچه خرمایی طرز تهیه راحتی دارد. به طور کلی کلوچه تنها شیرینی بین المللی است که تقریبا تمام کشورها آنرا به روش خودشان می پزند. به نقل از ویکی پدیا کلوچه در ایران اولین بار در جهان کلوچه در قرن هفتم میلادی در ایران، سیستان پخته شد. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کلوچه وانیلی خانگی آشنا شوید.
دستور پخت کلوچه وانیلی خانگی
مواد لازم برای تهیه کلوچه وانیلی شامل مواد مورد نیاز برای خمیر و تزیین روی کلوچه و مواد اولیه برای درست کردن مایه میانی آن میشود. به منظور تهیه ۱۷ الی ۱۸ عدد کلوچه با چانه ۱۰۰ گرمی، به سه الی سه و نیم ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه مشاهده میکنید، نیاز است.
بیشتر بخوانید: انتخاب درجه مناسب فر برقی و مایکروفر
مواد لازم:
- آرد سفید⇐ یک کیلوگرم
- روغن مایع⇐ 50 گرم
- روغن جامد⇐ 40 گرم
- روغن صاف قنادی⇐ 240 گرم
- آب ⇐ 400 میلی لیتر
- زعفران دم کرده⇐ به میزان لازم
- جوش شیرین⇐ یک چهارم قاشق چایخوری
- بکینگ پودر⇐ یک هشتم قاشق چایخوری
- تخم مرغ⇐ یک عدد
- خاک شیر یا کنجد⇐ به میزان لازم
مواد لازم برای مواد میانی کلوچه
- آرد سفید⇐ 250 گرم
- روغن صاف قنادی⇐ 45 گرم
- کره⇐ 10 گرم
- روغن مایع⇐ 15 گرم
- شکر⇐ دانه درشت250 گرم
- وانیل⇐ نصف قاشق چایخوری
- دارچین⇐ یک هشتم پایخوریخوری
- پودر هل⇐ نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه کلوچه خانگی:
مرحله اول
ابتدا جوش شیرین و بیکینگ پودر را به آرد اضافه کنید. وسط این مخلوط را گود کنید و روغن مایع، کرهای که به دمای محیط رسیده و روغن صاف قنادی را به آن اضافه کرده و بهم بزنید. ابتدا با چنگال و سپس با دست مواد را مخلوط کنید تا کره و روغن جذب آرد شود و خمیر کمی حالت پودری به خود بگیرد. برای این مرحله از میتوانید از همزن برقی نیز استفاده کنید.
زعفران را به آب اضافه کنید. سپس آب و زعفران را به تدریج به خمیر اضافه کرده و بهم بزنید تا خمیر کاملا صاف و یک دست شود.
درب ظرف حاوی خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید.
بیشتر بخوانید: تاثیر نوع فر در کیفیت کیک و شیرینی
مرحله دوم
در فاصلهای که خمیر استراحت میکند، مواد میانی کلوچه خانگی را آماده کنید. برای این منظور شکر را با روغنهایی که در مواد اولیه مغز کلوچه ذکر شد، مخلوط کنید و با همزمن برقی حدود ۲۰ دقیقه بزنید. توجه داشته باشد که مرتب مخلوط را چک کنید. زیرا شکر نباید حل شود، زیرا در اینصورت شکر هنگام پخت آب میاندازد و کلوچه خراب میشود.
وانیل و دارچین را نیز به مواد اضافه کنید. در آخر نیز آرد را به مواد میانی بیفزایید و با هم مخلوط نمایید.
مرحله سوم پخت کیک وانیلی خانگی
پس از آنکه خمیر ۲۰ دقیقه استراحت کرد، چانههای ۱۰۰ گرمی از آن را جدا کنید. وزن استاندارد برای این نوع کلوچه ۱۰۰ گرم است، اما به دلخواه میتوانید مقدار کمتری نیز در نظر بگیرید. در هنگامی که چانهها را آماده میکنید، روی خمیر باید پوشیده باشد و هر بار مقداری از آن را بردارید.
چانهها را به صورت دایرهای پهن کنید و حدود یک الی دو قاشق سوپخوری را وسط آن قرار داده و چانه را گرد کنید. دقت کنید؛ مواد میانی نباید از خمیر بیرون بریزد.
کف سینی فر تان را چرب کنید و توپ هایی که از کلوچه درست کردهاید، در آن قرار دهید.
پس از آنکه توپهای کلوچه پنج دقیقه در سینی استراحت کردند، مهر مخصوص را روی آنها قرار دهید و اندکی فشار دهید تا کلوچه پهن شود و طرح مهر روی آن بیفتد. در صورتی که مهر ندارید، با دست به آرامی آن را پهن کنید.
مقداری زعفران دم کرده به تخم مرغ اضافه کنید و بهم بزنید تا یک دست شوند. سپس با قلمو مقداری از تخم مرغ و زعفران را روی کلوچهها بزنید و مقداری خاک شیر روی آن بپاشید.
مرحله چهارم
فر آشپزخانه تان را ۳۰ دقیقه قبل با حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کلوچه خانگی را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در همان دما قرار دهید تا سطح کلوچهها طلایی شوند.
کلوچهها آماده هستند، صبر کنید تا حرارت خود را از دست بدهند، سپس آنها را سرو کنید.
چند نکته مهم در تهیه کلوچه:
- اگر در مرحله سوم، خمیر سفت شد مقدار کمی آب اضافه کنید. اگر این اتفاق افتاد نگران نباشید زیرا میزان جذب آردها با یکدیگر متفاوت است.
-
میزان مواد میانی که در کلوچهها قرار میدهید به سلیقه شما بستگی دارد، اما هر چه مغز کلوچهها بیشتر باشد، خوشمزهتر خواهد بود.
- برای مواد میانی حتما از شکر دانه درشت استفاده کنید.
-
در صورت تمایل میتوانید به مواد میانی مقداری گردوی آسیاب شده نیز اضافه کنید.
-
اگر قصد دارید، کلوچه را به مدت طولانی نگهدارید، پس از خنک شدن آنها، کلوچهها را کاملا در کیسه فریزر بپیچید و در فریزر قرار دهید. زیرا کلوچهها در دمای محیط پس از مدت اندکی خشک خواهند شد.
کلوچه وانیلی خانگی را میتوانید به عنوان یک میان وعده عالی با چایی یا شیر میل کنید. بخصوص اگر صبحها تمایلی به میل کردن صبحانه ندارید، این خوراکی را همراه با شیر برای صبحانه سرو کنید. به زودی خواهید دید که میل شما به وعده صبحانه باز خواهد گشت.