کلوچه لاهیجان یکی از معرف ترین کلوچه هایی است که شهرت جهانی دارد. بررسیها نشان میدهد قدمت طبخ و تولید، کیفیت و نوآوری در این محصول، وجود کارخانه های کلوچه در شهر لاهیجان، دلیل این شهرت می باشد. در سال های قدیم ، کلوچههای لاهیجان با استفاده از فرهای تنوری پخته میشد و برای سنین مختلف، نوع کلوچهها متفاوت بود. برای مثال برای کودکان و زنان شیرده کلوچههایی تولید می شد که راحتتر هضم میشدند و در آنها از مواد افزودنی ضد نفخ استفاده میکردند. به عبارتی در همان سالها که از تکنولوژی امروز، خبری نبود کلوچهپزان لاهیجان به ذائقه متقاضیان توجه داشتند.
ما هم در این مقاله به شما خواهیم گفت، چگونه در فرهای آشپزخانه تان این کلوچه خوشمزه را تهیه کنید. بنابر این این کلوچه های خوشمزه را می توان به راحتی در منزل تهیه کرد. به ویژه در فرهای برقی جدید که با داشتن فن کانوکشن در فرایند پخت کیک و کلوچه بسیار عالی عمل می کنند. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کلوچه لاهیجان اصل و حرفه ایی لاهیجان آشنا شوید.
طرز تهیه کلوچه لاهیجان گردویی اصل:
بیشتر بخوانید: ۵ نکته کلیدی در خرید آون توستر داتیس

مواد لازم:
- گردوی خرد شده⇐ ۳۵۰ گرم
- تخم مرغ ⇐۶ عدد
- روغن مایع ⇐۱۰۰ گرم
- روغن جامد یا کره ⇐۳۰۰ گرم
- پودر قند ⇐۴۵۰ گرم
- کشمش پلویی ⇐۳۵۰ گرم
- بیکینگ پودر ⇐۱ قاشق چایخوری
- وانیل⇐ یک هشتم قاشق چایخوری
- شیر⇐ ۲۵۰ میلی لیتر
- آرد قنادی ⇐۸۵۰ گرم
طرز تهیه کلوچه لاهیجان گردویی:
ابتدا درجه حرارت فر را روی ۱۶۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا در این حین که مشغول آماده کردن مواد لازم برای پخت کلوچه لاهیجان هستید، فر داغ و آماده شود.
سپس بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کنید.
روغن جامد یا کره و پودر قند را حدود ۷ دقیقه با همزن بزنید تا یکنواخت و لطیف شود.
بعد روغن مایع را به مواد بالا اضافه کرده و حدوداً مجددا سه دقیقه با همزن هم زده تا خوب مخلوط شده و دوباره حالت پفکی بگیرند.
تخم مرغها را به مواد کلوچه اضافه کنید و هر کدام را ۱به مدت دقیقه هم بزنید.
در این مرحله وانیل و شیر را به مواد اضافه کنید.
حالا مخلوط آرد و بیکینگ پودر را باید به مواد بالا اضافه کنید. اما برای سهولت هم زدن و همچنین یکدست بودن مواد، آنها را با الک کردن و به آرامی داخل مواد میریزیم.
بعد گردوی خرد شده و کشمش را چرخ کرده و با کمی دارچین مخلوط کنید. این مواد را لای کلوچه گذاشته و آن را پهن کنید.
برای اینکه مواد را داخل فر بگذارید , بهتر است برای اینکه از چسبیدن کلوچهها روی سینی فر یا ظرف پیرکستان جلوگیری کنید، روی آن کاغذ روغنی بگذارید.
کلوچه ها را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی بریزید. زیرا در حین پخت کلوچه ها پف میکنند و ممکن است به هم بچسبند.
بسته به ضخامت کلوچهها ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر بپزید.
اگر دوست دارید رنگ روی کلوچهها کمی قهوهای شود، در دقایق آخر برای زمان کمی حرارت بالای فر را روشن کنید اما حواستان باشد بیش از اندازه نشود!
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع خرید آون توستر و کار کردن با آن
نکات مهم:
برای اینکه مواد کلوچه کاملا یکدست باشد، بهتر است قبل از مخلوط کردن با بیکینگ پودر، آرد را خوب الک کنید.
بهتر است برای این که هم زدن مواد آسانتر شود و مخلوط یکدست باشد، تخم مرغها را یکی یکی به مواد اضافه کنید.
در آخر
حالا با این آموزش میتوانید این سوغات خوشمزه شمال کشور را در خانه بپزید و میل کنید. پیشنهاد میکنیم سری به مطلب طرز تهیه کلوچه خرمایی، میان وعده ای خوشمزه و طرز تهیه شیرینی گردویی با سفیده تخم مرغ نیز بزنید.