کشمش پلو

آموزش طرز تهیه کشمش پلو با مرغ

کشمش پلو با مرغ یکی از غذاهای ساده و بسیار خوشمزه ایرانی است. می توان تنها تفاوت اصلی آن را با زرشک پلو با مرغ در استفاده از کشمش به جای زرشک بدانیم. در کشمش پلو با مرغ بهتر است که  ران مرغ باشد تا طعم غذا فوق العاده لذیذ شود.

البته کشمش پلو با مرغ را هم به صورت ران مرغ درسته دور چین برنج و هم به صورت مرغ ریش ریش شده تهیه می کنند. اما مدل ریش ریش شده ی مرغ برای مهمانی های خانوادگی خوشمزه تر و به صرفه تر است. می توانید مواد را مانند لوبیا پلو و … لابه لای برنج بریزید. کشمش پلو با مرغ را زمانی به صورت ران مرغ درسته و دور چین می گذاریم که مهمانی رسمی باشد. و در این صورت  حجم مرغ استفاده شده مشخص تر باشد، رسمی تر است. با ما همراه باشید تا با دستور پخت کشمش پلو بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه کشمش پلو با مرغ خوشمزه و آسان

بیشتر بخوانید: دانستنی های مهم اجاق گازها چه می باشد؟

مواد لازم:

  • ران مرغ ⇐  به مقدار دلخواه
  • پیاز ⇐ ۲ عدد
  • سیر ⇐ ۲ حبّه
  • نمک و فلفل سیاه ⇐ به میزان لازم
  • زعفران (آب کرده و غلیظ) ⇐ ۱ قاشق چای خوری
  • رب گوجه فرنگی ⇐ ۳ قاشق سوپ خوری
  • کره ⇐ ۳ قاشق سوپ خوری
  • آب ⇐ ۱ سوم پیمانه (۲ بار)

طرز تهیه کشمش پلو با مرغ:

مرحله اول: 

ابتدا باید ران مرغ را بپزیم. برای این کار در یک قابلمه مقدار مناسبی آب بریزید و بگذارید روی حرارت اجاق گاز تا به جوش بیاید. بعد ران مرغ ها را که کامل شسته اید و تمیز کرده اید  در آن قرار دهید.  صبر کنید تا روی مرغ ها کف بسته و کمی محتویات قابلمه به حالت جوش در آید.

در این فاصله در یک ماهی تابه مناسب کمی روغن سرخ کردنی بریزید.  رب گوجه را در آن ریخته و کمی تفت دهید. سپس نمک،‌ فلفل و ادویه مورد نظر و، کره‌ ی آب شده را روی آن ریخته و کامل هم بزنید. مواد را کمی تفت داده و بعد ماهی تابه را از روی حرارت گاز بردارید.

بعد از اینکه آب محتوی ران مرغ ها به شکلی که گفته شد در آمد، یک آبکش مناسب را درون سینک ظرفشویی قرار دهید. شیر آب سرد را کمی باز کنید تا لوله های سینک تان صدمه نبیند. سپس با دقت قابلمه مرغ را به داخل سینک برده و کامل در آبکش خالی کنید تا آب قابلمه رفته و فقط ران مرغ ها در آبکش بماند.

بعد قابلمه را تمیز شسته و داخل آن را مجددا آب پر کرده و روی حرارت بگذارید تا آب درون قابلمه به جوش آید. سپس ران مرغ ها را با آب سرد بشویید تا چربیها و چیزهای اضافه ای که از ران ها بیرون زده است کامل پاک شوند. بعد از جوشیدن آب قابلمه ران مرغ ها را با دقت (به صورتیکه آب در حال جوشیدن به صورت شما نپاشد) وارد قابلمه کنید.  بعد سس آماده شده در ماهی تابه را هم به مواد داخل قابلمه اضافه و زعفران آب شده، پیاز و سیر را هم داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را گذاشته و حرارت اجاق را کم کنید تا مرغ ها به آرامی بپزند.

مرحله دوم:

در زمانیکه ران مرغ ها در حال پختن هستند، برنج زعفرانی را می پزیم. برای اینکار طبق روش تهیه برنج آبکش عمل میکنیم. فقط تفاوت در این است که زمانیکه برنج را داخل آب جوش میریزیم تا مراحل قبل از آبکش کردن طی شود، مقداری زعفران دم کرده هم به آن اضافه می کنیم تا برنج رنگ زعفران بگیرد. بعد برنج را آبکش می کنیم.

مرحله سوم:

بعد از پختن کامل ران مرغ ها اگر می خواهید کشمش پلو با مرغ ریش ریش تهیه کنید، ران مرغ ها را از قابلمه خارج کرده و کاملا ریش ریش می کنیم. بعد داخل ماهی تابه ی مناسبی می ریزیم. سپس کشمش ها را که کشمش پلویی هستند و کاملا پاک شده اند (سنگ ریزه و … ندارند) شسته و داخل ماهیتابه با مرغ ها میریزیم. سپس با کمی روغن سرخ کردنی تفت می دیم تا رنگ مرغ ها حالت سرخ شده به خود بگیرد و البته باید دقت کنید که کشمش کمی نرم شود و زیادی سفت نشود.

مرحله چهارم:

بعد از آماده شدن مواد و پختن برنج، برنج زعفرانی را در دیس می کشیم. می توانید مواد را لا به لای پلو بریزید. یا اینکه پلو را کامل در دیس کشیده و بعد روی آن را با مواد تزیین کنید. برای تزیین کشمش پلو با مرغ از خلال پسته هم می توانید استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش نگهداری اجاق گازهای مختلف

نکات مهم کشمش پلو با مرغ:

  •  در صورتیکه می خواهید ران مرغ درسته باقی بماند، بعد از پختن مرغ زیر قابلمه را خاموش کنید. در یک ماهی تابه مناسب کشمش ها را با مقداری خلال پسته و روغن سرخ کردنی در ماهی تابه کمی تفت دهید تا جایی که کشمش ها کمی حالت پف کرده پیدا کرده کنند. (بین ۳ تا ۵ دقیقه) بعد زیر ماهی تابه را خاموش کنید. بعد ران مرغ ها  به صورت دور چین دور دیس بچینید. سپس روی برنج را با خلال پسته و کشمش ها تزیین کنید. در این روش تهیه کشمش پلو با مرغ، می توانید آب مرغ را هم روی میز بیاورید تا اگر کسی دوست داشت روی برنج خود ریخته و نوش جان کند.
  • معمولا برای هر یک نفر اگر اندازه ران مرغ زیاد بزرگ نباشد، یک ران مرغ در نظر گرفته می شود.
  • اگر مرغ را با حرارت ملایم سرخ کنید در حین سرخ شدن مرغ به خوبی پخته می شود و دیگر نیازی نیست که آن را بپزید.
  • در صورت تمایل می توانید در تهیه کشمش پلو به جای رب نارنج از رب انار استفاده کنید و یا رب را حذف کنید.
  • می توانید در پخت کشمش پلو با مرغ از کرفس نیز استفاده کنید و کرفس را به صورت جداگانه سرخ کنید و سپس به مرغ های سرخ شده کرفس را اضافه نمایید ولی در روش پخت مرسوم این غذا کرفس ندارد.
  • اگر می خواهید برنج شما خوش طعم شود می توانید در هنگام طرز تهیه برنج وقتی که برنج می جوشد یک عدد لیمو عمانی داخل آب برنج بیندازید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email